Pentru aceasta reteta sanatoasa se foloseste mei sau ovaz fara gluten , la care se adauga arma secreta - afinele salbatice. Aceste mici pietre mov oferă o explozie de arome și arome, iar proprietățile lor vindecătoare pentru ficat și restul corpului sunt cu adevărat miraculoase.
Afinele sălbatice conțin zeci de antioxidanți nedescoperiți, inclusiv varietăți de antociani. Nu există doar un pigment în interiorul afinului sălbatic - există zeci de pigmenți care nu au fost încă studiati sau cercetați. Afinele sălbatice sunt pentru ficat, așa cum laptele matern este pentru copil. Afinele sălbatice nu numai că au capacitatea de a prinde mulți dăunători, ci și de a le elimina cu succes din ficat într-un mod în care majoritatea altor alimente vindecătoare nu pot. Pigmenții din afinele sălbatice au capacitatea de a se înmuia adânc în celulele hepatice și de a trece prin pereții și membranele celulare, răspândind albastrul lor caracteristic peste tot. Afinele sălbatice întăresc tractul intestinal hrănind bacteriile bune de acolo, ceea ce este de mare beneficiu pentru ficat.
Anthony William folosește și recomandă Vimergy® Wild Blueberry Powder !
Ingrediente:
- 1 cană de mei sau fulgi de ovăz fără gluten ;
- 2 pahare de apă - dacă este necesar, mai mult;
- 1/2 linguriță. scorțișoară ;
- 1/2 cană afine sălbatice;
- 2 linguri de afine sălbatice proaspete sau congelate pentru decor;
- Sirop de arțar pur sau miere crudă, după gust.
Mod de preparare:
Puneți meiul , apa și scorțișoara într-o cratiță mică, amestecați și aduceți la fierbere. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă. Reduceți focul și gătiți până când meiul este moale - aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când. Odată ce meiul este fiert, scoateți oala de pe foc și lăsați-o să stea câteva minute.
Alternativ, puneți ovăzul , apa și scorțișoara într-o cratiță mică și aduceți la fierbere. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă. Acoperiți oala cu un capac și gătiți până când ovăzul este fraged, aproximativ 5 până la 10 minute.
Se amestecă afinele sălbatice și siropul de arțar după gust în meiul sau ovăzul preparat. Serviți cu 2 linguri. afine pentru decor.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .