La sfârșitul secolului al XIX-lea, virusul Epstein-Barr (EBV) era încă un virus slab dezvoltat și nu atât de răspândit. Pe atunci, agentul patogen nu era foarte contagios sau agresiv – pentru a se infecta era nevoie de un schimb direct de fluide corporale cu o persoană care avea o infecție activă cu EBV, iar aceste infecții active erau destul de rare. La acea vreme, EBV putea trăi latent în cineva toată viața fără a provoca probleme sau simptome.

Acest lucru se datorează faptului că EBV a început ca un virus productiv. Medicina modernă abia acum începe să documenteze posibilitatea existenței unor virusuri benefice. În viitor, cercetătorii vor descoperi că aceasta este mult mai mult decât o posibilitate - este o realitate. Exact! Așa cum avem bacterii „bune” care ne ajută să ne menținem sănătoși, există și viruși „bune”. Aceștia sunt agenți patogeni docili și folositori pe care îi purtăm cu noi și care ne ajută să ne menținem sistemul imunitar la niveluri optime. EBV a fost cândva unul dintre ei. În faza sa inițială de la început, înainte de a suferi vreo mutație, EBV era un virus ușor care era de partea noastră și nu a făcut rău. De fapt, a ajutat chiar la eliminarea deșeurilor toxice din corpul nostru. Înainte de sfârșitul secolului al XVIII-lea, deșeurile din corpurile noastre erau în principal un produs secundar al funcțiilor naturale ale corpului; restul provine din alimentele pe care le-am mâncat, plus unele metale grele în formele lor timpurii, neschimbate. EBV a fost prietenul nostru, curățând toxinele din întregul corp, inclusiv în și în jurul ficatului, splinei, tractului intestinal, sistemului limfatic și chiar a fluxului sanguin, astfel încât să nu ne facă rău. Cu toate acestea, EBV se întoarce apoi către partea întunecată – deși nu este vina virusului.

Două valuri de modernizare au făcut din EBV ceea ce este astăzi. Mai întâi vine revoluția industrială. La sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, omenirea a început să manipuleze compușii chimici ca niciodată în istoria sa, folosind metale grele toxice în moduri noi, generând reacții chimice puternice, după care compușii sunt arse și aruncați, diverși poluanți cad în sursele noastre de aer și apă. Odată cu intrarea acestor toxine în corpul uman, EBV primește hrană nouă. Virusul era încă docil și de ajutor, curățând toxinele pentru a ne proteja, dar aceste noi toxine de la revoluția industrială începeau să-l otrăvească. Pentru a se proteja, virusul le secretă într-o formă și mai toxică deoarece procesarea virală le crește potența. Celulele EBV intră într-un ciclu de re-consumare a acestor otrăvuri și aceasta devine supraviețuirea celui mai apt. Celulele EBV care sunt capabile să reziste otrăvurilor procesate și re-consumate supraviețuiesc și se reproduc, în timp ce celulele virale mai slabe mor. În timp ce el încă încearcă să fie de partea noastră, acum EBV a trebuit să aibă grijă și de el, făcându-l mai puternic ca niciodată.

Sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea au văzut crearea unui val de fungicide experimentale, erbicide și antibiotice (cele care au precedat descoperirea și boom-ul penicilinei). Conțin ingrediente riscante precum arsen, cupru, plumb și petrol. Acești compuși chimici timpurii, bruti, sintetizați recent în laboratoare pentru uz industrial, precum și ciupercile și mucegaiurile cultivate pe deșeurile petroliere din industria petrolului și gazelor, s-au dovedit a fi combustibilul potrivit pentru a insufla o nouă viață EBV . Unele dintre antibioticele neprocesate devin medicamente farmaceutice timpurii. Nu înveți niciodată despre asta la cursul de istorie sau la facultatea de medicină pentru că nu este în domeniul public, dar a fost nevoie de zeci de ani de experimente de laborator nesăbuite și eșuate cu ingrediente toxice pentru a descoperi în sfârșit penicilina. Butoaiele de substanțe chimice periculoase pur și simplu au fost aruncate gratuit în fermele din toată țara, în loc să fie vândute în magazine sau făcute publicitate în mass-media. Deși aceste fapte rămân nedocumentate, ele au marcat începutul stropirii angro a fiecărei alimente cultivate în câmp. (Acest lucru s-a întâmplat cu mult înainte de Revoluția Verde în agricultura industrială a produselor alimentare; această eră chimică necunoscută precede chiar și faza timpurie de cercetare și dezvoltare a Revoluției Verzi cu 50 de ani).

Deși le-a fost ascunsă, expunerea oamenilor la aceste substanțe chimice a fost larg răspândită - alimentele, medicamentele și sursele de apă ale acestora au fost contaminate și, ca urmare, EBV din corpurile lor a primit ceea ce avea nevoie pentru a crește exponențial și împreună cu acesta și alți agenți patogeni . , cum ar fi primul tip de cofactor EBV - bacteriile streptococice . Cu alte cuvinte, aceste substanțe chimice periculoase i-au oferit virusului exact ceea ce avea nevoie pentru a „deveni sălbatic” și a începe un război cu sistemul imunitar, declanșând primele cazuri de mononucleoză infecțioasă, sau așa-zisa. febra glandulare . Dintr-o dată, nu numai că cazurile individuale de EBV au trecut de la inofensive la problematice după ce EBV a dezvoltat un gust pentru substanțele chimice industrializate, dezvoltate în laborator, dar acum virusul îmbunătățit, mutant, se răspândea prin populație într-un ritm mult mai rapid. Ca un prieten s-a întors împotriva noastră, EBV a devenit dușmanul nostru.

Au fost necesare zeci de ani pentru ca efectele acestei schimbări să se manifeste la scară largă. Datorită capacității EBV de a zăbovi mult într-o fază latentă în care poate petrece ani latenți și înmulțindu-se în liniște în timp ce așteaptă declanșatorul perfect pentru a face următoarea mișcare, timpul necesar pentru ca aceste tulpini neproductive timpurii de EBV să se manifeste a fost semnificativ . . Câteva cazuri de umflare a tiroidei din cauza EBV încă slab, combinată cu deficiența de iod, au condus la identificarea tiroiditei Hashimoto la începutul secolului al XX-lea (nu că oamenii de știință au identificat EBV drept cauză). Abia la începutul anilor 1940 oamenii au început să sufere de bufeurile, durerile, ceața creierului , infertilitatea misterioasă, căderea părului și oboseala cronică care caracterizează EBV atunci când sunt treziți din odihnă. În jurul anului 1950, simptomele EBV au atins un nivel epidemic – ceea ce Anthony William numește epic – din cauza efectului enorm asupra societății și sănătății publice. Pacienții sunt oameni născuți la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, când EBV câștiga amploare în rândul populației. Acum ei experimentează efectele sale fără să cunoască cauza reală.

Femeile încep să se vadă în gropi la doctor pentru a căuta răspunsuri. Cu toate acestea, cercetarea medicală și știința nu aveau instrumentele de diagnosticare sau cadrul pentru a explica ei înșiși sau pacienților lor ce se întâmplă. Erau vremuri terifiante. Nimeni nu putea înțelege de ce atât de multe femei de vârstă mijlocie s-au simțit brusc atât de rău, determinând diagnostice greșite precum „sindromul femeii confuze” și mustrări caustice precum „totul e în capul tău” – ecouri de „isteric” cu care femeile au fost stigmatizate. de mii de ani.

Pe măsură ce simptomele misterioase ale femeilor continuau să se acumuleze și să progreseze, a devenit din ce în ce mai dificil să-și transmită suferința drept lene sau imaginație supradezvoltată. Întâmplător, la acea vreme, știința farmaceutică a început să se concentreze pe cercetarea hormonală, așa că experții au început să conecteze cele două. La unele femei, au diagnosticat greșit simptomele EBV ca dezechilibre hormonale cauzate de menopauză. În alții, au diagnosticat greșit aceleași simptome ca și dezechilibrul hormonilor tiroidieni. Unele femei au ambele diagnostice.

În ciuda acestor diagnostice, pentru că nu au purtat răspunsurile reale, tratamentul lor nu a îmbunătățit starea acestor femei. În anii următori, simptomele misterioase în rândul populației au continuat să se acumuleze, apărând în scenă noi diagnostice care trebuiau să le explice: scleroza multiplă , perimenopauză, boala Lyme, sindromul de oboseală cronică , care la acea vreme se numea „sindromul Yuppie”. ", fibromialgie etc. Acum, experții în boli cronice încearcă să rezolve misterul, spunând că tiroida era problema pe care toată lumea o căuta. Dar nu este așa. După cum știm bine acum datorită lui Anthony William, cauza a fost virusul Epstein-Barr tot timpul .

