Cimbrul conține proprietăți antivirale puternice și este esențial pentru afecțiuni precum virusul Epstein-Barr , herpes zoster , hepatita, gripa, herpes simplex , citomegalovirusul, virusul papiloma uman și multe altele. Dacă este luat în mod regulat, poate ajuta semnificativ la reducerea încărcăturii virale din organism, făcându-l extrem de benefic pentru persoanele care suferă de sindrom de oboseală cronică , fibromialgie , tiroidita Hashimoto , artrită reumatoidă , lupus, vertij, tinitus și scleroză multiplă .

De asemenea, cimbrul ajută la stimularea memoriei, la ameliorarea durerilor de cap și a tensiunii musculare, la calmarea tusei, la ameliorarea febrei și la combaterea răcelilor și a infecțiilor. De asemenea, conține un compus numit carvacrol, care este un excelent tranchilizant natural și are un efect tonic asupra întregului sistem nervos. Cimbrul este o sursă bună de piridoxină, despre care se știe că joacă un rol important în producerea nivelurilor de GABA din creier, ajutând la reglarea somnului și favorizând funcția neurotransmițătorilor din creier. GABA este, de asemenea, una dintre cele mai bune apărări naturale împotriva daunelor cauzate de stres.

Cimbrul este o plantă excelentă de curățare a tractului digestiv și s-a descoperit că ucide unele tenia intestinale și viermii rotunzi și ajută la digestia alimentelor bogate sau grase. Cimbrul este, de asemenea, esențial pentru sănătatea tractului urinar și poate ajuta la prevenirea infecțiilor și la menținerea unui echilibru de bacterii sănătoase. Cimbrul are unele dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți dintre ierburi. Este plin de bioflavonoide precum luteina, zeaxantina și naringenina, care au un efect puternic asupra eliminării radicalilor liberi și a altor substanțe care cauzează boli din organism.

Puteți găsi cimbru proaspăt sub condimente verzi în marile hipermarketuri. În plus, cimbrul este o plantă extrem de ușor de cultivat și poate fi cultivată atât în ​​ghivece mai mari, cât și în grădinile de acasă.

Ceaiul de cimbru este o băutură medicinală puternică și poate fi făcută prin înmuierea frunzelor de cimbru proaspăt în apă fierbinte și lăsându-le la macerat timp de 15-20 de minute.

Cum se face ceai de cimbru?

Ingrediente:

  • 2 crengute de cimbru proaspat;
  • 0,8 - 1 litru de apă fierbinte;
  • optional: lamaie proaspata si/sau miere cruda.

Mod de preparare:

Puneți cimbru proaspăt într-o ceașcă și turnați apă fierbinte peste plantă, lăsând-o să se infuzeze timp de 15 minute sau mai mult. Scoateți crenguțele de cimbru sau strecurați. Îndulciți cu miere crudă și/sau lămâie. Sorbiți și bucurați-vă!

Cum se face apă de cimbru?

Ingrediente:

  • 2 legături întregi de crenguțe de cimbru proaspăt;
  • 1-2 litri de apă filtrată sau de izvor;
  • optional: lamaie proaspata, miere cruda, fructe de padure, felii de castravete, menta etc.

Mod de preparare:

Umpleți un vas cu apă la temperatura camerei și adăugați crenguțele de cimbru. Lăsați-l să se înmoaie pe blatul din bucătărie peste noapte. Dimineața, îndepărtați/strecurați crenguțele de cimbru și adăugați lămâie sau miere crudă sau alte ingrediente la alegere. Sorbiți apă pe tot parcursul zilei pentru a vă hidrata și a beneficia de beneficiile vindecătoare.


Întrebări frecvente despre ceaiul de cimbru și apă

Pot folosi cimbru uscat?

Este important să folosiți cimbru proaspăt pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile sale medicinale.

De obicei folosesc apă clocotită pentru ceai. Este o problemă?

Cel mai bine este să lăsați apa să se răcească puțin înainte de a turna peste frunzele delicate de cimbru.

Pot reutiliza frunzele de cimbru?

Da, dar primul lot va fi cel mai util.

Pot să beau asta în fiecare zi?

Da, puteți, deoarece îl puteți bea pe tot parcursul zilei.

Apa de cimbru este mai hidratantă decât ceaiul de cimbru?

Da, apa de cimbru este mai hidratanta pentru ca nu este incalzita, dar si ceaiul de cimbru are multe proprietati curative.

Este mai bine să bei înainte sau după masă?

Îl poți consuma oricând.

Pot sa le beau in timpul sarcinii?

Da, sunt în siguranță în timpul sarcinii.

Pot folosi ulei esențial de cimbru în loc de cimbru proaspăt?

Nu, uleiul esențial de cimbru nu are aceleași beneficii terapeutice. Cel mai bine este să folosiți cimbru proaspăt.

Pot fi beți în timp ce alăptează?

Da, sunt sigure și vindecătoare atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Cât timp pot păstra apă de cimbru într-un ulcior înainte de a fi nevoie să mai fac un lot?

Il poti pastra 2-3 zile la frigider.

Pot folosi mai mult cimbru decât cere rețeta?

Da, puteți folosi cât de mult cimbru doriți.

Pot folosi mai puțin cimbru decât cere rețeta?

Da, poți, dar nu va fi la fel de vindecator.

Publicații similare

[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.