Aceste chifteluțe vegetariene pot fi acoperite în atât de multe moduri diferite încât le puteți face o alegere obișnuită pentru prânz sau cină, fără să vă săturați de ele. Le puteti incerca pe o salata, cu legume la abur, cu salsa, intr-o frunza de salata verde sau varza, inmuiata in ketchup natural dupa reteta din cartea „Curata pentru sanatate” sau in orice alt mod .
Morcovi: încarcă foarte repede ficatul cu glucoză, care este asociată cu minerale și vitamine. Atunci când morcovii sunt consumați cruzi, sunt mai mari în compuși antiseptici, fitochimici, care suprimă creșterea microorganismelor neprietenoase.
Dovlecel: calmează pereții tractului intestinal, împinge agenții patogeni precum bacteriile și ciupercile, permițând o mai bună absorbție a nutrienților care pot fi trimisi către ficat. Dovlecelul este un aliment bun pentru vezica biliară, deoarece conține substanțe fitochimice care reduc de fapt inflamația vezicii biliare.
Cartofii: sunt bogati in aminoacizi care inhiba dezvoltarea virusurilor. Cartofii au un conținut ridicat de glucoză, care furnizează nutrienți pentru ficat, deoarece este pe care se bazează ficatul pentru a se menține puternic. Cartofii mențin starea stabilă a ficatului, oferindu-ne astfel o sănătate bună.
Ingrediente:
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 1 lingura praf de usturoi
- 1 lingura praf de ceapa
- 1 lingura oregano uscat
-
1 lingura paprika
Mod de preparare:
Se toarnă 300 ml. apă într-o cratiță medie, aduceți la fierbere și puneți un coș pentru aburi. Puneți cartofii și morcovii în coș, acoperiți cu capacul oalei și gătiți la abur timp de 15 până la 20 de minute până se înmoaie. Se ia de pe foc și se răcește complet.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Radeți dovlecelul și stoarceți sucul folosind o cârpă de brânză sau o pungă pentru stoarcerea laptelui de nuci pentru a-i menține uscat. Asigurați-vă că dovlecelul este cât mai uscat posibil, altfel chiftelele vor dura mai mult să se gătească la cuptor. Puneți dovlecelul mărunțit strecurat într-un castron mare. Radeți cartofii și morcovii și adăugați-i în bolul cu dovleceii. Adăugați pudra de usturoi, praful de ceapă, oregano uscat și boia și amestecați până se omogenizează.
Formați amestecul în aproximativ 8 chifteluțe și puneți-le pe hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 45 până la 60 de minute până când se rumenește și devine crocant, întorcându-se la jumătate. Lasă chiftelele să se răcească 10-15 minute înainte de a le mânca.
Porție pentru 8 chiftele.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .