Tarta, dulce si plina de savoare, aceasta prajitura te va atrage daca iubesti lămâile. Cupcake-ul este vegan, fără lactate, fără ouă, fără gluten și făcut cu ingrediente curate. Savurează-l simplu sau adaugă o glazură delicioasă de lămâie pentru un plus de plăcere.
Lămâile sunt bogate în vitamina C biodisponibilă și calciu. În plus, lămâile sunt cea mai bună sursă de săruri minerale și oligoelemente. Sodiul biodisponibil din lămâi este principalul motiv pentru proprietățile benefice pe care le oferă organismului nostru.
Ingrediente:
PENTRU MLAștiNI
- 1 1/2 linguriță. făină de ovăz fără gluten ;
- 1/2 linguriță. făină de orez brun;
- 1/4 lingurita. amidon de cartofi;
- 2 lingurite praf de copt ;
- 1/2 linguriță. bicarbonat de sodiu ;
- 3/4 linguriță. Sirop din esență de arțar ;
- Coaja a 2 lamai de marime medie;
- 1/2 linguriță. suc de lamaie proaspat stors;
- 1 lingura. seminte de in zdrobite ;
- 1/2 linguriță. ulei de cocos topit;
- 2 linguri. extract sau pudră de vanilie fără alcool.
GLAZARE LAMAIE (OPTIONAL):
- 2/3 linguriță. caju crude , înmuiate în apă fierbinte timp de 15 minute;
- 1/4 lingurita. Sirop din esență de arțar ;
- 2-3 linguri. apă;
- 1 lingura. suc de lămâie.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180℃. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
Într-un castron mare, amestecați făina de ovăz , făina de orez brun, amidonul de cartofi, praful de copt și bicarbonatul de sodiu . Pus deoparte.
Într-un alt castron, amestecați siropul de arțar , coaja și sucul de lămâie, semințele de in zdrobite , uleiul de cocos topit și vanilia . Bate până se omogenizează.
Adăugați ingredientele umede la ingredientele uscate și amestecați până se obține un aluat omogen. Turnați aluatul în tava de pâine pregătită și coaceți timp de 30-40 de minute, până când se rumenește ușor deasupra și nu iese aluatul la testare cu o scobitoare.
Se răcește timp de 5 minute în tavă, apoi se scoate și se răcește complet pe un grătar.
Pentru a face glazura de lămâie, combinați caju , siropul de arțar , apa și sucul de lămâie într-un blender și amestecați până se omogenizează bine. Cand prajitura s-a racit, intindem glazura deasupra.
Tăiați și serviți. Cel mai bine se consumă în ziua coacerii sau se păstrează într-un recipient ermetic.
Porție pentru 4-6 persoane.