Aceste două opțiuni de salată au numeroase proprietăți vindecătoare pentru ficatul tău. Sunt o opțiune excelentă atunci când doriți să mâncați mai ușor și sunt, de asemenea, o completare perfectă pentru o masă gătită, cum ar fi legumele la abur din curățarea 3:6:9 a lui Anthony William . Puteți citi despre asta și în cărțile „Ajutor pentru ficat” și „Curățenie pentru sănătate” . Puteți personaliza fiecare salată cu oricare dintre alimentele care vindecă ficatul din cărți, astfel încât să nu vă plictisiți niciodată. Dacă încercați sosul fără grăsimi de portocale cu vinaigretă, cu siguranță va deveni un element de bază în bucătăria dumneavoastră. Este parfumat, dulce și toată lumea l-ar plăcea.
Spanacul: Sarurile minerale din frunzele de spanac si mai ales din tulpina acestuia ajuta ficatul sa-si indeplineasca cele peste 2.000 de functii chimice. Spanacul nu numai că este plin de multe vitamine și nutrienți, dar aceștia sunt nutrienți pe care ficatul le poate absorbi cu ușurință. Frunzele de spanac eliberează nutrienți rapid în tractul intestinal, chiar și atunci când cineva suferă de niveluri scăzute de acid din stomac sau producție de bilă . Masează ileonul, ceea ce permite o producție mai bună de vitamina B12 și ajută ficatul să transforme nutrienții, astfel încât restul corpului să îi poată primi odată ce ficatul le eliberează.
Sparanghel: oferă o mulțime de flavonoide care sunt foarte antiinflamatorii, dintre care multe sunt nedescoperite sau nestudiate. Acţionează ca aspirina naturală şi calmează un ficat încălzit, suprasolicitat, care se luptă. Capacitatea ficatului de a se curata este mult crescuta de acest efect calmant. Sparanghelul aduce ordine ficatului haotic bolnav. Sistemul imunitar al ficatului este întărit imediat de sparanghel. Crește producția de bilă, dar nu permite ficatului să devină suprasolicitat în producția sa. Ajută la mișcarea celulelor adipoase, expulzându-le din ficat. Ajută la întinerirea miezului interior profund al ficatului. Sparanghelul este unul dintre cele mai importante alimente pentru tratarea ficatului. Luați în considerare includerea acestuia în meniul dvs. de cel puțin câteva ori pe săptămână. Puteți citi mai multe despre sparanghel în articolul „Sparaanghel ca aliment vindecător” .
Salată „Liver Help” în două versiuni
OPTIUNEA A
- 3 ore roșii tăiate cubulețe;
- 1 castravete, feliat;
- 1 ora telina tocata;
- 1 ora coriandru tocat (optional);
- 1/2 ora patrunjel tocat (optional);
- 1/2 ora ceapa tocata (optional);
- ora 20.00 orice legume cu frunze verzi (spanac, rucola, salata verde etc.);
- Suc stors de la o lamaie, lime sau portocala.
OPTIUNEA B
- 2 ore varză roșie feliată subțire;
- 1 oră morcov, tăiat cubulețe;
- 1 oră sparanghel, tăiat cubulețe;
- 1 oră ridichi, tăiate cubulețe;
- 2 ore mere, tăiate cubulețe;
- 1/2 ora coriandru tocat;
- ora 20.00 orice legume cu frunze verzi (spanac, rucola, salata verde etc.);
- Suc stors de la o lamaie, lime sau portocala.
OPȚIONAL: ROSING DE PORTOCALIE DE VINEGRE
- 1 oră suc de portocale;
- 1 catel de usturoi;
- 1 lingura. miere crudă;
- 1/4 oră apă;
- 1/8 lingurita. sare de mare (opțional);
- 1/8 lingurita. cayenne (opțional).
Mod de preparare:
Puneți legumele și verdețurile cu frunze la alegere într-un castron și amestecați-le pentru a forma baza salatei. Stoarceți suc proaspăt de lămâie, lime sau portocale, după gust.
Dacă doriți, faceți „vinaigretă” de portocale amestecând toate ingredientele sale până la omogenizare. Se amestecă salata cu sucul proaspăt de citrice sau sosul cu vinaigretă de portocale până se omogenizează bine. Împărțiți salata în două boluri pentru a o împărți cu altcineva sau pentru a păstra câteva pentru mai târziu. Bucurați-vă!
Porție pentru 2 persoane.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .