Aceste mini pizza delicioase cu aluat de cartofi vă pot satisface pofta de pizza fără a vă lăsa cu senzația neplăcută de a mânca în exces. Aranjați felii de cartofi cu sos de roșii și legumele preferate și savurați cu plăcere!
Roșii: valorifică oligoelemente critice, fitochimice, vitamine și minerale pentru a susține multe dintre funcțiile ficatului. Licopenul este un nutrient preferat pe care ficatul îl adora. Ficatul îl folosește pentru a se proteja de deteriorarea celulelor, iar licopenul ajută ficatul să detoxifice globulele roșii în siguranță, fără probleme și eficient. Acizii din fructe din roșii ajută la menținerea sănătoasă a vezicii biliare, ajutând la eliminarea nămolului din vezica biliară și chiar reducând dimensiunea calculilor biliari. Chiar și roșiile cultivate prost au un conținut ridicat de minerale. Aceste minerale ajung adesea în miezul interior profund al ficatului, ajutând la prevenirea bolilor acolo unde începe în mod normal la oameni.
Cartofi: bogați în aminoacizi care suprimă în mod specific creșterea virusurilor. Cartofii au un conținut ridicat de glucoză, care oferă ficatului nutrienți, deoarece se bazează pe el pentru a rămâne puternic. De asemenea, ajută la formarea rezervelor de glicogen, însăși resursa care ne protejează de problemele de zahăr din sânge, creșterea în greutate, ficatul gras și sindromul sângelui murdar. Cartofii mențin ficatul împământat și stabil, oferindu-ne o sănătate bună. Sunt ocoliți pentru că sunt plante nocturne, când de fapt au capacitatea de a inversa multe varietăți de boli cronice.
Ingrediente:
- 2 kilograme de cartofi, decojiti si taiati cubulete;
- 1 lingura praf de usturoi;
- 1 lingura praf de ceapa;
- 1 lingura oregano uscat .
Sos pizza:
- 1/4 cană piure de roșii pur (găsiți unul fără aditivi);
- 1/2 linguriță. oregano uscat ;
- 1/4 lingurita. cimbru uscat ;
- 1/2 linguriță. miere crudă.
Opțiuni de garnitură
- 3 până la 4 roșii cherry galbene și roșii;
- 1/4 ceapă roșie mică, feliată subțire;
- 2 până la 3 ciuperci, feliate subțiri;
- 3 până la 4 felii de dovlecel;
- Niște rucola proaspătă;
- Puțin busuioc proaspăt.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o foaie de copt cu hârtie de copt. Pentru a pregăti baza, adăugați 300 ml. apă într-o cratiță medie, aduceți la fierbere și adăugați un coș de aburi. Puneți cartofii în coș, acoperiți și fierbiți la abur timp de 5 până la 10 minute până se înmoaie. Scoate-le și răcește-le complet.
Puneți cartofii într-un castron împreună cu pudra de usturoi, praf de ceapă și oregano uscat . Pasează-le cu o furculiță sau cu un zdrobitor până la omogenizare. Folosind o ceașcă de ceai, modelați amestecul în 8 pâini cu grosimea de 1 până la 2 cm și cu diametrul de 8 până la 10 cm. Dăm la cuptor și coaceți timp de 20 de minute.
În timp ce pâinile se coace, faceți sosul amestecând piureul de roșii, oregano uscat , cimbru uscat , miere crudă și 2 linguri. apă.
Scoateți prăjiturile de cartofi din cuptor și ungeți fiecare cu 1 până la 2 linguri. sos de rosii. Aranjați ingredientele peste fiecare dintre mini prăjiturile de cartofi și dați-o la cuptor pentru 15-20 de minute până se rumenesc și se întăresc. Scoatem din cuptor si adaugam rucola si busuiocul. Serviți imediat și bucurați-vă!
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .