Te poți bucura de aceste frigărui de legume dulci și sărate în trei moduri diferite: crude, uscate sau prăjite. Cu o marinadă dulce și sărătă, aceste frigărui sunt o gură rapidă, o garnitură sau o gustare grozavă. Le puteți servi la cina de familie acasă, precum și la un picnic sau grătar cu prietenii.

Ingrediente:

 • 8-12 frigarui de lemn;
 • 2 cani de ciuperci*;
 • 2 căni de ananas decojit și tăiat cubulețe;
 • 2 cani de rosii cherry;
 • 1 dovlecel mic, tăiat cubulețe;
 • 1 ardei rosu, portocaliu sau galben, tocat grosier;
 • 1 ceapa rosie, alba sau galbena, tocata grosier.

Marinada:

 • 2 linguri. pasta de tomate
 • 1/2 cană suc de portocale sau suc de ananas (de preferință proaspăt stors);
 • 1 lingura. suc de lamaie proaspat stors;
 • 1 lingura. miere crudă;
 • 1 lingura praf de ceapa;
 • 1/2 linguriță. praf de usturoi;
 • 1/2 linguriță. ardei rosu ;
 • 1/2 linguriță. Fulgi Atlantic Dulce;
 • 1/2 linguriță. cimbru uscat ;
 • 1/4 lingurita. pudră de chili chipotle (opțional).

Mod de preparare:

Înmuiați frigaruile de lemn în apă timp de 15 până la 30 de minute (săriți peste acest pas dacă pregătiți frigărui crude).

Aranjați ingredientele tocate pe frigărui și puneți-le în vase sau pe hârtie de copt. Pus deoparte.

Într-un castron mic, amestecați toate ingredientele pentru marinată până se omogenizează. Ungeți generos fiecare frigărui cu marinada. Marinați cel puțin 3 ore, de preferință peste noapte.

Dacă pregătiți frigărui crude, serviți-le așa cum sunt sau uscați-le la 46°C timp de 2 până la 3 ore.

Daca vreti sa le pregatiti prajite, incalziti cuptorul la 200°C si aranjati frigaruile pe o tava de copt. Coaceți 10-12 minute până când legumele sunt fragede. Serviți imediat.

*Pentru ciuperci, spălați și clătiți bine cu apă caldă sau fierbinte înainte de utilizare. Nu folosiți ciuperci lipicioase sau putrezite. Acesta este un semn de oxidare și îmbătrânire.

Sfaturi:

Căutați piure de roșii care conține doar roșii și fără alte ingrediente, cum ar fi sarea sau acidul citric.

Porție pentru 3 persoane.

Puteți găsi mult mai multe informații despre alte alimente și rețete sănătoase pe blogul nostru , precum și în cărțile lui Anthony William .

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.