Aceste mini mușcături de plăcintă cu mere sunt uimitoare. Sunt populare în rândul multor oameni și sunt un plus excelent pentru orice zi de naștere sau ocazie specială. Dar te poți bucura de ele oricând, chiar și pentru o gustare. Nu lăsați să vă păcălească adăugarea de rozmarin - ridică acest desert la alte înălțimi.
Merele au proprietăți antiinflamatorii minunate și oferă beneficii semnificative persoanelor care suferă de boli autoimune precum boala Addison, cardiomiopatie, boala celiacă, lupus și scleroza multiplă . Merele conțin pectină, care este o fibră asemănătoare gelului care poate împiedica putrezirea proteinelor în tractul digestiv. Pectina funcționează ca o mătură intestinală care curăță și îndepărtează resturile din colon.
Rosemary are reputația de făcător de minuni de mii de ani. Este folosit ca antiseptic, antidepresiv, analgezic, antiviral, antiinflamator, dezinfectant, afrodisiac și expectorant. Rozmarinul a câștigat laude pentru ameliorarea stărilor nervoase, întărirea sistemului imunitar, lupta împotriva infecțiilor bacteriene și virale, ajutarea afecțiunilor respiratorii, întărirea digestiei și îmbunătățirea circulației.
Nucile sunt deosebit de benefice pentru sănătatea cognitivă și, în general, sunt considerate excelente „hrană pentru creier”. Nucile pot, de asemenea, să calmeze sistemul nervos și să vă sporească sentimentul de bine și de calm. Se știe că pot satura pofta de mâncare și ajută la pierderea în greutate pe termen lung. Nucile sunt bogate în vitamina E, care ajută la protejarea celulelor de deteriorarea radicalilor liberi.
Ingrediente:
- 2 lingurite măr, tăiat în cuburi mari;
- 1 lingura măr, tăiat cubulețe mici;
- 3 ore date;
- 1/2 linguriță. nuci;
- Sucul de la 1 lămâie;
- 1/2 linguriță. carne proaspătă de nucă de cocos;
- 1 lingura rozmarin;
- 1/2 linguriță. ghimbir ;
- 1/4 lingurita. sare de mare ;
- 1/4 linguriță. scortisoara .
Mod de preparare:
Pentru marshmallows, procesați 1/2 linguriță. nuci cu 2 linguri. curmale, sare de mare și rozmarin. Tapetați o mini forma de cupcake cu folie și apăsați amestecul de marshmallow în părțile laterale ale fiecărei forme pentru a forma căni mici de plăcintă. Acoperiți și puneți la congelator.
Pentru umplutură, pasați în piure cele 2 lingurițe în robotul de bucătărie. măr, tăiat în cuburi mari, 1 linguriță. curmale, suc de 1/2 lamaie, ghimbir si scortisoara pana se omogenizeaza. Se amestecă cu 1 linguriță. măr tăiat cubulețe. Pune amestecul în fiecare ceașcă de plăcintă.
Pentru topping-ul cu crema de nucă de cocos, amestecați carnea de nucă de cocos și sucul de lămâie rămas până la omogenizare. Acoperiți fiecare mușcătură de plăcintă cu mere cu o lingură de cremă de cocos și stropiți cu rozmarin tocat. Bucurați-vă!
Servește 12 mușcături de plăcintă cu mere.