Dacă aveți o boală cronică sau simptome cum ar fi acnee , eczeme , dureri de cap, probleme de reproducere, balonare , anxietate, sindrom de colon iritabil (IBS) , creștere în greutate , creșterea bacteriană intestinală subțire (SIBO) sau doar doriți să aveți cel mai bun posibil. .. sănătate bună, este important să evitați substanțele chimice comune din alimente care vă pot agrava starea și simptomele. Anthony William vorbește despre aceste substanțe chimice alimentare în cartea sa „Cleansing for Health” și împărtășește cum poți curăța pentru a le elimina din organism.
Dacă doriți să vă vindecați, Anthony William vă recomandă să limitați sau să evitați complet următoarele:
- Aspartam și alți îndulcitori artificiali
- Acid citric
- Formaldehidă
- Glutamat monosodic (MSG)
- Arome naturale și artificiale
- Drojdie nutritivă
- Conservanți
- Alcool
Mulți oameni sunt sensibili la aceste ingrediente și, în timp ce unele dintre ele pot părea distractive pe moment, impactul lor asupra stării noastre fizice și emoționale nu este atât de plăcut. Anthony William spune exact cum vă puteți curăța corpul de aceste substanțe chimice din alimente în cartea sa „Cleansing for Health”.
Aspartam și alți îndulcitori artificiali
Le puteți găsi în sucuri dietetice, precum și ascunse în arome. Aspartamul pătrunde în miezul interior profund al ficatului și este unic prin modul în care este stocat în ficat – tinde să rănească vasele mici de sânge din ficat, determinându-le atrofierea sau micșorarea. Alți îndulcitori artificiali sunt, de asemenea, foarte toxici pentru ficat.
Acid citric
Acidul citric este foarte iritant pentru mucoasa stomacului și a tractului intestinal, așa că poate provoca inflamații severe și disconfort dacă sunteți sensibil la el. Acidul citric (aditivul) nu este același lucru cu acidul natural din citrice. Este important să nu le confundați. Citricele în sine sunt un aliment vindecător. Cu toate acestea, ingredientul izolat acid citric este adesea de origine porumb. Mai ales dacă aveți dureri de stomac, aveți grijă de acid citric pe etichetele ingredientelor și luați în considerare săriți peste alimentele care îl includ.
Glutamat monosodic (MSG)
MSG se acumulează de obicei în creier, pătrunzând adânc în țesutul creierului. Apoi poate provoca inflamații și umflături, ucide mii de celule ale creierului, poate perturba impulsurile electrice, poate slăbi neurotransmițătorii, arde neuronii, te face să te simți confuz și anxios și chiar să conducă la microaccidente vasculare cerebrale. De asemenea, slăbește și dăunează sistemului nervos central. Glutamatul monosodic este deosebit de dăunător dacă aveți o boală care afectează creierul sau sistemul nervos central. Cu toate acestea, nu există circumstanțe în care ți-ar fi de folos. Prin urmare, acesta este un supliment pe care ar trebui să îl evitați întotdeauna.
Următorii termeni de pe etichetele produselor alimentare indică de obicei că conțin glutamat monosodic: glutamat, hidrolizat, autolizat, protează, caragenan, maltodextrină, cazeinat de sodiu, oțet balsamic, malț de orz, extract de malț, extract de drojdie, drojdie de bere, amidon de porumb, amidon de grâu, amidon alimentar modificat, gelatină, proteină texturată, proteină din zer, proteină din soia, sos de soia, bulion și condimente.
Arome naturale și artificiale
Orice ingredient numit ca potențator natural de aromă este ascuns MSG. Aromă naturală de cireșe, aromă naturală de portocale, aromă naturală de lămâie, aromă naturală de fructe... nu sunt doar extracte de fructe. Același lucru este valabil și pentru aroma de fum, aromă de curcan, aromă de carne de vită, aromă naturală de mentă, aromă naturală de arțar, aromă naturală de ciocolată, aromă naturală de vanilie etc. (Deși extractul pur de vanilie este sigur de utilizat.) Orice tip de aromă naturală conține potențial o serie de pericole biologice și compuși chimici.
Parfumurile artificiale pot fi oricare dintre miile de substanțe chimice care au fost create într-un laborator. Nu vă asumați riscuri consumându-le.
Drojdie nutritivă
Drojdia nutritivă este contaminată cu ingredientul MSG – există un motiv pentru care creează atât de dependență, oamenii o toarnă pentru a aroma nenumărate alimente. De asemenea, are potențialul de a fi iritant pentru sistemul digestiv și de a hrăni agenți patogeni, cum ar fi bacteriile neproductive.
Conservanți
Dacă ești deja împotriva conservanților și ai grijă să cumperi alimente care nu le înscriu în ingrediente, asta nu înseamnă că nu se strecoară în alimentația ta. Responsabilitatea se limitează la imprudența atunci când vine vorba de a descrie toți conservanții pe etichetele produselor. Ca să nu mai spun că au trecut ani de când ai aflat, așa că ficatul tău a avut timp din belșug să acumuleze diverse varietăți de conservanți creați chimic. Ficatul tău poate păstra conservanți de la un hot dog pe care l-ai mâncat cu zeci de ani în urmă, vată de zahăr dintr-un parc de distracții, un milkshake cu aromă de fructe, un frappe cu gheață violet... lista este nesfârșită.
Alcool
Alcoolul este extrem de dur asupra ficatului, făcându-l lent, lent și stagnant și dăunând celulelor hepatice. Când cineva bea, acestea împiedică capacitatea ficatului de a recunoaște, descifra, extrage și reține vitamine, minerale și alte elemente benefice care vin și prin sânge. Acest lucru încetinește capacitatea ficatului de a-și îndeplini cele peste 2.000 de funcții chimice pentru organism. ( Nu lăsați asta să vă împiedice să utilizați un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool. Uciderea virusului gripal, a streptococilor sau a oricărui alt agent patogen pe care l-ați putea întâlni într-o toaletă publică sau în alt loc mirositor este mult mai importantă decât cât de sănătos este ficatul dumneavoastră. ) va suferi din cauza acestui șervețel dezinfectant ).
În cazul tincturilor din plante, căutați în mod activ opțiuni fără alcool (evitați și cuvântul etanol). De asemenea, puteți consulta pagina de suplimente preferate de pe blogul lui Anthony William ( https://www.medicalmedium.com/preferred/supplements ). El ține acest director de suplimente nutritive de înaltă calitate pentru a vă ajuta să alegeți pe cele care vă vor fi cele mai benefice.
Formaldehidă
Puteți fi expus la această substanță chimică din mai multe surse, peste tot, de la cosmetice la produse farmaceutice, de la covoare la alimente. Face ceea ce face alcoolul ficatului, doar mult mai puternic. Este, de asemenea, combustibil pentru viruși.
Află mai multe despre dăunătorii care te îmbolnăvesc și care ar trebui evitați, precum și despre cum să te vindeci singur, în cartea „Curățenie pentru sănătate”.