ANTHONY WILLIAMS DEZVLEAZĂ ADEVĂRUL DESPRE YODA

ANTHONY WILLIAMS DEZVLEAZĂ ADEVĂRUL DESPRE YODA

Mulți oameni sunt îngrijorați de iod când vine vorba de hipotiroidism și tiroidita Hashimoto . Pentru a înțelege dacă iodul este util sau dăunător pentru o persoană cu o glande tiroidă subactivă și/sau inflamată, trebuie să ne gândim la asta în contextul care este cauza nedescoperită a problemei tiroidei: virusul Epstein- Barr .

Iodul este un dezinfectant eficient în uciderea atât a virușilor, cât și a bacteriilor. Probabil l-ați folosit sau ați auzit că este folosit ca antiseptic pentru curățarea rănilor și prevenirea infecțiilor. Când iodul de înaltă calitate intră în corpul unei persoane, prin dietă sau suplimente nutritive, acesta aplică aceeași capacitate de luptă împotriva germenilor. De asemenea, înseamnă că o persoană cu deficit de iod este mai vulnerabilă la infecții bacteriene și virale. Deci, dacă aveți o infecție tiroidiană cu EBV care provoacă hipotiroidism și/sau Hashimoto , nu doriți să aveți deficit de iod, deoarece asta vă poate face mai susceptibil la EBV , ceea ce, la rândul său, vă face mai susceptibil la bolile tiroidiene, glanda tiroidă .

De ce există atâta confuzie despre iod și tiroida? Pentru că atunci când iodul ajunge în glanda tiroidă, ucide celulele virale la o intensitate foarte mare, ceea ce la rândul său poate crește temporar inflamația. Pacienții la care EBV provoacă doar hipotiroidism ușor se pot descurca bine cu iod, ceea ce este benefic deoarece poate ajuta la îmblânzirea virusului înainte de a progresa până la punctul în care provoacă boala Hashimoto . Pe de altă parte, prea mult iod dintr-o dată pentru o persoană cu tiroidită mare (infecția cu EBV a glandei tiroide) poate fi copleșitor, deoarece începe să omoare atât de multe celule virale, atât de repede, încât răspunsul inflamator poate fi foarte puternic și neplăcut.

Această inflamație este adesea confundată cu o reacție autoimună. O preocupare populară este că iodul provoacă o supraproducție de hormoni tiroidieni pe care organismul îi percepe ca invadatori străini, determinând sistemul imunitar să atace glanda tiroidă. Această teorie este greșită. Omite cel mai important factor dintre toate – că Hashimoto este rezultatul unei infecții virale.

Unul dintre factorii cheie pentru persoanele cu hipotiroidism este evitarea deficitului complet de iod. Evitarea deficitului de iod poate ajuta la prevenirea cancerului tiroidian , cancerului de sân, cancerului de creier, cancerului pulmonar, cancerului de ficat, cancerului de stomac, cancerului pancreatic, cancerului bucal și maxilarului și multe altele. Deoarece majoritatea cancerelor sunt cauzate de agenți patogeni, iodul este aliatul tău deoarece este un antiseptic pentru acești agenți patogeni. Implicat în peste 5.000 de funcții chimice din organism, aproape toate nu au fost descoperite de știința și cercetarea medicală, iodul oferă un sprijin important atât glandei tiroide, cât și sistemului imunitar.

Dacă sunteți medic sau alt medic, nu presupuneți niciodată că o persoană care vine la dumneavoastră pentru ajutor nu are deficit de iod doar pentru că trăim în vremurile moderne. În timp ce tu, în calitate de profesionist conștient de sănătate, probabil că încerci să mănânci o dietă bogată în nutrienți, care include unele surse naturale de iod și probabil că folosești tehnici pentru a împiedica stresul să-ți acapareze viața, asta nu înseamnă că altcineva nu consumă sifon, băuturi energizante, bomboane, gogoși și pâine albă zilnic, în timp ce se confruntă cu cantități excesive de stres. Dozele regulate de factori neproductivi - cum ar fi băuturile carbogazoase, cofeina, siropul de porumb, făina rafinată și excesul constant de adrenalină - privează organismul de oligoelemente valoroase precum iodul. Deficitul de iod poate fi moștenit la naștere.

Invenția sării iodate nu a eliminat deficiența de iod. Iodul, care este adăugat la unele tipuri de sare de masă, este doar parțial benefic pentru glanda tiroidă și sistemul imunitar. În unele cazuri, este posibil să nu ajungă nici măcar la glanda tiroidă. Așa cum credem că a mânca pâine albă îmbogățită este o dietă nutrițională sănătoasă, nu ne putem baza pe sare ieftină „îmbogățită” stropită pe alimente de proastă calitate pentru a ne rezolva problemele. Utilizarea sării iodate ca sursă de iod este ca și cum ați încheia o asigurare auto pe portiera din stânga spate a mașinii. Dacă mașina se află într-un accident, asigurarea unui articol nu va fi suficientă pentru a acoperi reclamația – la fel cum iodul din sarea iodată nu va face mare lucru pentru o problemă de sănătate.

Lumea are nevoi diferite de iod decât cu ani în urmă. O mare parte a populației are sensibilități ale sistemului imunitar. Acum este aproape imposibil să scapi de deficitul de iod. Astăzi trăim cu microbi ca niciodată. Tulpini mutante de bacterii și viruși, cum ar fi streptococul și EBV , precum și superbuginele precum stafilococul rezistent la meticilină (MRSA), însoțite de un bombardament de toxine și, nu de puține ori, de o cantitate extraordinară de stres. Odată cu asta, crește și factorul de radiație. Chiar și radiația de la o radiografie a dinților sau de la telefoanele mobile este suficientă pentru a epuiza o parte din rezervele noastre de iod. Acum, că ne confruntăm cu multe provocări mai solicitante decât oricând, sistemul nostru imunitar trebuie să fie mai puternic și, ca urmare, corpul nostru consumă iod mai repede ca niciodată. Nu este suficient ca, în cea mai mare parte, să avem puțin mai mult iod în corpul nostru decât aveam înainte. Din cauza acestor nevoi crescute și a consecințelor lor fizice, deficitul de iod de astăzi are consecințe mai grave asupra sănătății decât deficiența de iod din anii 1950, 1960 sau chiar 1970.

Deși testele de sânge pot detecta uneori urme de iod în sânge, este foarte evaziv, așa că testele nu sunt complet fiabile. Un sfat rapid este colorarea unghiilor. Dacă unghiile tale nu au o culoare sănătoasă, este posibil să suferi de o deficiență de iod. Unele semne reale pe care le arată deficiența de iod sunt infecțiile cronice ale tractului urinar (ITU), infecțiile cronice ale sinusurilor, acneea , infecția cu Helicobacter pylori, ulcerele, furunculul, răceala și răceala cu ușurință, bronșita, pneumonia, amigdalita și laringita. Există, de asemenea, multe simptome subtile ale unui sistem imunitar scăzut cauzate de deficiența de iod, cum ar fi răceală, afte și răni bucale , orzez în ochi, mâncărime ochi, mâncărime la urechi, alergii, picurare postnazală, dureri în gât, tuse cronică, hemoroizi, umflarea unghiilor încarnate, a ciupercii unghiilor de la picioare și de la mâini și tăieturi sau zgârieturi care se infectează. Este mai important ca oricând să oferim sprijinul necesar sistemului nostru imunitar.

Acest lucru nu înseamnă neapărat să luați suplimente de iod. Iodul din algele marine ale Atlanticului, cum ar fi dulse , kelp și fucus, poate fi foarte util în stimularea sistemului imunitar și combaterea infecțiilor tiroidiene. De asemenea, puteți apela la spirulina cultivată în SUA , verdeață cu frunze (inclusiv cimbru, rucola, spanac și salată romană, salată roșie și unt), ceapă, varză, microverde, pătrunjel și păpădie. Dacă vă întrebați dacă un supliment de iod este potrivit pentru dvs. și ce tip este cel mai bun, discutați cu medicul dumneavoastră despre iodul atomic de înaltă calitate, de uz intern. Deoarece este un oligoelement, nu aveți nevoie de cantități mari din acesta, așa că nu doriți să exagerați cu iod. Mai ales dacă ai tiroidită avansată, nu te grăbi să introduci iod în viața ta pentru a nu fi copleșit de simptome despre care specialiștii tiroidieni nici măcar nu știu că sunt simptome de moarte virală încă.

De asemenea, rețineți că, indiferent de modul în care obțineți iod, zincul îl aduce la viață. Zincul aprinde sinergic iodul „activându-l” și făcându-l mai bioactiv și biodisponibil, astfel încât organismul să-l poată folosi mai bine. Când aveți deficit de zinc, nu puteți reține iodul și acesta părăsește corpul foarte repede, așa că pierdeți beneficiile vindecătoare ale iodului chiar și atunci când obțineți mult iod. Pe de altă parte, atunci când obțineți suficient zinc, acesta permite organismului să ia iodul pe care îl consumați, să-l rețină și să-l pună la lucru pentru dvs.

Alte articole despre tiroidă:

„Adevărul despre glanda tiroidă” ;
„Bolile tiroidiene – cum începe totul” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 1)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 2)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 3)” ;
„Cancer tiroidian” ;
„[Video] Ai tiroidita lui Hashimoto? - Vorbește Anthony William” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre zinc” ;
„Anthony William despre viața fără glandă tiroidă” ;
„Alimente puternice vindecătoare pentru glanda tiroidă” ;
„Ierburi medicinale și suplimente nutritive pentru glanda tiroidă” ;
„Cum ajută sucul de tulpini de țelină cu bolile tiroidiene” ;
„Ceai pentru tratamentul glandei tiroide” ;
„Culion medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Suc medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Smoothie medicinal tiroidian” .

Publicații similare

[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.