ANTHONY WILLIAMS PRIVIND MEDICAMENTELE TIROIDEI

ANTHONY WILLIAMS PRIVIND MEDICAMENTELE TIROIDEI

Timp de secole, a fost o credință populară că, dacă orice parte a corpului tău era bolnavă, o vindeci consumând aceeași parte a corpului unui animal. De exemplu, dacă te doare piciorul, s-ar putea să mănânci un pulpă de miel pentru a-l vindeca. Dacă creierul sau rinichiul tău avea probleme, se credea că ar trebui să mănânci creierul sau, respectiv, rinichiul. Dacă cineva avea o problemă cu ochii, i se sfătuia să consume globul ocular al unui animal într-un fel, formă sau rețetă. Apropo, acest lucru nu s-a limitat la remediile populare. Acestea au fost cunoștințele medicale predominante pe care medicii le-au studiat la cele mai prestigioase universități medicale în timpul studiilor.

Problema cu acest tratament este că nu a funcționat niciodată. Un picior, creier, rinichi, ochi sau altă parte a corpului s-au înrăutățit în continuare, dacă nu ați găsit o altă modalitate de a o trata - nu că ar fi fost recunoscută. Teoria părea atât de logică la prima vedere încât a continuat să fie de încredere de-a lungul secolelor Evului Mediu timp de sute de ani. ( Și crezi sau nu, ea își păstrează credibilitatea chiar și în lumea actuală a suplimentelor nutritive, unde încă există credința că dacă înghiți o capsulă care conține material din creier sau din bilă hepatică, îți va ajuta cumva propriul creier sau ficat. ) Până când gușa a devenit o problemă larg răspândită în populație din cauza Revoluției Industriale, aceasta era încă o teorie pe care medicii o foloseau în repertoriul lor de remedii. Așa că un medic a decis să vadă dacă oferirea glandei tiroide de porc uscate și măcinate unui pacient cu gușă ar reduce umflarea glandei tiroide. Pentru prima dată în istoria tratării părților corpului uman cu părți ale corpului animalelor, a funcționat. În secolul al XIX-lea, tiroida deshidratată a devenit un remediu comun pentru gușă pe care îl puteai lua de la farmacie. Nimeni nu știa de ce acest remediu reduce gușa, dar au fost bucuroși de acord cu el.

A fost cu adevărat un leac minune? Nu! Consumul tiroidian a funcționat pentru acești pacienți timpurii doar pentru că gușa vremii era cauzată de deficiența severă de iod ( din cauza procesării industrializate a alimentelor care a îndepărtat alimentele de nutrienți ) combinată cu supraîncărcarea toxică dintr-un mediu poluat, iar tiroida de porc le oferea o sursă bogată de iod pentru a-și echilibra sănătatea.

De-a lungul timpului, deficiența larg răspândită de iod a deschis calea pentru primul val de virus Epstein-Barr în curs de dezvoltare care să țintească glanda tiroidă – deși virusul era încă atât de slab încât era nevoie doar de o doză mică de iod, un antiseptic, pentru a ucide. EBV problematic și tiroida porcină deshidratată au oferit exact asta.

De-a lungul timpului, EBV a suferit mutații și a devenit mai puternică, iar oamenii au dezvoltat probleme mai mari din cauza gușilor cu deficit de iod și a gușilor virale mai puțin agresive, de grad scăzut – au dezvoltat simptomele EBV despre care am discutat în articolele despre bolile tiroidiene . Totuși, tiroida deshidratată pare să fi contat la mulți dintre acești pacienți. De ce? Nu pentru că medicamentul le-a oferit T4 sau T3 – asta nu are nimic de-a face cu înlocuirea hormonilor tiroidieni. Mai degrabă, pentru că odată cu tiroida de porc deshidratată, medicina a dat fără să vrea primul său compus steroid. Hormonii tiroidieni concentrați de animale au funcționat la unii pacienți ca un medicament imunosupresor, antiinflamator care a redus umflarea tiroidei, alte simptome virale și o persoană părea să se amelioreze. De fapt, poțiunea a făcut ca sistemul imunitar să nu mai răspundă la EBV.

Adevărul despre hormonii tiroidieni

Medicamentele tiroidiene de astăzi nu sunt departe de cele vechi. Unele dintre aceste medicamente sunt încă făcute din tiroida de porc uscată. Altele sunt sintetice. Oricum, medicamentele tiroidiene de astăzi funcționează ca steroizii, la fel ca cele de la început, deși mulți medici nu își dau seama de acest lucru și nimeni nu știe că efectul steroizilor este motivul pentru care unii oameni pot simți puțin mai multă energie, claritate a minții și îmbunătățiri în dorm atunci când încep să ia medicamente tiroidiene. Aceasta este doar o ameliorare parțială a infecțiilor lor virale de grad scăzut.

Un alt motiv comun pentru care unii oameni simt ușurare sau pierd în greutate atunci când iau medicamente tiroidiene nu are nimic de-a face cu medicamentul în sine. După cum am menționat deja, marea majoritate a persoanelor care văd aceste îmbunătățiri sunt aceia care, împreună cu administrarea medicamentelor, și-au schimbat și dieta, au trecut la suplimente nutritive și/sau au început să facă mai mult exerciții fizice. Această eliminare a alimentelor preferate ale EBV , combinată cu nutrienți care stimulează imunitatea și îmbunătățirea stilului de viață, schimbă sănătatea acestor oameni în bine. ( Luarea medicamentelor tiroidiene de ani de zile contribuie la încetinirea funcției hepatice și, deoarece medicamentul este un compus steroid, la subactivele glandelor suprarenale. Acești factori duc de obicei la creșterea în greutate în zona abdominală și în alte părți ale corpului) .

Comunitatea medicala crede in mod eronat ca imbunatatirile de mai sus se datoreaza inlocuirii hormonilor tiroidieni – cand in realitate nu are nicio legatura cu inlocuirea hormonilor pe care organismul unei persoane are dificultati in producerea sau convertirea. Indiferent dacă sunt de origine animală sau sintetică, hormonii din aceste medicamente nu sunt bioidentici cu hormonii tiroidieni umani, ceea ce înseamnă că le lipsesc compușii chimici cheie care nu au fost încă descoperiți care să distingă hormonii tiroidieni umani. ( De asemenea, tiroxina din medicamentele tiroidiene păcălește, în esență, glanda pituitară, să-i spună că glanda tiroidă produce suficienți hormoni pentru a satisface nevoile organismului. )

Gândiți-vă la diferența dintre tiroxina sintetică, tiroxina animală uscată și tiroxina umană ca fiind diferența dintre hrănirea bebelușului cu lapte praf, lapte de vacă sau lapte matern. Acum avem suficiente cercetări pentru a ști că, chiar dacă unele surse exterioare se apropie, laptele matern nu poate fi înlocuit în mod adecvat. Va veni ziua în care cercetările vor dezvălui același lucru despre hormonii tiroidieni umani. ( Singura sursă care poate înlocui acești hormoni provine din interiorul corpului - amestecul special pe care glandele suprarenale îl produc pentru a compensa o tiroida insuficientă.) Când cineva are o reacție proastă la medicamentele tiroidiene, ceea ce se întâmplă cu mii de oameni, motivul este că organismul său este atât de bine adaptat la această diferență încât nu poate tolera hormonii care provin dintr-o sursă non-umană.

Ceea ce trebuie să reținem este că, indiferent dacă o persoană se simte mai bine, mai rău sau la fel cu medicamentele tiroidiene, acestea nu sunt prescrise pentru tiroida în sine - nu o tratează. Mulți pacienți nu sunt conștienți de acest lucru. Ei cred că pentru că au mers la medic și au primit o rețetă pentru a-și trata simptomele tiroidiene, rețeta vindecă problema în sine. Între timp, EBV poate continua să afecteze glanda tiroidă ( și să provoace alte simptome de agravare ), iar boala tiroidiană poate continua să progreseze. Dacă luați medicamente hipotiroidiene, veți avea în continuare hipotiroidism și veți avea în continuare EBV dacă nu luați măsurile exprese pe care Anthony William le discută în partea a III-a „Resurrecting the Thyroid” a cărții sale The Healing Medium: Healing the Thyroid gland” pentru a obține scapă de virus și ai grijă de glanda tiroidă.

Aceasta explică de ce este posibil să continuați să vă îngrășați, să suferiți de căderea părului, să vă simțiți obosit și, în general, să suferiți chiar și după ce ați început să luați medicamente pentru problemele tiroidiene. Aceasta este o experiență comună pentru milioane de oameni: își iau cu sârguință medicamentele în fiecare zi și, deși acele medicamente duc la rezultate ale testelor tiroidiene care arată niveluri normale ale hormonilor, tiroida lor se înrăutățește de-a lungul anilor, deoarece nimeni nu știa să caute rădăcina. problema și tratați cauza reală.

Există oameni cărora li s-a îndepărtat tiroida și nu au luat niciun medicament pentru tiroida și se simt bine după ce au scăpat de EBV. Există și oameni care au luat medicamente tiroidiene, cu sau fără tiroidă și care încă nu au scăpat de EBV, care se simt groaznic. Dacă să te simți mai bine s-ar datora exclusiv hormonilor tiroidieni, niciunul dintre aceste scenarii nu ar exista - persoanele cărora li se extirba tiroida ar avea nevoie de medicamente pentru tiroida pentru a funcționa, iar toți cei care iau medicamente tiroidiene ar fi restabiliți și sănătoși. Realitatea este că totul este legat de virusul tiroidian Epstein-Barr . Când EBV este prezent și activ, va afecta negativ sănătatea cuiva, indiferent dacă ia medicamente tiroidiene.

Îți amintești și de hormonii glandelor suprarenale, despre care am discutat în articolul „Adevărul despre glanda tiroidă” ? Deoarece glandele suprarenale produc amestecuri de adrenalină care înlocuiesc hormonii tiroidieni atunci când glanda tiroidă este subactivă, corpul tău își creează în esență propriul medicament. Deși sunt suficient de aproape de hormonii tiroidieni adevărați, încât corpul tău îi folosește în același mod, ei diferă suficient de subtil încât testele de sânge ar putea să nu detecteze aceste amestecuri ca hormoni tiroidieni. Ca urmare, medicii vor prescrie medicamente pentru tiroida fără să știe că sistemul dumneavoastră endocrin produce o doză din propria prescripție pentru a înlocui sarcinile tiroidei. Acolo unde organismul are cu adevărat nevoie de ajutor este atunci când avem nevoie de sprijinul sistemului imunitar pentru a reduce încărcătura virală.

În timp ce faceți pașii din această carte pentru a scăpa de EBV, dacă doriți cu adevărat să vă susțineți hormonii tiroidieni, vă puteți crea propriul tonic tiroidian urmând instrucțiunile din Capitolul 25, „Tehnici de vindecare a tiroidei”.

Medicamentele tiroidiene și valorile TSH

Este important să înțelegem adevărata relație dintre valorile TSH și medicația tiroidiană, deoarece este adesea înțeleasă greșit.

Iată un scenariu obișnuit: rezultatele testelor de sânge arată o valoare a TSH de 10,0, pe care medicul dumneavoastră o consideră a fi începutul unei probleme de hipotiroidă, așa că prescrie medicamente. După începerea tratamentului, mergeți la un alt test de sânge și de data aceasta citirile sunt cuprinse între 4,0 și 5,0. Este ușor să crezi că asta înseamnă că tiroida ta se vindecă.

De fapt, tot ceea ce se întâmplă este că hormonii tiroidieni din corpul tău din medicație păcălesc glanda pituitară, spunându-i că produci destui hormoni, astfel încât glanda pituitară va produce mai puțin din hormonul său de stimulare a tiroidei. Această citire mai scăzută a TSH dă un fals sentiment de securitate; tiroida în sine nu primește nicio ușurare de la medicație. În modul în care corpul tău funcționează cu adevărat, nivelul tău de TSH ar trebui să fie în continuare 10,0. Medicamentele doar o maschează.

De-a lungul timpului, deoarece EBV nu este abordat și este încă foarte activ în tiroida, posibil din cauza factorilor declanșatori din viața ta, tiroida va continua să se deterioreze. Aceasta înseamnă că după ceva timp te vei întoarce la medicul care ia medicamentele și acele niveluri de TSH vor fi crescut din nou. Este foarte probabil ca medicul să prescrie doze și mai mari de medicamente. ( Dacă sunteți cineva care nu se confruntă cu mulți factori declanșatori în viața dvs., dozele de medicamente pentru tiroida pot rămâne stabile pentru o perioadă mai lungă de timp înainte de a crește.) După ani, valorile TSH pot ajunge din nou la 10, 0 - adică fără medicamente . întunecând rezultatele, acestea ar fi într-adevăr 20,0. Hipotiroidismul nu se tratează cu medicamente, ci doar așa apare.

Acest efect al medicamentelor tiroidiene asupra valorilor TSH este ca și cum ați pune un leucoan pe o rană de puncție profundă și contaminată. Rana va continua să se deterioreze dacă nu este îngrijită corespunzător - cu excepția cazului în care cineva vă spune: „Hei, de ce te plimbi cu o rană înțepată infectată?”.

Sau gândiți-vă la efectul medicamentelor asupra citirilor de TSH ca la scoaterea bateriei dintr-un detector de fum: deși este liniștitor pentru că bip-ul se oprește, tot ce ați făcut este să opriți sistemul de alarmă, nu să stingeți focul.

Atrofia glandei tiroide

Este bine să știți despre un efect secundar al utilizării pe termen lung a medicamentelor tiroidiene, care este complet necunoscut cercetării medicale și științei: la unii oameni, medicamentele tiroidiene pot determina glanda tiroidă să reducă producția de hormoni, astfel încât glanda se atrofiază încet și se micsoreaza in timp. În esență, medicamentul atenuează glanda tiroidă.

La fel cum mușchii tăi trebuie folosiți pentru a rămâne puternici, tiroida trebuie să-și facă treaba în mod regulat pentru a rămâne în formă. Este ca și când un viscol te ține în casă – s-ar putea să te simți frustrat la început. Totuși, dacă furtuna continuă o vreme, zi de zi te obișnuiești cu lenea forțată. Să stai în pijama toată ziua te simți din ce în ce mai confortabil și mai natural, așa că atunci când furtuna trece, perspectiva de a te agita și de a te întoarce în lumea exterioară pare prea mare. Iată ce se poate întâmpla de-a lungul timpului cu glanda tiroidă cu utilizarea pe termen lung a medicamentelor tiroidiene. Glanda tiroidă își pierde o parte din dorința de a produce hormoni - de fapt, se simte sufocată - pentru că medicamentele spun glandei pituitare că sunt produse suficiente T4 și T3, astfel încât tiroida nu primește semnalele TSH care o mențin.

Nu că trebuie să-ți faci griji. Acest tip de atrofie parțială a tiroidei se întâmplă doar unor persoane care au fost supramedicate cu hormoni tiroidieni eliberați pe bază de prescripție medicală de câțiva ani - nu este ca și cum s-ar întâmpla tuturor celor care iau medicamente pentru glanda tiroidă. Și chiar și atunci când medicația tiroidiană își reduce funcția, va riposta și va produce o anumită cantitate de hormon tiroidian indiferent de situație. În plus, frecvențele tiroidiene asemănătoare radioului care monitorizează și promovează homeostazia vor continua să funcționeze în contextul atrofiei. ( Amintiți-vă, hormonii tiroidieni nedescoperiți R5 și R6 care joacă un rol în aceste frecvențe sunt practic imposibil de epuizat ). Cu toate acestea, acesta este unul dintre posibilele efecte secundare de care ar trebui să fii conștient.

După cum am observat într-o serie de articole, tiroida ta este rezistentă. Așa că ar trebui să știți, de asemenea, că atunci când începeți să luați măsuri pentru a îmblânzi EBV și a vă revitaliza tiroida, îți readuce inteligența tiroidiană la viață. Baza de date high-tech a tiroidei este capabilă să inverseze starea de atrofie, iar tiroida revine la funcționarea așa cum ar trebui.

Ce trebuie să știți despre oprirea medicamentelor tiroidiene

Dacă ați luat decizia de a reduce sau de a opri medicația tiroidiană cu medicul dumneavoastră, există câteva puncte cheie de știut.

În primul rând, atunci când cineva ia un medicament, cum ar fi cel prescris pentru glanda tiroidă, ficatul îl absoarbe și procesează automat, deoarece ficatul este protectorul organismului împotriva tuturor substanțelor străine. Cu cât dozele luate sunt mai mari și cu cât le-ați luat mai mult timp, cu atât ficatul dvs. a absorbit și a reținut mai multe medicamente. Acesta nu este ceva care se măsoară în cabinetul medicului - studiile medicale și știința încă ignoră acest fapt. Dacă luați ficatul unei persoane care ia medicamente pentru tiroida de mulți ani, îl stoarceți, deshidratați toate medicamentele pe care le-ați stors și îl puneți în capsule, ați putea umple sute de sticle de medicamente pentru tiroida.

Dacă tocmai ați început să luați medicamente tiroidiene, este posibil ca testele de sânge să nu arate nicio diferență în nivelurile hormonale la început, deoarece ficatul absoarbe cea mai mare parte a acestora foarte repede. Ca rezultat, în timp, medicul dumneavoastră vă poate prescrie doze mai mari care probabil vor continua să fie absorbite de ficat. La un moment dat - este diferit pentru fiecare; poate dura până la 10 ani – acumularea de medicamente tiroidiene în ficat poate deveni toxică și solicitantă pentru organ și va începe încet să elibereze medicamentul înapoi în sânge, uneori în explozii periodice, deoarece este copleșit. Când se întâmplă acest lucru, va da peste cap testele de sânge, făcându-l pe medicul dumneavoastră să creadă că faceți mai mulți hormoni tiroidieni decât sunteți de fapt - un alt motiv pentru care sunt doar „teste de ghicire” și medicii sunt nevoiți să ajusteze în mod constant protocoalele pentru multi pacienti.

În multe cazuri, medicii vor vedea rezultatele testelor tiroidiene revenind cu niveluri mai bune și vor crede că este pentru că tiroida funcționează mai bine, când în realitate este pentru că ficatul a atins limita de umplere și a început să elibereze medicamente înapoi în sânge. Cu toate acestea, medicamentul care este eliberat înapoi în fluxul sanguin nu este la fel de activ sau de puternic ca atunci când l-ați luat pentru prima dată. Are doar aproximativ 5% din puterea sa, având efectul unui leucoaniu pentru organism.

Și pentru că se întoarce în fluxul sanguin în acest fel - în loc să fie înghițit, descompus în stomac și absorbit prin digestie - corpul dumneavoastră poate avea o reacție adversă și puteți dezvolta o intoleranță la medicament. Acest lucru poate duce adesea la a vă simți ca și cum ați fi alergic într-un fel, când vă simțiți balonat sau aveți palpitații ale inimii sau aveți probleme cu somnul, chiar dacă nu ați mai avut niciodată această problemă înainte. Când apare oricare dintre aceste reacții, de multe ori trebuie să treci de la medicamentele sintetice la cele naturale combinate sau invers, sau chiar să fii forțat să renunți cu totul la medicamentele tiroidiene, deoarece corpul tău a devenit prea sensibil la acestea. Chiar și fără acest efect de revărsare, medicamentele tiroidiene luate pe o perioadă lungă de timp - unii oameni le iau mai mult de 20 de ani - pot exercita o presiune suplimentară asupra ficatului care a devenit deja lent și a stagnat de la EBV, ceea ce în timp poate duce la mai mult . creșterea în greutate, printre alte simptome.

Dacă luați medicamente pentru tiroida de mult timp, poate doriți să discutați cu medicul dumneavoastră despre doze mai mici pentru a permite ficatului să se detoxifice. Fii foarte atent cu el și nu iei singur decizia. Uneori, oamenii decid că vor să-și oprească medicația tiroidiană dintr-o dată, ceea ce duce la episoade de sevraj. Efectul poate fi copleșitor, simptomele precum oboseala revenind imediat. Oamenii ajung adesea la concluzia că au nevoie de droguri, așa că se întorc la ele, simțind că vor fi dependenți pe viață.

Iată ce se întâmplă de fapt cu aceste simptome: În primul rând, ar trebui luată în considerare retragerea. Când cineva ia steroizi de ani de zile, organismul intră în șoc când aceste medicamente dispar brusc și rezultatul poate fi un disconfort fizic sever. Din acest motiv, medicii știu să înțărce pacienții de la alți steroizi foarte lent și ar trebui să trateze medicamentele tiroidiene nu altfel.

În al doilea rând, atunci când încetați brusc să luați medicamente tiroidiene, ficatul capătă o senzație imediată de eliberare și eliberează în sânge vechiul medicament tiroidian pe care a absorbit-o de-a lungul timpului, de multe ori foarte repede. Odată cu afluxul brusc al tuturor acestor hormoni în fluxul sanguin, organismul poate reacționa negativ și poate provoca simptome pe care oamenii le confundă cu dependența de medicamente tiroidiene, dar sunt de fapt simptome de detoxifiere. Pentru cineva care a luat medicamente tiroidiene doar timp de trei luni până la un an, detoxifierea poate să nu fie la fel de înfricoșătoare – s-ar putea să experimentați doar o zi sau o săptămână în care vă simțiți puțin obosit, în funcție de doza pe care o acceptați. Dacă luați medicamente pentru tiroidă de mai mult de un an, este deosebit de important să le îndepărtați încet, astfel încât să nu vă supraîncărcați corpul. Această detoxifiere a ficatului este în cele din urmă benefică, deoarece ajută la desfundarea acestuia și la prevenirea creșterii în greutate.

Atunci când determină cât de mult ar trebui să dureze procesul de înțărcare pentru pacienți, medicii ar trebui să ia întotdeauna în considerare cât timp cineva a luat medicamente pentru tiroida - acest lucru are un impact real asupra sănătății și bunăstării pacientului atunci când se reduce. Dacă cineva a luat medicamente tiroidiene doar de doi până la cinci ani, doza trebuie redusă cu un sfert la un moment dat, timp de cel puțin două luni. Dacă cineva a luat medicamente tiroidiene timp de cinci până la zece ani, procesul de reducere ar trebui să dureze cel puțin patru luni. Dacă cineva a luat medicamente pentru tiroida de 10 până la 20 de ani, înțărcarea ar trebui să dureze cel puțin șase luni. Și dacă cineva a luat medicamente tiroidiene de mai mult de 20 de ani, procesul de retragere ar trebui să dureze cel puțin un an. Este foarte important de știut că, indiferent de cât timp pacienții iau medicamente tiroidiene, trebuie luată în considerare sensibilitatea acestora. Este posibil ca cineva să se confrunte deja cu oboseală neurologică sau alt simptom sau afecțiune neurologică cauzată de EBV , ceea ce poate exacerba răspunsul persoanei respective la oprirea tratamentului. Dacă sunteți un pacient care dorește să vă reduceți doza, discutați cu medicul dumneavoastră despre ceea ce este mai bine pentru dumneavoastră.

Între timp, tiroida încă mai produce propriii hormoni într-o oarecare măsură și, în plus, glandele suprarenale produc acei hormoni care nu se înregistrează la teste ca rezervă. Pentru a-i sprijini, scopul tău ar trebui să fie să devii activ în eliminarea EBV din sistemul tău și restabilirea sănătății tiroidei folosind instrumentele din această carte, astfel încât glanda să poată restabili echilibrul și să producă nivelurile hormonilor pe care trebuie să-i producă. Acest lucru vă va sprijini în timp ce medicamentul părăsește corpul dumneavoastră, astfel încât să aveți cele mai bune șanse să vă simțiți grozav.

Niveluri de dezvăluire

Unii profesioniști din domeniul medical cu gândire de viitor și-au dat seama de limitările testării tiroidei. Ei au observat pacienti care prezentau simptome clasice de hipotiroidism si ale caror teste se aflau in limite normale. Acești medici încă prescriu pacienților medicamente tiroidiene și, uneori, pacienții încep să se simtă mai bine. Că în sfârșit sunt luați în serios și auziți în acest fel este un progres pentru pacienții cu tiroida.

Este mult mai bine decât zilele în care o femeie mergea la un medic cu simptome misterioase cronice și i se spunea că totul este în regulă. „Trebuie doar să faci mai mult exerciții”, a fost sfatul pe care l-au primit. Sau: "Fă-ți un hobby. Ai prea mult timp liber." Acesta este tipul de diagnosticare greșită care poate determina o persoană să-și piardă toată încrederea în abilitățile sale de percepție.

Noua abordare este, de asemenea, mai lămuritoare decât atunci când o femeie merge la medic cu durere, palpitații, creștere în greutate, căderea părului, pierderea memoriei și confuzie și i se spune că totul se datorează dezechilibrului hormonal și că trece prin menopauză sau perimenopauză. Acest tip de diagnostic face ca nenumărate femei să se simtă bătrâne cu mult înainte de a avea nevoie și să înceapă să creadă că suferința este o parte naturală a îmbătrânirii. (Nu este!)

Când tiroida este implicată în evaluarea de către medic a problemelor cronice de sănătate ale unui pacient, acesta este un progres. Când acel medic admite că tiroida poate fi implicată chiar dacă testele nu arată nicio problemă, sau că medicamentele combinate sunt mai bune decât sinteticele, este și mai progresiv.

Cu toate acestea, aceste revelații nu sunt încă un fapt. Acestea sunt realizări pentru cărțile de istorie. Adevărurile pe care tocmai le-am dezvăluit - despre cum EBV este cauza reală a problemelor tale tiroidiene și multe altele, ce înseamnă cu adevărat simptomele tale, cum funcționează testele tiroidiene și cum lipsesc complet medicamentele tiroidiene și ocolește cauza principală a bolii tale— sunt importante pentru viața ta chiar acum. A descoperi că tiroida ta este un mesager, nu o problemă, este cunoștințele la nivel de expert de care ai nevoie pentru a-ți asigura un viitor mai luminos.

Pe măsură ce progresezi cu sănătatea, poate fi ușor să te distragi. Vor ieși la suprafață noi teorii, cele vechi vor fi actualizate și revizuite și s-ar putea să vă întrebați dacă informațiile tiroidiene pe care le auziți la televizor sau le citiți în cea mai recentă literatură sunt ceea ce ar trebui să ascultați cu adevărat. Ține minte acest lucru: atâta timp cât o teorie a tiroidei te învinovățește pe tine, pe corpul tău sau doar pe factorii declanșatori, nu este corect. Până când un tratament merge după virusul de bază, nu va rezolva nimic.

Pentru a vă înarma împotriva atâtor informații concurente și confuze, vă vom îndrepta atenția către partea a II-a a cărții lui Anthony William The Healing Medium: Healing the Thyroid Gland despre concepțiile greșite comune despre bolile cronice. Aflând despre aceste greșeli fundamentale care împiedică progresul medicinei, veți dobândi o nouă claritate, încredere și libertate, astfel încât să vă puteți vindeca în sfârșit.

Alte articole despre tiroidă:

„Adevărul despre glanda tiroidă” ;
„Bolile tiroidiene – cum începe totul” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 1)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 2)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 3)” ;
„Cancer tiroidian” ;
„[Video] Ai tiroidita lui Hashimoto? - Vorbește Anthony William” ;
„"Teste de ghicire" pentru glanda tiroidă" ;
„Anthony William despre viața fără glandă tiroidă” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre iod” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre zinc” ;

„Alimente puternice vindecătoare pentru glanda tiroidă” ;
„Ierburi medicinale și suplimente nutritive pentru glanda tiroidă” ;
„Cum ajută sucul de tulpini de țelină cu bolile tiroidiene” ;
„Ceai pentru tratamentul glandei tiroide” ;
„Culion medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Suc medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Smoothie medicinal tiroidian” .

Publicații similare

[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
[VIDEO] UNEALĂ PUTERNICĂ ȘI TEHNICĂ PENTRU TRATAMENTUL APHTA ȘI AFTA BUNALĂ
Agenții patogeni din familia virusului herpetic pot provoca răni în gură, limbă și gât, inclusiv simptome cum ar fi durere în gură, durere î
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.