Cele două straturi de înghețată de vanilie și înghețată de afine sălbatice deasupra burețelului dulce fac din această prăjitură cu înghețată o tentație irezistibilă. Aceasta reteta poate fi facuta cu putina grasime sanatoasa pentru un rezultat caloric mai mare, sau fara grasimi pentru o optiune delicioasa si chiar mai sanatoasa.

Compușii fitochimici antioxidanti din afinele sălbatice au capacitatea de a crește rapid creșterea celulelor creierului sănătoase pentru a ajuta la vindecare. Acești antioxidanți purifică suficient țesutul creierului pentru a se repara în mod liber.

Această rețetă este din „Brain Saver Protocols”, a doua parte a cărții lui Anthony William „Brain Saver” (netradusă încă în bulgară). Aceste două cărți esențiale despre cel mai complex organ uman, creierul, analizează motivele pentru care oamenii din întreaga lume suferă de probleme de sănătate mintală și simptome și afecțiuni legate de creier. „Brain Saver” dezvăluie cauzele a peste 100 de simptome, boli și tulburări legate de creier și sistemul nervos. Brain Saver Protocols dezvăluie adevărul despre cum să vindeci în detaliu și mai mare (inclusiv terapii de curățare , rețete, protocoale de suplimente nutriționale și multe altele).

Ingrediente:

Mlaştină:

 • 1 cană curmale Medjool, fără sâmburi;
 • 1/2 cană dude uscate;
 • 1/4 cană nucă de cocos mărunțită neîndulcit sau dude uscate (omiteți nuca de cocos pentru o opțiune fără grăsimi).

Strat de inghetata de vanilie:

 • 3 banane congelate;
 • 1 lingura pudră de vanilie pură sau extract de vanilie fără alcool;
 • 1/4 cană lapte de cocos neîndulcit sau lapte de migdale (opțional; nu este folosit pentru opțiunea fără grăsimi);
 • 3 linguri. sirop de arțar pur ;
 • 1/2 lingura. suc de lamaie proaspat stors.

Strat de înghețată cu afine sălbatice:

 • 2 banane congelate;
 • 3/4 cană afine sălbatice congelate sau proaspete;
 • 1 lingura pudră de vanilie pură sau extract de vanilie fără alcool;
 • 1/4 cană lapte de cocos neîndulcit sau lapte de migdale (opțional; nu este folosit pentru opțiunea fără grăsimi);
 • 3 linguri. sirop de arțar pur .

Topping:

Mod de preparare:

Tapetați fundul unui vas rotund de copt cu hârtie de copt. Pus deoparte.

Pentru a face marshmallows, combinați curmalele, dudele uscate și nuca de cocos mărunțită sau dudele uscate suplimentare (în funcție de versiunea rețetei pe care o faceți) într-un robot de bucătărie. Se amestecă timp de 3 până la 4 minute, răzuind părțile laterale după cum este necesar, până când se obține un amestec omogen. Cu mâinile umede, puneți amestecul în vasul de copt pregătit și întindeți-l uniform. Pune tava la congelator.

Pentru a face înghețata de vanilie, combinați bananele congelate, vanilia , laptele de cocos sau de migdale (dacă este folosit), siropul de arțar și sucul de lămâie într-un robot de bucătărie. Se amestecă până la omogenizare, răzuind părțile laterale după cum este necesar. Se toarnă peste marshmallows și se pune la congelator.

Pentru a face înghețata de afine sălbatice, combinați bananele congelate, afinele, vanilia , laptele de cocos sau de migdale (dacă este folosit) și siropul de arțar într-un robot de bucătărie. Se amestecă până la omogenizare, răzuind părțile laterale după cum este necesar.

Întindeți cu grijă stratul de afine sălbatice peste stratul de vanilie și puneți tava în congelator pentru cel puțin 2-3 ore sau până când se fixează.

Pentru a servi, acoperiți tortul cu afine proaspete și un strop de sirop de arțar sau miere crudă (dacă folosiți). Tăiați și serviți.

Sfaturi:

Pentru o versiune fără grăsimi a acestei prăjituri cu înghețată, folosiți dude uscate în loc de nucă de cocos în marshmallows și omiteți laptele de cocos sau de migdale în ambele straturi de înghețată.

Murele și zmeura congelate funcționează bine și la această rețetă dacă nu ai acces la afine sălbatice sau vrei să încerci și alte fructe pentru acest tort.

Lăsați bucățile de tort să se înmoaie câteva minute înainte de a le mânca. Acest lucru face tortul și mai cremos.

Porție pentru 4-6 persoane.

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Publicații similare

[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.