Această tocană maghiară este făcută din legume fragede gătite într-un sos de roșii cremos, bogat aromat, cu boia de ardei, ierburi și alte condimente. Bucurați-vă de această rețetă grozavă servită singură sau cu piure de cartofi, orez cu conopidă, mei sau paste fără gluten alese. Această rețetă vegetariană este săracă în grăsimi și fără lactate.

Roșiile folosesc oligoelemente importante, fitochimice, vitamine și minerale pentru a susține multe funcții hepatice.

Ceapa are compuși antimicrobieni ai sulfului care elimină agenții patogeni neprieteni din ficat.

Ciupercile conțin sute de compuși fitochimici nedescoperiți, mulți dintre care detoxifiază ficatul.

Ingrediente:

  • 1 lingura ceapa taiata cubulete;
  • 2 ciuperci Portobello, tocate grosier;
  • 2 lingurite ardei roșu, tocat;
  • 5 catei de usturoi, tocati marunt;
  • 2 1/2 linguriță. bulion de vindecare ;
  • 1 1/2 linguriță. roșii tăiate cubulețe dintr-o cutie sau 450 ml. pasta de tomate;
  • 1 1/2 linguriță. cartofi tăiați cubulețe;
  • 1 lingura morcov feliat subțire;
  • 3 linguri. ardei roșu maghiar sau 2 linguri. ardei roșu obișnuit și 1 lingură. boia afumată ;
  • 1 lingura praf de ceapa;
  • 1 lingura. zahăr de cocos;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/3 lingurita. lapte de cocos sau de migdale neindulcit;
  • sare de mare după gust (opțional);
  • 2-3 linguri. patrunjel tocat marunt, de servit.

PENTRU GARNITURA

  • Piure de cartofi, orez conopidă, mei sau paste și porumb fără gluten.

Mod de preparare:

Puneți o oală mare din ceramică antiaderență pe aragaz la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și ciupercile și gătiți, amestecând ocazional, timp de 5-8 minute sau până se înmoaie și se rumenesc. Dacă este necesar, adăugați puțină apă pentru a nu se lipi.

Adăugați ardeii roșii și usturoiul în oală și gătiți încă 2-3 minute până când ardeii încep să se înmoaie. Adăugați în oală bulionul de vindecare , roșiile, cartofii, morcovii, ardeiul roșu , praful de ceapă, zahărul de cocos și foile de dafin. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe, amestecând din când în când, timp de 30-40 de minute sau până când legumele sunt fragede și sosul s-a îngroșat. Se ia de pe foc, se adaugă laptele de cocos sau de migdale și se condimentează cu sare de mare după gust (dacă se folosește).

Se orneaza cu patrunjel tocat si se serveste imediat cu piure de cartofi, paste sau mei.

Porție pentru 6 persoane

Publicații similare

[Video] Suferi de balonare?
[Video] Suferi de balonare?
Aproape fiecare persoană de pe această planetă a avut sau va avea o problemă cu balonarea la un moment dat în viața lor, indiferent dacă bal
Mai multe
[Video] Anthony William arată cum să faci terapie de șoc cu aloe vera
[Video] Anthony William arată cum să faci terapie de șoc cu aloe vera
În acest videoclip, Anthony William arată cum să consumi aloe în cel mai eficient mod pentru a profita la maximum de acest remediu care schi
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.