Clătite cu banane cu sirop de artar și afine sălbatice

Clătite cu banane cu sirop de artar și afine sălbatice

Cui nu iubesc clătitele, mai ales când sunt făcute doar din ingrediente sănătoase? Aceste clătite delicioase pot deveni o gustare preferată de weekend pentru a o savura împreună cu familia și prietenii. Principalele ingrediente ale acestor clătite delicioase sunt afinele sălbatice, banana, mierea crudă și siropul de arțar . Fiecare dintre ingrediente nu numai că are un gust minunat, dar are și proprietăți vindecătoare incredibile. Să ne uităm la ele.

Afinele sălbatice ajută la restabilirea sistemului nervos central și la eliminarea neurotoxinelor virale din ficat. Conțin antioxidanți extrem de puternici care ajută la refacerea țesutului tiroidian și la reducerea creșterii nodulilor. De asemenea, ajută la eliminarea metalelor grele toxice din creier și ficat. În cele din urmă, toate acestea înseamnă că afinele sălbatice opresc micșorarea creierului și a tiroidei. Afinele sălbatice nu trebuie confundate cu verii lor mai mari, crescuți la fermă și pot fi găsite în congelatoarele de alimente congelate ale marilor magazine alimentare.

Bananele furnizează aminoacizi și tipul potrivit de potasiu pentru a restabili neurotransmițătorii după ce au fost arse de neurotoxine virale. De asemenea, sunt puternice datorită proprietăților lor antivirale și antiinflamatorii. Bananele sunt o sursă excelentă de calciu, deoarece copacii cresc în sol bogat în calciu și sunt, de asemenea, un remediu excelent pentru hipoglicemie, deoarece ajută la echilibrarea zahărului din sânge. Nu vă alarmați de mofturile care susțin că bananele au prea mult zahăr. Zahărul lor din fructe este de fapt un aliment extrem de important pentru creier și este, de asemenea, legat de aminoacizii și mineralele care oferă bananelor nutriția lor vitală.

Mierea crudă este cel mai bun combustibil de completare care există pentru hrănirea și revitalizarea tiroidei. Glucoza și alți nutrienți din mierea crudă sunt direcționate eficient către glanda tiroidă pentru a o hrăni. Știința medicală încă nu cunoaște relația simbiotică dintre miere și glanda tiroidă. Mierea este, de asemenea, un agent antiviral care ajută la combaterea virușilor cu conținutul său de zinc.

Siropul de arțar conține zeci de oligoelemente care întăresc creierul și restul sistemului nervos, protejându-le de oxidarea cauzată de deteriorarea metalelor grele și a neurotoxinelor virale. Siropul de arțar ajută la construirea băncilor de stocare a glicogenului în ficat și creier pentru a echilibra zahărul din sânge, ceea ce menține glandele suprarenale puternice și stabile, astfel încât acestea să poată susține tiroida.

Când faceți această rețetă, este important să știți că acest aluat are o consistență diferită de amestecul tradițional de clătite, așa că asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile. Dacă întâmpinați dificultăți în folosirea unei tigaie, încercați să le coaceți pentru rezultate excelente.

Ingrediente: 

Mod de preparare:

  1. Pentru aluat, amestecați bananele, mierea, praful de copt și sarea de mare împreună cu apa până la omogenizare. Adăugați făina de migdale și amidonul de cartofi și continuați să amestecați până se obține un aluat gros, omogen.
  1. Pentru a pregăti o tigaie: Se încălzește 1/2 linguriță. ulei de cocos într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mic. Turnați aluatul în tigaie, folosind o lingură plină din el pentru a face clătite mici. Dacă este necesar, folosiți dosul lingurii pentru a netezi uniform aluatul într-un cerc. Gătiți clătitele timp de 2,5 până la 3 minute, apoi răsturnați-le și gătiți-le timp de 4 minute pe cealaltă parte, până când sunt fierte. Datorită bananei, interiorul clătitei va rămâne umed chiar și atunci când este gata.
  1. Pentru a coace în cuptor: Preîncălziți cuptorul la 160°C. Tapetați două foi de copt cu hârtie de copt și ungeți ușor hârtia cu ulei de cocos . Cu o lingură, întindeți aluatul în tăvile de copt în formă de cercuri. Dacă este necesar, folosiți dosul unei linguri pentru a netezi uniform aluatul. Coacem clătitele la cuptor timp de 8-10 minute până când marginile devin aurii, apoi răsturnăm-le și coacem încă 2 minute.
  1. Pentru sirop de arțar cu afine sălbatice , combinați 1/2 cană de sirop de arțar și 1 cană de afine sălbatice într-o cratiță mică la foc mediu. Se încălzește siropul timp de 3 până la 5 minute, amestecând des, până când este fierbinte și bine amestecat.
  1. Aranjați clătitele pe o farfurie și serviți stropite cu sirop de arțar cu afine sălbatice.

Sfaturi:

* Acest aluat, deși este total delicios, nu are aceeași consistență ca un amestec tradițional de clătite. Va fi puțin mai groasă, ceea ce înseamnă că poate fi necesar să folosiți o lingură pentru a o netezi în formă.

*De asemenea, clătitele trebuie răsturnate înainte să pară gata. Aluatul nu trebuie să se rupă, așa că glisați spatula dedesubt și întoarceți clătitele înainte de a vă decide să le scoateți.

Porție pentru 16 clătite mici.

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Publicații similare

[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.