În cele mai multe cazuri, medicul dumneavoastră nu va putea identifica EBV ca fiind o problemă, deoarece cele mai recente informații medicale afirmă în continuare că, dacă testul nu detectează EBV activ în sângele dumneavoastră, atunci virusul nu este de vină pentru bolile dumneavoastră. Chiar dacă este găsit EBV, sunt șanse ca acesta să nu fie identificat ca sursa problemelor dumneavoastră de sănătate, deoarece comunitatea medicală nu a aflat încă care sunt toate simptomele EBV. Până acum, au reușit să identifice simptomele asemănătoare gripei ale mononucleozei, cum ar fi oboseala, febra și glandele umflate. Încă nu au lista completă a simptomelor EBV care apar după stadiul de mononucleoză pentru că nici măcar nu bănuiesc că există simptome după mononucleoză. Nu au idee că problemele tale de sănătate sunt legate de acest virus.

Este foarte obișnuit să auziți că rezultatele testelor de sânge arată anticorpi care dovedesc infecția anterioară cu EBV și că, prin urmare, virusul nu mai este o problemă. Nu lăsa asta să te păcălească. Testele EBV pur și simplu nu sunt încă suficient de sofisticate pentru a detecta virusul odată ce acesta a progresat în stadiul post-mononucleoză, care este momentul în care virusul începe cu adevărat să provoace probleme. Puteți citi mai multe despre etapele EBV în articolul „ADEVĂRUL DESPRE GLANDA TIROIDĂ” .

Da, epidemia de boli tiroidiene este reală – în întreaga lume, milioane de oameni se luptă cu afecțiuni deoarece tiroida lor este compromisă. Cu toate acestea, acest lucru nu explică de ce acești oameni suferă. Nu explică multitudinea de simptome care îi determină pe oameni să ducă vieți neîmplinite. Mai degrabă, problema tiroidei este o săgeată mare și gigantică care indică problema mult mai mare: EBV. Glanda tiroidă în această situație este victima nemeritat.

Dacă oamenii ar ști că tiroida lor nu este de vină, ar avea o viziune mult diferită asupra capacității corpului lor de a face miracole și a perspectivelor lor de vindecare. În loc să-și concentreze furia asupra tiroidei, ar aprecia și mai mult.

Acestea sunt informații extrem de importante pe care trebuie să le păstrați aproape de dvs., deoarece explicațiile medicale moderne despre dezechilibrul hormonal și bolile tiroidiene îi lasă pe nenumărați oameni să simtă că nu pot avea încredere în corpurile lor. De asemenea, este foarte obișnuit ca pacienții cu tiroida compromisă să sufere de multiple probleme de sănătate, ceea ce îi face să creadă că este ceva fundamental în neregulă cu ei, deoarece încă nu și-au dat seama că EBV este la baza tuturor. Se simt trădați, viciați, slabi, când de fapt este exact opusul. Corpul tău luptă pentru tine. Corpul tău este de partea ta. Corpul tău te iubește necondiționat. Ceea ce vi se întâmplă este că se confruntă cu un adversar pernicios în persoana lui EBV – deși poate fi îmblânzit cu abordarea pe care o veți găsi în cărțile Healer Medium .

Realizarea acestui adevăr și a tuturor cunoștințelor pe care le-ați dobândit până acum despre ce este cu adevărat boala tiroidiană, cum a apărut și cum funcționează este un pas uriaș către vindecarea de orice astfel de afecțiune și probleme conexe. Nu tu ai cauzat boala. Corpul tău nu te-a dezamăgit. Nu e vina ta. Poți merge mai departe. Te poți vindeca.

Pentru articol au fost folosite materiale din cartea lui Anthony William „Healing the Thyroid Gland” . În curând pe blogul nostru, mai multe articole pe această temă!

Alte articole despre tiroidă:

„Adevărul despre glanda tiroidă” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 1)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 2)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 3)” ;
„Cancer tiroidian” ;
„[Video] Ai tiroidita lui Hashimoto? - Vorbește Anthony William” ;
„Anthony William despre viața fără glandă tiroidă” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre iod” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre zinc” ;
„Alimente puternice vindecătoare pentru glanda tiroidă” ;
„Ierburi medicinale și suplimente nutritive pentru glanda tiroidă” ;
„Cum ajută sucul de tulpini de țelină cu bolile tiroidiene” ;
„Ceai pentru tratamentul glandei tiroide” ;
„Culion medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Suc medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Smoothie medicinal tiroidian” .

Publicații similare

[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.