Laptele de banane este o alternativă delicioasă de casă la alte lapte mai puțin sănătoase. Încercați-l cu cereale cu fructe sau fulgi de ovăz, savurați-l ca o băutură de la sine sau serviți-l cu o rețetă de prăjituri sănătoase, cum ar fi această prăjitură cu banane și fulgi de ovăz fără gluten .
Fructoza din banane este sursa de hrană preferată a ficatului. Oferă combustibil pentru ficat și trezește celulele latente, crescând eficiența acestora. Banana calmează mucoasa tractului intestinal și, de asemenea, calmează nervii asociați cu digestia. Contrar credinței populare, bananele sunt unul dintre cele mai antibacteriene și antifungice alimente. Sunt un aliment grozav de combinat cu alte alimente bogate în nutrienți sau de luat cu suplimente, deoarece îmbunătățesc capacitatea ficatului de a absorbi nutrienți.
Ingrediente:
- 1 banana congelata;
- 1 banană bine coaptă;
- 1 1/2 până la 2 linguriță. apă, pentru grosimea preferată.
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele într-un blender de mare viteză până se omogenizează. Îl poți bea ca pe un pahar de lapte, îl poți turna peste cereale, tăia fructe sau îl poți consuma în orice alt mod preferi.