Această omletă delicioasă este perfectă pentru cei cărora le place un mic dejun picant, la brunch cu prietenii în weekend sau în combinație cu o salată verde la cină. Este plin de arome și poate fi personalizat cu ușurință după bunul plac. Piureul de avocado este opțional, dar are un gust fantastic în orice caz!
Cartofii în general sunt valoroși și benefici pentru sănătatea noastră: plantele de cartofi atrag din pământ unele dintre cele mai mari concentrații de macro și micronutrienți. Cartofii sunt, de asemenea, bogați în potasiu și vitamina B6, precum și o sursă fantastică de aminoacizi, în special lizină în forma sa biodisponibilă. Lizina este o armă puternică împotriva cancerului, a bolilor hepatice, a inflamației și a virușilor precum Epstein-Barr și herpes zoster , care stau la baza poliartritei reumatoide , durerilor articulare, bolilor autoimune etc. Cartofii vor fi aliații tăi dacă vrei să lupți împotriva bolilor cronice ale ficatului, să întărești rinichii, să calmezi nervii și tractul digestiv și să inversezi cursul bolii Crohn, colitei, sindromului de colon iritabil sau ulcerului peptic.
Ingrediente:
- 1 kg. cartofi, curatati si rasi;
- 1 lingură amidon de săgeată;
- 1/2 linguriță. cimbru uscat ;
- 1 lingura praf de ceapa;
- 1/4 lingurita. praf de usturoi;
- Sare de mare , dupa gust (optional);
- 1/4 lingurita. ulei de măsline (opțional);
- 1/4 ceapa rosie, tocata marunt;
- 250 g sparanghel, curatat si tocat gros;
- 1/2 linguriță. oregano uscat ;
- 1/2 linguriță. roșii cherry tăiate în jumătate
- 1/2 avocado, piure (opțional)
- 1/3 lingurita. rucola proaspătă;
- Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare:
Puneți cartofii răzuți într-o cârpă de muselină sau într-o pungă de lapte și stoarceți excesul de umiditate. Adăugați cartofii într-un castron de mărime medie împreună cu amidonul de săgeată, cimbru uscat , praf de ceapă, pudră de usturoi și sare de mare (dacă se utilizează). Se amestecă până se combină.
Pune o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Se unge cu ulei de măsline (dacă se folosește). Adaugati cartofii rasi in tigaie intr-un strat plat, uniform. Gatiti 12-15 minute pana devin crocante si se rumenesc pe fund, presand din cand in cand cartofii cu spatele pentru a-i lipi. Întoarceți cu grijă piureul de cartofi. Continuați să gătiți timp de 10-12 minute până devine crocant.
Pentru a pregăti umplutura, puneți din nou o tigaie separată la foc mediu-mare. Adăugați ceapa roșie și gătiți timp de 2-3 minute până se înmoaie. Adăugați sparanghelul și gătiți încă 3-5 minute, amestecând des, până se înmoaie. Adăugați oregano uscat și roșiile cherry și continuați să gătiți până când roșiile cherry încep să pătrundă, aproximativ 2-3 minute, asezonați cu sare de mare (dacă este folosită) și luați de pe foc.
Pentru a servi, pune omleta pe o farfurie si adauga la jumatate piureul de avocado (daca se foloseste) si legumele preparate. Acoperiți cu rucola și un strop de suc de lămâie. Închideți cealaltă jumătate de omletă peste umplutură. Serviți imediat.
Porție pentru 1 persoană.