Aceste prăjituri clasice obțin o transformare fără grăsimi în această rețetă, astfel încât tu și familia ta să te poți bucura de ele chiar și atunci când te vindeci de ceva sau pe unul dintre protocoalele Healer Medium. Gemul de fructe de pădure duce aceste fursecuri la un alt nivel, iar coacerea lor poate fi un joc distractiv cu copiii! O răsfăț dulce perfectă cu o ceașcă de ceai la sfârșitul unei zile lungi.
Fructul își eliberează puterea de sănătate prin culorile sale violet intens, albastru și negru, care provin din polifenoli cunoscuți sub numele de antociani (inclusiv malvidină) și antocianidine. De asemenea, sunt bogate în dimetil resveratrol și zeci de alte substanțe fitochimice, aminoacizi, coenzime și compuși înrudiți care nu au fost încă descoperiți de știință și sunt mai abundente și biodisponibile în fructe decât în orice alt aliment.
Ingrediente:
- 2 linguri. miere crudă;
- 2 linguri. zahăr de cocos ;
- 1/4 linguriță. sos de mere ;
- 1 lingura făină de ovăz fără gluten , dacă este necesar - mai mult;
- 1/4 linguriță. ovăz fără gluten (nu rulat);
- 1/4 linguriță. amidon de tapioca ;
- 1/4 linguriță. praf de copt ;
- 1/4 linguriță. scorțișoară (opțional).
Pentru dulceata de fructe de padure:
- 1/4 linguriță. Dulceata de fructe de padure 100% (cauta gem fara acid citric sau arome naturale).
sau
- 1/2 linguriță. fructe de padure amestecate la alegere, proaspete sau congelate;
- 1 lingura tapioca sau amidon de săgeată ;
- 2 linguri. sirop de arțar pur .
Mod de preparare:
Dacă folosiți gem de fructe de casă, combinați fructele de pădure, amidonul și siropul de arțar într-o cratiță mică. Gatiti la foc mediu-mare, amestecand des, pana cand fructele de padure sunt moi si dulceata este groasa. Dați deoparte și răciți complet.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și lăsați deoparte.
Într-un castron mediu, amestecați mierea crudă, zahărul de cocos și sosul de mere până la omogenizare. Adăugați făina de ovăz , fulgi de ovăz , amidonul de tapioca , praful de copt și scorțișoara (dacă se folosește) și amestecați până se omogenizează bine.
Scoateți o lingură de aluat și formați o bilă. Se aseaza pe tava de copt si se aplatizeaza usor. Cu dosul unei lingurițe sau cu degetul, apăsați în centru pentru a face o ușoară adâncitură. Umpleți fiecare adâncitură cu puțină dulceață.
Coacem aproximativ 12-14 minute, pana cand marginile se rumenesc usor. Odată gata, lăsați să se răcească câteva minute și bucurați-vă!
Face 12-14 fursecuri.