Iubitorii de ciuperci vor aprecia această rețetă, care permite ingredientului principal să strălucească. Ciupercile, ceapa, condimentele și ierburile sotate sunt închise într-o tortilla de cartofi. Bucurați-vă de această rețetă cu un cuțit și o furculiță sau prindeți-o în mână și mâncați-o ca pe un burrito.
Această rețetă este inclusă în cartea „Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes” (netradusă încă în bulgară), care este un însoțitor al celei mai recente cărți a lui Anthony William „Brain Saver” (de asemenea, netradusă încă în bulgară). Aceste două cărți esențiale despre cel mai complex organ al nostru, creierul, analizează motivele pentru care oamenii din întreaga lume se confruntă cu probleme de sănătate mintală și simptome și afecțiuni legate de creier. „Brain Saver” dezvăluie cauzele a peste 100 de simptome, boli și tulburări legate de creier și sistemul nervos; „Protocoale de economisire a creierului, curățări și rețete” dezvăluie adevărul despre cum să vindeci și mai în detaliu (inclusiv curățări, rețete, protocoale de suplimente nutritive și multe altele). Și deși încă așteptăm să apară aceste două cărți pe piața bulgară, noi cei de la PRIRODNIK traducem pentru voi materiale din ele și le publicăm pe blogul nostru .
Ingrediente:
Tortile:
- 4 căni de cartofi, tăiați grosier;
- 1 lingura praf de usturoi;
- 1 lingura praf de ceapa;
- 2 lingurite sirop de arțar pur .
Umplutura:
- ½ cană ceapă feliată subțire (albă sau roșie);
- 4 căni de ciuperci feliate subțire*;
- ½ linguriță. boia dulce ;
- ½ linguriță. praf de usturoi;
- ¼ linguriță. ardei rosu iute ;
- 1 lingura cimbru proaspăt sau ½ linguriță. uscat _
- 1 lingura rozmarin proaspăt tocat sau ½ linguriță. uscat;
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat marunt;
- 1 lingura. suc de lamaie proaspat stors.
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Pentru a face tortilla de cartofi, adăugați câțiva centimetri de apă pe fundul unei cratițe medii, puneți un coș pentru aburi, adăugați cartofii și acoperiți. Se fierb cartofii la abur timp de 20-25 de minute până când se înmoaie. Scoate-le și pune-le într-un robot de bucătărie împreună cu pudra de usturoi, praf de ceapă și siropul de arțar . Amestecă-le până la un amestec omogen.
Puneti amestecul de cartofi in 2 bile pe o foaie de hartie de copt asezata intr-o tava de copt. Aplatizați fiecare bila cu o spatulă umedă pentru a face 2 tortilla. Coaceți timp de 15 până la 20 de minute până se rumenesc ușor. Scoateți-le și apăsați-le cu o spatulă. Răciți complet, apoi întoarceți tortillale, cu partea coaptă în jos, pe o suprafață de lucru curată sau pe o masă de tăiat și decojește cu grijă hârtia de pergament.
Pentru a pregăti umplutura, puneți o tigaie ceramică antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și gătiți timp de 3 până la 5 minute până se înmoaie. Reduceti temperatura si adaugati ciupercile, ardeiul rosu dulce , pudra de usturoi, ardeiul rosu iute , cimbru si rozmarin. Gatiti 10-15 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ciupercile sunt moi si rumenite. Adauga patrunjelul si zeama de lamaie.
Întindeți umplutura de ciuperci între tortilla și împăturiți-le ușor. Serviți imediat.
*Pentru ciuperci: se spala si se clateste bine cu apa calda pana la fierbinte inainte de a le feli. Nu folosiți ciuperci lipicioase sau putrezite. Acesta este un semn de oxidare și îmbătrânire.
Porție pentru 2 persoane.
Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .