Apa cu lamaie este modalitatea perfecta de a-ti hidrata, curata si revitaliza corpul in fiecare dimineata. Apa care vine direct de la robinet sau din sticlă și-a pierdut vitalitatea și structura vie inerentă. Adăugând suc de lămâie proaspăt stors, „trezi” apa și o readuci la viață. Acest lucru îi permite să pătrundă mai adânc în țesuturi și celule și să transporte nutrienții și compușii esențiali de care aveți nevoie pentru a prospera.

Apa cu lamaie este o sursa buna de vitamine C si B si de minerale precum calciu si magneziu. Apa cu lămâie este un excelent pentru slăbit, întăritor al sistemului imunitar, alcalinizant, control al tensiunii arteriale, anti-îmbătrânire, detoxifiere, purificator de sânge și regulator al temperaturii corpului. Apa cu lamaie este deosebit de buna pentru tractul digestiv si poate ajuta la ameliorarea constipatiei, greata si chiar a parazitilor.

Apa cu lămâie este, de asemenea, bună pentru sistemele cardiovasculare și musculare, ceea ce o face o băutură ideală înainte și după antrenament. Luați în considerare un ritual de dimineață în care stoarceți o jumătate de lămâie în 500 ml (sau mai mult) de apă purificată de cea mai bună calitate la trezire. Această formă profundă de hidratare îți va trezi mintea și îți va energiza corpul pentru o zi.

Apa cu lămâie sau tei are avantajul suplimentar de a ajuta la descompunerea nămolului și a pietrelor din vezica biliară, ceea ce permite ficatului să crească producția de bilă, să crească nivelul de acid clorhidric din intestin și să reducă acizii nocivi care provoacă refluxul acid.

Cum se prepară apă cu lămâie?

Ingrediente:

  • 1/2 lamaie;
  • 2 căni de apă (500 ml).

Mod de preparare:

Stoarceți o jumătate de lămâie în 500 ml de apă și beți dimineața. De asemenea, puteți bea mai mult pe parcursul zilei pentru a spăla și hidrata corpul.


Întrebări frecvente despre apa cu lămâie

Pot folosi lămâie în loc de lămâie?

Da, poți folosi lămâie în loc de lămâie.

Ar trebui să beau apă cu lămâie înainte sau după sucul de țelină?

Îl poți bea înainte sau după sucul de țelină. Dacă beți mai întâi apă cu lămâie, așteptați 15-30 de minute înainte de a bea suc de țelină. Dacă beți mai întâi suc de țelină, așteptați 15-30 de minute înainte de a bea apă cu lămâie.

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a bea apă cu lămâie?

Este bine să-l bei în orice moment, dar primul lucru dimineața este deosebit de eficient pentru curățarea ficatului, care funcționează în timp ce dormi pentru a colecta și elimina toxinele din organism. Când te trezești, este perfect să hidratezi și să elimini acele toxine cu această apă de lămâie vie activată.

Pot să-l beau mai târziu în cursul zilei?

Da, e grozavă în orice moment al zilei. Încercați să adăugați apă cu lămâie în rutina zilnică. Puteți face acest lucru o dată pe zi, de două ori pe zi, de trei ori pe zi sau mai multe.

Care este cantitatea optimă de apă cu lămâie de băut într-o zi?

Depinde de ce mai bei sau mănânci. Mulți oameni astăzi sunt deshidratați cronic. Poate doriți să beți doi litri de apă cu lămâie în fiecare zi. Pe lângă alte băuturi hidratante, cum ar fi sucul de țelină și sucul de castraveți, împreună cu multe fructe proaspete, legume cu frunze verzi și legume. Nevoile fiecaruia sunt diferite cand vine vorba de hidratare. Persoanele care fac sport sau persoanele cu boli cronice sau simptome pot dori să încorporeze mai multă apă cu lămâie în rutina lor zilnică și să mănânce mai multe fructe proaspete pe parcursul zilei. Protocoalele de dimineață Liver Help din cartea Liver Help sunt o modalitate excelentă de a vă pregăti pentru o hidratare adecvată.

Pot folosi ulei esențial de lămâie în loc de lămâie proaspătă?

Doar apa vie cu lămâie proaspăt storsă conține nutrienții dătătoare de viață care vă vor curăța și reface corpul și vă vor menține hidratat.

Pot prepara apa cu lamaie in avans?

Cel mai bine este să bei apă cu lămâie imediat după ce ai făcut-o, dar dacă trebuie să o prepari în prealabil, poți să o închizi într-un borcan cu capac și să o păstrezi la frigider. Dacă o faci, asigură-te că îl bei în 24 de ore.

