Parmigiana vegană cu vinete și dovlecei

Веган пармиджана с патладжан и тиквички

Această versiune vegană de parmigiana de vinete și dovlecei oferă arome mediteraneene delicioase, fără dezavantajele ingredientelor tradiționale, cum ar fi brânza și cantitățile mari de ulei. Savurați acest preparat minunat combinat cu o salată la alegere, cum ar fi „Salata de roșii, castraveți și ierburi proaspete” , pentru o cină fantastică și completă.

Vinetele conțin cantități mici dintr-un fitochimic astringent încă nedescoperit, care îmbunătățește circulația sângelui în ficat, promovează utilizarea optimă a oxigenului în acesta și ajută la protejarea împotriva diferitelor boli.

Dovlecelul are un efect ușor de curățare asupra ficatului, ajutându-l să elimine în siguranță toxinele. De asemenea, calmează tractul intestinal, ajută la eliminarea agenților patogeni precum bacteriile și ciupercile și îmbunătățește absorbția nutrienților care ajung la ficat.

Ingrediente:

Pentru bază:

  • 1 vânătă mică, feliată pe lungime, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm;
  • 1 dovlecel de mărime medie, tăiat pe lungime, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm;
  • 1 linguriță oregano uscat ;
  • 1 linguriță de cimbru uscat ;
  • ¼ cană de busuioc proaspăt (pentru servire).

Sos de conopidă și cartofi:

  • 1 ½ căni de buchețele de conopidă;
  • 1 ½ căni de cartofi tocați grosier;
  • 1 linguriță pudră de usturoi;
  • 1 linguriță pudră de ceapă;
  • 1 lingură de apă (opțional).

Sos marinara:

  • ⅓ linguriță de ceapă tocată mărunt;
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt;
  • 1 ½ căni roșii cherry tocate grosier;
  • ¼ cană pastă de tomate;
  • ½ lingură de miere crudă;
  • 1 linguriță oregano uscat .

Metodă de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă mare de copt cu hârtie de copt și aranjați feliile de vinete și dovlecel. Presărați cu oregano uscat și cimbru și coaceți timp de 15-20 de minute, până când se înmoaie când sunt înțepate cu o furculiță. Scoateți și dați deoparte.

Pentru sosul de conopidă și cartofi:

Într-o cratiță medie, adăugați aproximativ 7-10 cm de apă și aduceți la fierbere. Puneți un coș de gătit la abur în coșul de gătit la abur și puneți conopida și cartofii în el. Acoperiți cu un capac și gătiți la abur timp de 15-20 de minute, până se înmoaie.

Transferați într-un blender, adăugați usturoiul și pudra de ceapă și mixați până obțineți o compoziție omogenă. Dacă este necesar, adăugați puțină apă pentru a facilita mixarea.

Pentru marinara:

Combinați ceapa, usturoiul, roșiile, pasta de tomate, mierea și oregano într-o cratiță mică. Gătiți timp de 10-15 minute, amestecând frecvent, până când roșiile se înmoaie.

Transferă amestecul într-un blender și mixează până când sosul este omogen, dar are o textură ușoară.

Întindeți 1-2 linguri de sos marinara pe fiecare felie de vinete sau dovlecel. Adăugați deasupra sosul de conopidă și cartofi și dați din nou la cuptor pentru încă 5 minute.

Scoateți, serviți imediat și decorați cu frunze proaspete de busuioc.

Porție pentru 2-3 persoane.

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale a sucului de țelină și autorul cel mai bine vândut al lui New York Times, “Medium Medical – editie adaugita si revizuita”, “Alimente care îți pot schimba viața în bine”, “Vindecarea glandei tiroide”, “Vindecarea ficatului”, “Sucul de țelină”, “Vindecare prin detoxificare”, “Vindecarea creierului” şi “Protocoale pentru vindecarea creierului” născut cu capacitatea unică de a conversa cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise, care sunt înaintea timpului său.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Produse din articol

Articole similare

Smoothie antiinflamator cu spirulină într-un bol

Iată un mic dejun delicios și energizant care te va ajuta să rămâi sănătos! Acest smoothie la bol este plin de banane congelate, portocale și...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Ceai și apă cu oregano proaspăt

Oregano oferă organismului nostru o combinație de compuși antipatogeni care vizează bacteriile și virusurile, ceea ce poate fi foarte benefic, în special pentru persoanele care...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Supă vindecătoare pentru astm bronșic

Această supă simplă de ceapă, țelină și ridichi este un instrument extrem de vindecător pentru persoanele care au probleme cu sistemul imunitar sau cu plămânii....

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Recapitulare în pauză

Începutul anului școlar este un moment de reîmprospătare după pauză! Acest suc delicios, preparat cu zinc lichid pentru copii și vitamina B12 de la Vimergy,...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult