Această limonada de hibiscus nu este doar răcoritoare, ci și foarte gustoasă. Este băutura perfectă pentru următoarea adunare, dar este și suficient de simplă pentru a o savura oricând. Îl poți îngheța în cuburi de gheață și le ții la îndemână pentru a prepara rapid și ușor apă aromată de hibiscus.
Hibiscusul conține un compus unic de antociani care îi conferă culoarea roșie caracteristică. Acest compus ajută la regenerarea ficatului prin curățarea mucusului din membranele celulare și îmbunătățirea funcțiilor organului. În plus, hibiscusul susține sănătatea vezicii biliare și sistemul imunitar al ficatului.
Lămâile (și limele) stimulează producția de acizi din stomac și bilă, îmbunătățind în același timp eficacitatea acestora. Lămâile și limele conțin săruri microminerale care distrug bacteriile dăunătoare, mucegaiurile, drojdiile și ciupercile, protejând sistemul imunitar al ficatului. Fructele bogate în calciu, combinate cu vitamina C , activează un ficat stagnant, descompunând celulele adipoase. De asemenea, ele curăță sângele, îmbunătățesc absorbția glucozei și protejează pancreasul.
Mierea crudă oferă ficatului zaharurile necesare, vitaminele, mineralele și alți nutrienți. Are proprietăți antimicrobiene – antivirale, antibacteriene și antifungice – care întăresc sistemul imunitar al ficatului. Mierea furnizează energie celulelor hepatice și oferă numeroase substanțe fitochimice care susțin funcția ficatului.
Ingrediente:
- 4 ore apa, separata;
- 2 lingurite hibiscus uscat;
- 1/2 oră suc proaspăt de lămâie;
- 4 linguri. miere crudă.
Mod de preparare:
Se fierbe timp de 1 oră. apă într-o cratiță mică. Se ia de pe foc si se adauga hibiscusul uscat. Se lasă la infuzat cel puțin 10 minute, apoi se strecoară ceaiul și se răcește la frigider.
Într-un castron mediu, amestecați restul de 3 lingurițe. apa cu sucul de lamaie si mierea pana cand mierea se dizolva complet.
Când ceaiul de hibiscus s-a răcit, amestecați-l în baza de limonadă și serviți.
Sfaturi:
- Dacă nu aveți hibiscus uscat, folosiți pliculețe de ceai de hibiscus (1 plic în loc de 1 linguriță).
- În loc de miere, puteți folosi sirop de arțar (începeți cu 3 linguri și ajustați după gust).
- Pentru o limonadă de hibiscus mai puternică, adăugați încă 2 linguri. hibiscus uscat.
Marimea portiei pentru 2 limonade.