Apa cu lamaie trebuie consumata pe stomacul gol?

Nu, nu este necesar. Este deosebit de util la începutul dimineții pe stomacul gol (dacă este posibil, urmat de suc de tulpini de țelină 15 până la 30 de minute mai târziu), dar este grozav de băut în orice moment al zilei cu sau fără alimente.

Apa trebuie să fie rece, fierbinte sau la temperatura camerei?

Cel mai bine este să nu încălzești apa. Temperatura camerei sau rece sunt opțiuni bune.

Pot folosi mai mult de jumătate de lămâie în apă?

A fi capabil. Puteți folosi cât de multă lămâie sau lime doriți.

Pot adăuga miere crudă, ghimbir sau alte ingrediente în apa cu lămâie?

Da, pentru un plus de impuls, puteți adăuga câte o linguriță de miere crudă și ghimbir proaspăt ras în apa cu lămâie. Ficatul tău va absorbi mierea crudă pentru a-și umple rezervele de glucoză și, în același timp, curăță toxinele profunde. Doar asigurați-vă că cumpărați miere crudă, nu încălzită, pentru a obține toate proprietățile vindecătoare ale acestui aliment vindecător.

Pot să beau mai mult de 500 ml de apă cu lămâie după ce mă trezesc?

Da, un mijloc foarte eficient de detoxifiere a organismului este să bei două pahare de 500 ml apă cu lămâie sau lime verde pe stomacul gol la prima oră dimineața.

Cât timp ar trebui să aștept să mănânc după ce am băut apă cu lămâie?

Acordați-vă ficatului 15 până la 30 de minute pentru a se curăța după ce ați băut apă cu lămâie înainte de a mânca sau de a bea orice altceva.

Este apa cu lămâie dăunătoare pentru dinții mei?

Contrar credinței populare, lămâile și apa cu lămâie sunt excelente pentru sănătatea orală, inclusiv pentru dinți. Sunt foarte mineralizante și pline de calciu. Lămâia proaspătă ucide bacteriile rele din gură care cauzează cariile dentare. Poate avea un gust acru, dar alcalinizează puternic gura și corpul.

Poate fi folosită apa cu lămâie pentru refluxul acid?

Da, apa cu lamaie este buna pentru refluxul acid, deoarece ucide bacteriile neproductive care cauzeaza refluxul acid.

Pot să adaug apă cu lămâie în sucul meu de tulpini de țelină în loc să beau două băuturi separate?

Sucul de țelină funcționează cel mai bine singur ca sucul de țelină pur, fără nimic altceva. Adăugarea oricăror alte ingrediente în suc va dilua proprietățile sale vindecătoare.

Pot să beau oțet de mere în apă în loc de apă cu lămâie?

Nu, oțetul de mere este extrem de acid și mănâncă ficatul. Celulele hepatice se luptă să mențină echilibrul și eficiența în timp ce se luptă pentru oxigen, deoarece oțetul fură oxigenul din sânge și din ficat. Oțetul de mere (ca orice oțet) este extrem de acid în stomac. Ficatul trebuie să-l oprească imediat și să-și folosească toate rezervele pentru a încerca să-l alcalinizeze sau măcar să-l neutralizeze. Oțetul de mere ripostează, iar natura sa acidă este atât de puternică încât stomacul pierde lupta de mai multe ori. În loc să vă alcalineze intestinul, face invers. Slăbește acidul clorhidric și descompune sucurile gastrice și merge pe drum încă acid. Este în esență un atac asupra stomacului și tractului intestinal. Pentru mai multe informații despre efectele oțetului de mere asupra ficatului, citiți cartea Ajutor pentru ficat .

Pot folosi suc de lamaie congelat?

Cel mai bine este să folosiți suc de lămâie proaspăt stors.

Pot folosi suc de lamaie cumparat din magazin?

Cel mai bine este să stoarceți singur sucul de lămâie. Se oxidează foarte repede după ce îl strângi și nu va mai avea nutrienții vii vitali odată îmbuteliat. De asemenea, majoritatea sucurilor de lamaie imbuteliate pe care le cumperi de la magazin au conservanti adaugati.

Aflați mai multe despre puterile vindecătoare ascunse ale fructelor, legumelor, mâncărurilor sălbatice, ierburilor și condimentelor în The Healthiest Foods , un bestseller numărul 1 din New York Times. De asemenea, poți afla mai multe despre cum să încorporezi apa cu lămâie în regimul tău de vindecare din cartea Cleanse for Health .

Publicații similare

[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.