Ierburile proaspete și castravetele și roșiile tăiate felii subțiri fac din această rețetă simplă ceva special. Fie că folosești roșii multicolore sau doar roșii, frumusețea acestei rețete va prinde viață înaintea ta. Deși această salată este inclusă ca una dintre opțiunile de cină în Curățarea intensivă 3:6:9 de la Medium Healer , nu este de mirare că vei dori să o faci în mod regulat după ce se termină.
Această rețetă face parte din curățarea 3:6:9 a Mediului de Vindecare și este inclusă în rețetele cărții „Curățarea pentru sănătate” . Alte rețete din aceste curățări pot fi găsite pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .
Roșiile: conțin oligoelemente importante, fitochimice, vitamine și minerale pe care le poți folosi pentru a susține diferite funcții hepatice. Licopenul este un nutrient favorit pe care ficatul îl admiră: ficatul îl folosește pentru a se proteja de deteriorarea celulelor și, în plus, licopenul ajută ficatul să detoxifice globulele roșii în siguranță, fără probleme și eficient. Acizii din fructe din roșii ajută la menținerea sănătoasă a vezicii biliare, ajutând la eliminarea nămolului din vezica biliară și chiar reducând dimensiunea calculilor biliari. Chiar și roșiile cultivate prost au un conținut ridicat de minerale. Aceste minerale ajung adesea în miezul interior profund al ficatului, ajutând la prevenirea bolilor acolo.
Castraveții: sunt aliați ai ficatului datorită capacității de a-l hidrata. Ficatul tău are întotdeauna nevoie de apă vie care este plină de minerale și alți nutrienți, deoarece ficatul îți menține sângele hidratat. El se bazează pe surse precum castraveții pentru această apă vie. Acest lucru reduce la minimum sindromul sângelui murdar, ajutând la reducerea grăsimilor și toxinelor din acesta. Compușii fitochimici din castraveți acționează ca agenți antiinflamatori pentru intestinul subțire și colon. Castraveții au, de asemenea, o capacitate blândă de subțiere a sângelui, permițând detoxificării să se desfășoare în mod natural, nestingherit.
Ingrediente:
- 4 până la 5 roșii de mărime medie (cu culori diferite dacă este posibil), feliate subțiri;
- 1 castravete de marime medie, feliat subtire;
- 1/2 ceapa rosie, tocata marunt;
- 1 cățel de usturoi, zdrobit;
- 1 lingura sparanghel tocat
- 1 lingura busuioc proaspăt cules lejer, tocat mărunt;
- 1 lingura patrunjel proaspăt cules lejer, tocat mărunt;
- 1/2 linguriță. mărar proaspăt, tocat mărunt;
- 1 lingura. suc de lămâie;
- 1 lingura sau mai multi fulgi de Atlantic dulse, dupa gust (optional).
PENTRU BAZA SALATEI
- ora 18.00 verdeață cu frunze libere (de exemplu rozmarin, salată verde, spanac și/sau cimbru);
- 2 linguri. suc de portocale sau de lamaie proaspat stors.
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecați roșiile, castraveții, ceapa, usturoiul, sparanghelul și ierburile. Adăugați sucul de lămâie, sucul de portocale și algele marine. Se amestecă din nou și se lasă deoparte. Puneți alegerea dvs. de verdeață cu frunze într-un castron mare și stropiți cu suc proaspăt de portocale sau de lămâie. Adăugați amestecul din celălalt bol. Serviți imediat sau păstrați la frigider.
Porție pentru 1-2 persoane.