Alimente vindecătoare pentru sistemul reproducător

Лечебни храни за репродуктивната система

Când încerci să concepi sau să ai grijă de o sarcină care a avut loc deja, fă din acesta motto-ul tău: „Mâncați fructe pentru a da roade”. Acest lucru se datorează faptului că formarea unui făt este exact ceea ce faci atunci când promovezi o nouă viață în tine. Sună puțin clișeu (și prostesc) să compari sistemul reproducător al unei femei cu o floare, dar chiar este. Dacă ai studiat vreodată botanica, știi că florile au un pistil care conține mugurii de semințe care sunt fertilizați și în cele din urmă formează un fruct. Sună cunoscut? Procesul este foarte asemănător cu cel de la oameni.

Și tu ai fost cândva un ovul mic care a fertilizat și a devenit om. Când mănânci un făt care a fost cândva un ovul mic care a fertilizat și s-a format în mod miraculos într-un făt, tu și fătul vă uniți forțele. Absorbiți înțelepciunea și proprietățile dătătoare de viață ale fructului.

Fructele au calități nutriționale uimitoare. În primul rând, sistemul reproducător funcționează pe bază de glucoză, iar cea mai bună, cea mai biodisponibilă sursă de glucoză este fructele (și apa de cocos și mierea crudă). Tendințele moderne ale dietei bogate în proteine ​​funcționează împotriva ta dacă ești o femeie care încearcă să rămână însărcinată sau să mențină o sarcină sănătoasă, deoarece sistemul reproductiv al unei femei nu funcționează pe proteine. Pe lângă glucoză, are nevoie și de minerale, micronutrienți, electroliți, micronutrienți, fitochimice și alți compuși importanți care se găsesc doar în cele patru grupe de alimente sacre - fructe, legume, ierburi și condimente și alimente sălbatice (mai multe despre aceste grupe de alimente, puteți citi în cartea lui Anthony William „Cele mai utile alimente” ). Corpul dumneavoastră folosește aceste elemente pentru a se proteja de substanțele otrăvitoare din diferite materiale plastice , pesticide, erbicide , produse farmaceutice și alimente OMG .

Când căutați o dietă nutritivă care să promoveze fertilitatea, luați în considerare compoziția laptelui matern. Este bogat în zahăr, sărac în grăsimi și relativ sărac în proteine. Este practic cea mai bună apă cu zahăr. Deoarece laptele matern va fi primul aliment pentru copilul pe care speri să-l ai, îți vei face corpul să se miște în direcția corectă dacă începi să iei o abordare similară a compoziției generale a ceea ce mănânci: primul pe listă este natural. zahăr (sub formă de fructoză și glucoză din surse alimentare integrale, mai ales fructe), urmat de unele grăsimi și o porție mult mai mică de proteine. Femeile care urmează diete bogate în proteine/sărace în carbohidrați, în special atunci când au peste 30 de ani, au adesea dificultăți în a produce lapte matern, deoarece nu au elementele de bază potrivite.

Așadar, dacă principala ta preocupare nutrițională a fost să obții suficiente proteine, îndreaptă-ți atenția către fructe. Spiritul compasiunii îi sugerează lui Anthony William că, în viitor, printre miile de compuși ascunși, coenzime și fitochimice pe care știința le va descoperi a fi prezente în fructe, legume, ierburi și condimente, precum și în alimente sălbatice, un grup de compuși care promovează fertilitatea. Acești compuși puternici vor juca un rol cheie în viitorul reproducerii. Oamenii de știință le vor extrage dintr-o anumită varietate de polifenoli, le vor concentra și vor folosi aceste concentrate pentru a crea noi medicamente care să rezolve criza de infertilitate cu care ne vom confrunta. Deocamdată, modalitatea de a le obține este să mănânci alimente din cele patru grupe alimentare sacre, în special fructe de pădure (inclusiv afinele sălbatice). Ingredientele de fertilitate din boabe susțin sistemul reproducător prin (1) echilibrarea hormonilor reproductivi și (2) gestionarea absorbției de către sistemul reproducător a nutrienților specifici de care știința nu a descoperit încă că are nevoie din abundență pentru a funcționa optim.

Alte fructe ideale pentru fertilitate sunt portocalele, bananele, avocado, strugurii, mango, pepeni, zmeura, castraveti, cirese si lime. Alte alimente puternice pentru regenerarea sistemului reproducător – fie că este vorba despre un „sistem reproducător slab” sau afecțiuni precum boala inflamatorie pelvină, endometrioza, fibroamele (mioame) , sindromul ovarului polichistic (PCOS) sau chisturile ovariene – sunt sparanghelul, spanacul, anghinarea, varza. , telina, salata verde, cartofi, usturoi, frunze de urzica, frunze de zmeura, nuca de cocos, varza, microverde, trifoi rosu si miere cruda. Pentru a afla și mai multe despre ceea ce vă fac aceste alimente, citiți cartea lui Anthony William Cele mai bune alimente.

Mai multe despre problemele cu sistemul reproductiv și fertilitate, puteți afla din articolul „Fertilitatea și viitorul nostru” și sfaturi suplimentare de sănătate pentru problemele cu sistemul reproducător feminin, citiți articolul „Suc de tulpini de țelină pentru sindromul ovarului polichistic, fibrom și endometrioză " .

Materialul de la Anthony William - Medical Medium® a fost folosit pentru a crea acest articol

Anthony William, creatorul mișcării mondiale pentru suc de țelină și autorul numărul 1 al celor mai bine vândute New York Times - "Healer Medium: Health Cleanse", "Mediu de vindecare: Ajutor pentru ficat", "Mediul de vindecare: cele mai utile alimente" , "Healeral-lea mediu", “ Mediul de vindecare: vindecarea tiroidei gland”, „Suc de țelină” și „Brain Saver” (netradus încă în bulgară), s-a născut cu capacitatea unică de a conversați cu Spiritul Compasiunii, care îi oferă informații de sănătate extrem de precise înainte de vreme.

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Agenția pentru Alimente și Medicamente a lui R. Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, revendicare sau reprezentare făcută sau accesibilă de pe acest blog sau orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de pe Internet care ar putea fi de interes și nu sunt menite să afirme sau să implice că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel legate sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, comerț înregistrat marcă comercială, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate apărea în materialul referit.

Articole similare

Strugurii susțin rinichii și ficatul

Strugurii sunt unul dintre cele mai hrănitoare și medicinale alimente disponibile din cele mai vechi timpuri. Promovează sănătatea și bunăstarea organismului la cel mai înalt...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Proprietățile medicinale ale păstârnac

Păstârnacul este o legumă rădăcină dulce, hrănitoare, bogată în antioxidanți și fibre care promovează sănătatea. Sunt o sursă excelentă de vitamine C, E, K și...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Proprietățile medicinale ale dovleacului

Dovleacul este un aliment extrem de hranitor si alcalin, bogat in fitonutrienti si antioxidanti. În Bulgaria, cele mai respectate tipuri sunt cele obișnuite (ketenka), dovleacul...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult
Proprietățile medicinale ale feniculului

Feniculul, sau feniculul sălbatic așa cum este cunoscut în țara noastră, este considerat atât o legumă, cât și o plantă, datorită gamei sale mari de...

Din Aneliya Dikova
Citeşte mai mult