TORTILE DE CARTOF

Картофени тортили

Indiferent dacă vă place să folosiți tortilla pentru a face duners, tacos, pizza, quesadilla, sandvișuri, nachos sau orice alt fel de mâncare preferat, o rețetă bună de tortilla este fundația. Dar este greu să găsești o rețetă de tortilla fără porumb sau grâu. În această rețetă, cartoful umil ocupă centrul atenției alături de făina de manioc și năut. Rezultatul sunt tortillas delicioase și flexibile pe care le puteți face din nou și din nou.

Cartofii nu numai că au multe întrebuințări, ci sunt și bogați în potasiu și vitamina B6, precum și o sursă fantastică de aminoacizi, în special lizină în forma sa bioactivă. Lizina este o armă puternică împotriva cancerului, a bolilor hepatice, a inflamației și a virușilor precum Epstein-Barr și herpes zoster , care sunt la originea artritei reumatoide, a durerilor articulare, a bolilor autoimune și multe altele. Cartofii vor fi aliații tăi dacă vrei să lupți împotriva oricărei boli cronice - să previi bolile hepatice, să întărești rinichii, să calmezi nervii și tractul digestiv și să inversezi cursul bolii Crohn, colitei, sindromului de colon iritabil (IBS) sau ulcerului peptic .

Ingrediente:

  • 2-3 cartofi de marime medie, curatati si taiati cubulete (care incap in 1 cana de piure);
  • 1 1/2 cană de făină de manioc , mai mult dacă este necesar;
  • 1/2 cană făină de năut ;
  • 1 lingura sare de mare ;
  • 1 lingura. - 1/4 cana apa calda daca este nevoie.

Suplimente opționale:

  • 1 lingura ierburi uscate (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin).

Mod de preparare:

Pune cartofii într-un cuptor cu abur. Acoperiți cu un capac și gătiți-le la abur timp de 15-20 de minute până se înmoaie. Scoate-le și răcește-le complet.

Pune cartofii intr-un robot de bucatarie si paseaza pana se omogenizeaza. Amestecul va fi destul de lipicios. Măsurați 1 cană de piure de cartofi și păstrați restul pentru o altă rețetă.

Amestecați ceașca de piure de cartofi într-un castron mare împreună cu făina de manioc , făina de năut , sare de mare și ierburile. Folosind un zdrobitor de cartofi, pasați până obțineți un amestec sfărâmicios. Continuați să frământați aluatul rezultat cu mâinile, adăugând o lingură de apă pe măsură ce frământați. În funcție de umiditatea făinii și a cartofilor, este posibil să nu fie nevoie să adăugați apă.

Framantam aluatul pana se omogenizeaza si uniform, aproximativ 3-5 minute. Aluatul nu trebuie să fie lipicios - dacă este, adăugați mai multă făină de manioc. Când este gata, tăiați aluatul în 4 părți egale.

Rulați fiecare bucată între două foi de hârtie de pergament la 1/2 cm grosime.Păstrați bucățile rămase în folie de plastic pentru a preveni uscarea lor. Scoateți foaia de sus și puneți deasupra capacul unei oale (cu diametrul de 18 cm). Treceți un cuțit în jurul capacului pentru a face o formă de tortilla. Îndepărtați excesul de aluat.

Pune o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Întoarceți tortilla pe tavă și îndepărtați cu grijă hârtia de pergament imediat. Dacă o lași prea mult, hârtia se poate lipi de aluat.

Se prăjește 3-4 minute pe fiecare parte până se rumenesc. Repetați cu restul de aluat. Cel mai bine se păstrează la temperatura camerei într-un recipient ermetic.

Face 4-5 tortilla medii.

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale pentru suc de țelină și autorul numărul 1 al celor mai bine vândute New York Times - "Healer Medium: Health Cleanse", "Mediu de vindecare: Ajutor pentru ficat", "Mediul de vindecare: cele mai utile alimente" , "Healeral-lea mediu", “ Mediul de vindecare: vindecarea tiroidei gland”, „Suc de țelină” și „Brain Saver” (netradus încă în bulgară), s-a născut cu capacitatea unică de a conversați cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise înainte de vreme.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Articole similare

Tort turtă dulce

Această prăjitură de turtă dulce este soluția perfectă de alimentație sănătoasă, deoarece nu conține gluten, fără lactate, fără ouă și fără grăsimi! Plin de condimente...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Plăcintă cu mere fără grăsimi

Nu există nimic mai bun decât plăcinta cu mere! Cu excepția cazului în care este plăcintă cu mere fără grăsimi, fără gluten și fără lactate,...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Varză de Bruxelles prăjită cu sirop de arțar

Varza de Bruxelles din această rețetă sunt incredibil de atrăgătoare. Este dulce, picant, picant și bogat în arome. Dacă picantul nu este treaba ta, nu-ți...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Apa de afine

Această apă de merișoare este echilibrul simplu și perfect între acrișor și dulce. Este ușor de făcut, frumos de privit și o modalitate delicioasă de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult