BOALA TIROIDĂ - SIMPTOMELE DVS. EXPLICATE (PARTEA 3)

BOALA TIROIDĂ - SIMPTOMELE DVS. EXPLICATE (PARTEA 3)

Continuarea articolului „Bolile tiroidiene – explicarea simptomelor tale (partea 2)” .

Sensibilitate crescută la frig

Tendința de a „îngheța” și nevoia de a purta haine suplimentare pentru a se încălzi se datorează nivelului ridicat de neurotoxine virale din organism, care îți fac nervii sensibili la temperaturile scăzute. Aceasta este adesea confundată cu o problemă metabolică atunci când este de fapt o problemă sensibilă a nervilor.

Mâinile și picioarele reci

Când simți adesea că extremitățile tale sunt reci, neurotoxinele virale fac ca nervii să fie sensibili la temperaturi scăzute, precum și ficatul lent care cauzează problema circulației.

Tremurând

Frisoane cronice și frisoane care nu sunt legate de o răceală, gripă, supraîncălzire sau deshidratare sunt semne că sistemul tău imunitar luptă cu o infecție cu EBV în organe prea adânci pentru ca medicii să le detecteze cu un test de sânge.

Bufeuri și transpirații nocturne

Bufeurile și transpirațiile nocturne se datorează unui ficat toxic, nu tiroidei sau menopauzei. Aceste simptome nu au nimic de-a face cu hormonii. Iată ce se întâmplă cu adevărat: atunci când ficatul este plin de toxine, cum ar fi otrăvuri virale, metale grele, pesticide, erbicide și chiar stocuri vechi de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, devine supraîncărcat și începe să se încălzească, iar organismul începe să încerce să se răcească. Ca parte a acestui proces, căldura este expulzată din ficat și călătorește prin corp, oferindu-ți senzația neplăcută de supraîncălzire. Aceasta este o experiență foarte comună atât la femei, cât și la bărbați, deși din cauza clișeelor, bufeurile la bărbați nu sunt de obicei definite ca atare. În schimb, ele sunt adesea numite „transpirații de serviciu” sau „transpirații nervoase”.

Supraîncălzire

O tendință de supraîncălzire este un alt semn al căldurii ficatului și al efortului organismului de a o elibera. S-ar putea să vă simțiți fluctuați între cald și rece - acest lucru nu este deloc neobișnuit și este legat de lupta corpului de a se răci și de a extrage energie din splina.

Transpirație excesivă

Când încărcătura virală EBV de nivel scăzut eliberează neurotoxine care conțin cantități mari de mercur, creează un sistem nervos central tensionat și sensibil. Aceste neurotoxine pline de mercur perturbă neurotransmițătorii și blochează impulsurile electrice, trimițând mesaje amestecate în tot creierul. Rezultatul este un sentiment de nervozitate. Chiar dacă cineva nu se simte nervos din punct de vedere emoțional, corpul primește un mesaj pentru a intra într-un răspuns de anxietate și acest lucru determină producerea de transpirație suplimentară.

Fluctuații ale temperaturii corpului

Dacă medicul dumneavoastră de familie sau specialistul dumneavoastră v-a diagnosticat cu boală tiroidiană din cauza fluctuațiilor temperaturii corpului și dacă nu aveți probleme cu suprarenale, hipoglicemie sau rezistență la insulină, atunci în forma sa ușoară acesta este unul dintre acele simptome rare care pot fi legate de tiroida (rezultând de la niveluri scăzute sau în exces ale hormonilor tiroidieni). Frisoanele și bufeurile mai pronunțate sunt de obicei cauzate de EBV, așa cum am explicat deja puțin mai devreme în articol.

