În această rețetă incredibil de delicioasă, legumele fragede sunt acoperite cu un sos aromat, cremos, tikka masala, bogat în condimente și arome. Perfecte pentru masa de familie sau cina cu prietenii, aceste legume cu sos tikka masala pot fi consumate cu orez cu conopida sau cu un cereal fara gluten la alegere, precum mei, quinoa sau orez brun.
Cu un conținut ridicat de oligoelemente - zinc, mangan, iod și seleniu - ceapa ajută la întinerirea pielii și la protejarea plămânilor.
Broccoli este o multivitamină universală pentru organism, în plus, conține oligoelemente biodisponibile și alți nutrienți care îmbunătățesc toate sistemele corpului.
Ghimbirul ajută la scoaterea corpului dintr-o stare reactivă calmând nervii și mușchii.
Ingrediente:
- 1 cană ceapă tăiată cubulețe;
- 5 catei de usturoi, tocati marunt;
- 1 bucata de ghimbir, tocata marunt;
- 1-2 lingurite. chili roșu/ ardei iute tocat mărunt ;
- 1 lingura turmeric măcinat ;
- 1 lingura coriandru;
- ½ linguriță. chimen macinat ;
- 2 lingurite garam masala;
- 1 cutie de 400 g sau 1 ½ cană de roșii tăiate cubulețe;
- 1 cană de bulion de vindecare ;
- 1 cutie de 400 g sau 1 ½ cană de năut sau 1 ½ legume la alegere, cum ar fi conopida, broccoli, morcovi și/sau ardei gras;
- 1 lingura. pasta de tomate;
- 1 ¼ cană lapte de cocos;
- 3-4 frunze de curry proaspete sau uscate (optional);
- Sare de mare , dupa gust (optional);
- 1/2 cana frunze de coriandru, tocate grosier, pentru servire;
- 4-6 căni „orez” de conopidă, orez brun, quinoa sau mei, fierte – gata de servire;
Mod de preparare:
Pune o tigaie mare din ceramică antiaderentă la foc mediu-mare. Se adauga ceapa si se caleste 5-8 minute pana se inmoaie si se rumeneste, adaugand putina apa daca este necesar pentru a nu se lipi. Adăugați usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute și continuați să gătiți timp de 1-2 minute până când aromele s-au amestecat. Adăugați condimentele și gătiți încă 30 de secunde, amestecând continuu.
Adăugați roșiile tăiate cubulețe, bulionul medicinal , năutul, piureul de roșii, 3/4 cană de lapte de cocos și frunzele de curry (dacă este folosit) în oală. Se fierbe la foc mic timp de 15-25 de minute, până când sosul se îngroașă și năutul este fraged.
Opriți focul și adăugați ½ cană rămasă de lapte de cocos în oală. Asezonați cu sare de mare după gust (dacă folosiți).
Serviți imediat cu orez conopidă, orez brun, quinoa sau mei și stropiți cu coriandru proaspăt.
Porție pentru 4 persoane.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .