Merele ajută la curățarea intestinelor

Ябълките помагат за прочистване на червата

Proprietățile antiinflamatorii ale mărului îl fac cea mai bună alegere atunci când se confruntă cu aproape orice boală. Encefalita (inflamația creierului), sindromul colonului iritabil (inflamația intestinală) sau o infecție virală (care poate duce la inflamarea nervilor) sunt doar câteva afecțiuni în care merele pot juca un rol nutrițional crucial, calmând organismul, ajutând la reducerea virusului și încărcături bacteriene care creează inflamație.

Substanțele fitochimice din mere le fac adevărate alimente pentru creier, hrănind neuronii și crescându-le activitatea electrică. Merele cu coaja roșie conțin antociani și chiar urme de malvidină (un tip de antociani), care sunt parțial responsabile pentru culoarea roșie. Acești pigmenți au proprietăți anti-obezitate și compuși care măresc puterea de digestie, favorizând pierderea în greutate.

Merele conțin, de asemenea, urme de flavonoide, rutină și quercidină - fitochimice care sunt responsabile pentru detoxifierea metalelor grele toxice și radiațiilor - precum și aminoacizii glutamina și serină, care ajută la detoxifierea creierului de glutamatul monosodic (MSG). Merele ajută la curățarea organelor, inclusiv a ficatului, la îmbunătățirea circulației în sistemul limfatic, la repararea pielii deteriorate și la reglarea zahărului din sânge.

Merele sunt cel mai bun agent de curățare a colonului. Pe măsură ce pectina de măr se mișcă prin intestine, ea colectează și elimină organismul de microbi precum bacterii, viruși, drojdii și mucegaiuri. Merele ajută la creșterea excesivă a bacteriilor intestinale subțiri (SIBO) și alte tulburări de alimentație .

Merele se hidratează și la nivel celular profund.

Cum să consumi

Merele cu coaja rosie si cea mai puternica culoare ofera cei mai multi nutrienti. Încercați să mâncați trei mere pe zi pentru a obține cele mai multe beneficii.

Mănâncă merele direct sau vezi rețeta de piure de mere pe blogul nostru. Mănâncă-le cu curmale și bețișoare de țelină pentru un mic dejun fantastic de vindecare a suprarenalelor .

Puteți citi mai multe despre mere, precum și despre multe alte fructe utile, în cartea lui Anthony William „The Most Useful Foods” .

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale pentru suc de țelină și autorul numărul 1 al celor mai bine vândute New York Times - "Healer Medium: Health Cleanse", "Mediu de vindecare: Ajutor pentru ficat", "Mediul de vindecare: cele mai utile alimente" , "Healeral-lea mediu", “ Mediul de vindecare: vindecarea tiroidei gland”, „Suc de țelină” și „Brain Saver” (netradus încă în bulgară), s-a născut cu capacitatea unică de a conversați cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise înainte de vreme.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Articole similare

Proprietățile medicinale ale păstârnac

Păstârnacul este o legumă rădăcină dulce, hrănitoare, bogată în antioxidanți și fibre care promovează sănătatea. Sunt o sursă excelentă de vitamine C, E, K și...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Proprietățile medicinale ale dovleacului

Dovleacul este un aliment extrem de hranitor si alcalin, bogat in fitonutrienti si antioxidanti. În Bulgaria, cele mai respectate tipuri sunt cele obișnuite (ketenka), dovleacul...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Proprietățile medicinale ale feniculului

Feniculul, sau feniculul sălbatic așa cum este cunoscut în țara noastră, este considerat atât o legumă, cât și o plantă, datorită gamei sale mari de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Suc de cocos

Apa de cocos este o băutură foarte hrănitoare, purificatoare și răcoritoare, ușor dulce și plină de vitamine B și minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu,...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult