Această pizza delicioasă fără gluten cu o crustă subțire de cartofi dulci este o bază excelentă pentru toate toppingurile preferate pentru pizza, cum ar fi măsline, ceapă, ierburi proaspete, rucola și o varietate de legume proaspete. Nu numai atât, dar și cartofii dulci din mlaștini își oferă beneficiile medicinale.
Cartofii dulci sunt un aliment important pentru stocarea glucozei și a glicogenului pentru ficat. Toți cartofii dulci sunt buni, chiar și cartofii dulci albi. Ca și cartofii obișnuiți, aceștia susțin aproape toate funcțiile de care este responsabil ficatul în corpul nostru. Cartofii dulci au proprietăți fitochimice care calmează un ficat încălzit, iritat, stagnant, lent și toxic și ajută la prevenirea spasmelor. De asemenea, oferă o serie de substanțe fitochimice pentru echilibrarea hormonilor din ficat. Ficatul folosește cartofi dulci și cartofi dulci pentru a regla și controla unele dintre funcțiile sale hormonale.
Ingrediente:
Pentru mlaștini:
- 2 cartofi dulci, curățați și tăiați cubulețe (se face aproximativ 1 cană de cartofi dulci gătiți)
- 3 linguri amidon de arrowroot
- 3 linguri faina de cocos
- 1/2 linguriță. oregano uscat
- 1/2 linguriță. sare de mare
Sos marinara:
- 1/3 cană piure de roșii
- 1/2 linguriță. oregano uscat
- 1/2 linguriță. cimbru uscat
- 2-3 linguri. apă
- Sare de mare si piper , dupa gust
Toppinguri pentru pizza (orice combinație dintre acestea):
- 1/2 ceapa rosie, tocata marunt
- 3-4 roșii cherry, tăiate în jumătate
- 1/4 ardei rosu, taiat cubulete
- 5-6 măsline
- 1/4 dovlecel mic, feliat
- O mână de rucola proaspătă
- O mână de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Pune cartofii dulci tăiați cubulețe într-un cuptor cu abur. Acoperiți cu un capac și gătiți la abur timp de 10-15 minute până se înmoaie. Scoateți și răciți.
Puneți cartofii dulci într-un castron și pasați cu o furculiță sau cu un zdrobitor până la omogenizare. Măsurați 1 cană de piure de cartofi dulci și rezervați restul pentru o altă rețetă.
Amestecați cartofii dulci într-un castron cu făina de cocos , amidonul de săgeată, oregano uscat și sare de mare . Se amestecă până se obține un amestec uniform. Pus deoparte.
Preparați sosul marinara combinând piureul de roșii, oregano uscat , cimbru uscat, apa, sare de mare și piper într-un castron și amestecând până se omogenizează.
Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt și puneți aluatul pe ea. Cu ajutorul mâinilor, întindeți aluatul la o grosime de 1 cm.Se coace la cuptor pentru 20 de minute până se întărește deasupra.
Întindeți sosul marinara pe pizza și aranjați toppingurile pentru pizza la alegere. Coaceți încă 10 minute până când marginile se rumenesc. Adăugați rucola proaspătă sau busuioc și serviți imediat.
Porție pentru 1 pizzaPuteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .