Această shawarma vegetariană este atât de delicioasă și de sățioasă. Este o alternativă excelentă la shawarma cu carne pentru cei care doresc să includă mai multe legume medicinale în dieta lor. Servită alături de un sos de dovlecei și caju, combinate cu salată verde proaspătă, roșii, castraveți și ierburi proaspete, toate învelite în tortilla de linte roșie, această rețetă este plină de aromă. De asemenea, nu conține gluten, lactate și ulei.
Ciupercile conțin sute de compuși fitochimici nedescoperiți, mulți dintre care detoxifiază ficatul. Ciupercile reduc, de asemenea, numărul de ciuperci, bacterii și viruși din tractul intestinal, permițând nutrienților mai curați și sângelui mai curat să intre în ficat.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci portobello, curatate si taiate felii de aproximativ 0,5 cm grosime;
- 1 cap de ceapa rosie de marime medie, taiat in felii subtiri;
- 2 linguri. suc de lamaie proaspat stors;
- 1 lingura. sirop de arțar pur ;
- 1 lingura boia afumată ;
- 1 lingura ardei rosu ;
- 1 ½ linguriță. chimen macinat ;
- 1 lingura praf de usturoi;
- 1/2 linguriță. pudră de chili ;
- 1/2 linguriță. sare de mare (opțional).
Sos cremos de dovlecei caju:
- 1 cana dovlecel tocat;
- 1/3 cană caju crude;
- 1 ½ lingură. suc de lămâie;
- 2 lingurite praf de ceapa;
- 1 lingura praf de usturoi;
- sare de mare , după gust;
- 2-3 linguri. apă, dacă este necesar pentru amestecare;
- 1 lingura. mărar sau pătrunjel tocat.
A servi:
- 2-3 tortilla de linte rosie ;
- 1 cana salata verde tocata;
- 1/2 cana rosii cherry tocate;
- 1/2 cană castraveți mărunțiți;
- 1/4 cană ierburi proaspete, cum ar fi menta, pătrunjelul sau coriandru.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Tapetați o tavă mare cu hârtie de copt.
Într-un castron mare, combinați ciupercile, ceapa, sucul de lămâie, siropul de arțar , condimentele și sarea de mare (dacă utilizați). Se amestecă până se amestecă uniform. Transferați în tava de copt pregătită și întindeți uniform. Coaceți 20-25 de minute, amestecând din când în când, până se rumenesc.
Pentru a face sosul, combinați toate ingredientele într-un blender de mare viteză și amestecați până la omogenizare. Dacă este necesar, adăugați apă ca să nu fie prea groasă.
Pentru a servi, împărțiți ciupercile între tortilla și acoperiți cu salată verde, roșii, castraveți, ierburi proaspete și sos. Serviți imediat.
Porție pentru 2-3 persoane.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .