Această tocană maghiară este făcută din legume fragede gătite într-un sos de roșii cremos, bogat aromat, cu boia de ardei, ierburi și alte condimente. Bucurați-vă de această rețetă grozavă servită singură sau cu piure de cartofi, orez cu conopidă, mei sau paste fără gluten alese. Această rețetă vegetariană este săracă în grăsimi și fără lactate.
Roșiile folosesc oligoelemente importante, fitochimice, vitamine și minerale pentru a susține multe funcții hepatice.
Ceapa are compuși antimicrobieni ai sulfului care elimină agenții patogeni neprieteni din ficat.
Ciupercile conțin sute de compuși fitochimici nedescoperiți, mulți dintre care detoxifiază ficatul.
Ingrediente:
- 1 lingura ceapa taiata cubulete;
- 2 ciuperci Portobello, tocate grosier;
- 2 lingurite ardei roșu, tocat;
- 5 catei de usturoi, tocati marunt;
- 2 1/2 linguriță. bulion de vindecare ;
- 1 1/2 linguriță. roșii tăiate cubulețe dintr-o cutie sau 450 ml. pasta de tomate;
- 1 1/2 linguriță. cartofi tăiați cubulețe;
- 1 lingura morcov feliat subțire;
- 3 linguri. ardei roșu maghiar sau 2 linguri. ardei roșu obișnuit și 1 lingură. boia afumată ;
- 1 lingura praf de ceapa;
- 1 lingura. zahăr de cocos;
- 2 foi de dafin;
- 1/3 lingurita. lapte de cocos sau de migdale neindulcit;
- sare de mare după gust (opțional);
- 2-3 linguri. patrunjel tocat marunt, de servit.
PENTRU GARNITURA
- Piure de cartofi, orez conopidă, mei sau paste și porumb fără gluten.
Mod de preparare:
Puneți o oală mare din ceramică antiaderență pe aragaz la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și ciupercile și gătiți, amestecând ocazional, timp de 5-8 minute sau până se înmoaie și se rumenesc. Dacă este necesar, adăugați puțină apă pentru a nu se lipi.
Adăugați ardeii roșii și usturoiul în oală și gătiți încă 2-3 minute până când ardeii încep să se înmoaie. Adăugați în oală bulionul de vindecare , roșiile, cartofii, morcovii, ardeiul roșu , praful de ceapă, zahărul de cocos și foile de dafin. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe, amestecând din când în când, timp de 30-40 de minute sau până când legumele sunt fragede și sosul s-a îngroșat. Se ia de pe foc, se adaugă laptele de cocos sau de migdale și se condimentează cu sare de mare după gust (dacă se folosește).
Se orneaza cu patrunjel tocat si se serveste imediat cu piure de cartofi, paste sau mei.
Porție pentru 6 persoane