Această rețetă, inspirată de paella spaniolă, vă oferă un fel de mâncare reconfortant, consistent și delicios de alimente sănătoase de servit la masa familiei. Alegeți orez brun , quinoa sau mei - toate acestea sunt cereale fără gluten care sunt mai blânde cu organismul decât orezul alb folosit de obicei în rețeta originală de paella.
Ceapa dezinfectează ficatul, protejându-l de inflamație. De asemenea, îmbunătățește controlul temperaturii sau „termostatul” ficatului, astfel încât acesta să se poată încălzi și să se răcească corespunzător.
Usturoiul este antiviral, antibacterian, antifungic (inclusiv antifungic), antiparazitar și bogat în alicina fitochimică, un compus cu sulf care previne bolile.
Ingrediente:
- 10-12 fire de șofran;
- 1/2 lingura ulei de masline (optional);
- 1 cană ceapă tăiată cubulețe;
- 6 căței de usturoi, zdrobiți;
- 1 cană ardei roșu tăiat cubulețe;
- 1 lingura boia afumată ;
- 1 lingura ardei rosu ;
- 1 lingura cimbru uscat ;
- 1/2 linguriță. oregano uscat ;
- 1 cană de orez brun , quinoa sau mei ;
- 1/2 cana piure de rosii, proaspat sau conservat;
- 3 căni de bulion de vindecare ;
- 2 linguri suc de lamaie proaspat stors;
- 1/2 linguriță. sare de mare (opțional);
- 1/2 cană mazăre verde ;
- 1/2 cană de năut fiert , scurs și clătit.
Mod de preparare:
Puneți șofranul într-un castron mic și adăugați suficientă apă fierbinte pentru a-l acoperi. Se lasa deoparte 15 minute.
Preîncălziți cuptorul la 220°C.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare pentru paella sau într-o tigaie mare de ceramică antiaderentă la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiți timp de 3-5 minute până se înmoaie și se rumenește. Adăugați usturoiul, piperul, boia de ardei afumată , ardeiul roșu , cimbru uscat și oregano și gătiți încă un minut.
Adăugați în apă orezul brun , roșiile, bulionul medicinal , sucul de lămâie, sare de mare și șofranul. Se amestecă ușor și se lasă tigaia să fiarbă 5-7 minute.
Transferați cu grijă tava în cuptor și coaceți timp de 15-20 de minute. Aranjați mazărea și năutul deasupra și coaceți încă 20-30 de minute sau până când orezul este fraged și fundul este crocant.
Se orneaza cu patrunjel proaspat si se serveste imediat.
Portie pentru 4 persoane,
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .