Umplute cu salsa, fasole neagră și ardei sotate și acoperite cu coriandru proaspăt și ceapă verde, aceste tacos sunt un succes! Tortilele pentru aceste tacos sunt făcute din cartofi, făcându-le un înlocuitor perfect sănătos pentru tortilla obișnuite.
Puteți vedea o altă opțiune pentru tortilla de cartofi în rețeta „Tortilă de cartofi” .
Ingrediente:
- Pentru tortilla de cartofi:
- 2 lingurite cartofi proaspeți, tăiați grosier;
- 1/2 linguriță. praf de usturoi;
- 1/2 linguriță. praf de ceapa;
- 1 lingura sirop de arțar pur .
Umplere:
- 1/2 linguriță. fasole neagra fiarta;
- 1/2 linguriță. praf de usturoi;
- 1/2 linguriță. praf de ceapa;
- 1/4 linguriță. pulbere de chipotle;
- 1 lingura piure de rosii;
- 1 lingura suc de lămâie proaspăt stors;
- 1 lingura ardei roșu, galben sau portocaliu, feliați subțiri;
- 2-3 linguri. frunze proaspete de coriandru, pentru servire;
- 1-2 linguri. ceapa verde tocata, de servit.
salsa:
- 1 lingura roșii tăiate cubulețe;
- 1/4 linguriță. ceapa rosie, galbena sau alba, tocata marunt;
- 1/4 linguriță. frunze de coriandru culese lejer, tocate mărunt;
- 1 lingura suc de lamaie proaspat stors;
- 1/2 catel de usturoi, tocat marunt;
- 1 lingura chili copt tocat fin la alegere;
- 1/2 linguriță. chimen macinat (optional).
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Pentru a pregăti tortilla, adăugați 3 inchi de apă într-o cratiță medie, puneți un coș pentru aburi, adăugați cartofii și acoperiți. După ce apa fierbe, fierbeți cartofii la abur timp de 20-25 de minute până se înmoaie. Scoateți cartofii și puneți-i într-un robot de bucătărie împreună cu pudra de usturoi, praf de ceapă și siropul de arțar . Pasează-le până când obții un amestec omogen.
Tapetați o foaie de copt cu hârtie de copt. Turnați amestecul de cartofi în 3 sau 4 bile. Aplatizați fiecare bila cu o spatulă umedă pentru a face 3 sau 4 mini tortilla. Coaceți la cuptor timp de 15 până la 20 de minute până se rumenesc ușor. Întoarceți hârtia de pergament pe o placă de tăiat și îndepărtați-o cu grijă. Pune tortilla deoparte.
Adăugați fasolea neagră fiartă, pudra de usturoi, praf de ceapă, pudra de chipotle, pasta de roșii și sucul de lămâie într-o cratiță mică. Se fierbe la foc mediu-mic timp de 3 până la 5 minute, până când fasolea este fragedă. Adăugați puțină apă dacă amestecul se lipește de oală.
Pentru a face salsa, combinați toate ingredientele într-un castron mic și amestecați bine.
Umpleți tortilla moi de cartofi cu ardei, fasole neagră, salsa, coriandru și ceapă verde. Serviți imediat.
Sfaturi:
Căutați piure de roșii care conține doar roșii și fără alte ingrediente, cum ar fi sare sau acid citric.
Portie pentru 2 persoane.