Umflătură

Cu excepția cazului în care aveți o boală de inimă adevărată sau o boală renală pe care medicul dumneavoastră o poate observa, aceste umflături apar ca urmare a EBV și a depozitelor sale în fluxul sanguin și sistemul limfatic. Ca și în cazul misterioasei creșteri în greutate, ficatul, care este plin de lichide reziduale virale de la EBV , devine lent sau chiar stagnează, trecându-și atribuțiile de filtrare către sistemul limfatic, care, la rândul său, reține buzunare de lichid deoarece nu este pregătit să le proceseze. cantități de deșeuri.

Față și/sau ochi umflați

Una dintre cauzele comune ale acestui simptom este o formă de limfedem, în care lichidul este reținut în zona feței și a ochilor din același motiv ca explicația simptomului de umflare. De obicei, umflarea vine și dispare. Acest lucru se datorează faptului că toxinele crescute din organism cresc și scad pe măsură ce apar noi toxine, iar unele vechi sunt procesate prin urină și alte moduri de detoxifiere.

Umflarea poate apărea și din cauza unei reacții alergice asociate cu viruși. Dacă dieta ta conține alimente care hrănesc EBV , poți dezvolta o alergie la produsul secundar toxic pe care virusul îl eliberează după ce te hrănești cu acele alimente. Deoarece acest produs secundar este o versiune procesată și mai alergenică a alimentelor, este posibil să fiți alergic la aceste deșeuri chiar dacă nu reacționați la alimentele în sine. Crește nivelul de homocisteină și inflamația (și poate duce la erori în testele de alergie), ducând la umflături. Și din nou, acesta nu este un simptom cauzat de tiroida.

Mâinile și picioarele umflate

Umflarea mâinilor și picioarelor se datorează a două cauze: (1) o varietate de edem histaminic în care organismul răspunde la neurotoxinele EBV cu histamine crescute care inundă sistemul limfatic și circulația și/sau (2) un ficat și limfă leneși. din cauza supraîncărcării de deșeuri virale și a altor toxine precum metalele grele. Foarte des, o persoană în această situație primește un diagnostic de lupus idiopatic (cauză necunoscută) sau chiar boala Lyme.

Modificări ale dispoziției

Când EBV se hrănește cu alimentele sale preferate, cum ar fi glutenul de grâu, lactatele, ouăle și metalele grele din organism, eliberează neurotoxine care vă umplu fluxul sanguin, perturbă neurotransmițătorii și vă lasă să vă simțiți dezamăgiți. Ca rezultat, starea ta de spirit poate scădea până când virusul încetează să se hrănească și îți revine vitalitatea.

Aceste schimbări de dispoziție pot stresa glandele suprarenale, ceea ce pune stres asupra ficatului și pancreasului. În plus, resturile virale din sânge vă pot perturba chiar nivelul zahărului din sânge până la hipoglicemie, ceea ce contribuie și mai mult la schimbările de dispoziție, creând un cerc vicios până când descifrați codul EBV și descoperiți cum să opriți hrănirea virusului. Această hipoglicemie poate fi o versiune ușoară care nu este diagnosticată. De asemenea, este posibil ca aceste probleme de dispoziție să conducă la un diagnostic greșit al tulburării bipolare.

Puteți citi mai multe despre schimbările de dispoziție în articolul: „Tulburarea afectivă sezonieră (TAS)” .

Iritabilitate

La femei, acest simptom este aproape întotdeauna atribuit unei probleme hormonale. Iată ce se întâmplă cu adevărat: atunci când neurotoxinele EBV perturbă neurotransmițătorii din creier, de obicei duce la iritabilitate și chiar la furie sau tristețe inexplicabilă, care la majoritatea femeilor duce la un diagnostic de depresie. Când această activitate neurotoxină este însoțită de un ficat toxic, lent, iritabilitatea poate crește. Și dacă aveți depozite deosebit de mari de metale grele, cum ar fi mercurul în creier, acest simptom poate fi sever.

Anxietate

Prea mulți oameni sunt convinși că anxietatea lor se află în spatele problemelor lor de sănătate. Li se spune că, dacă învață să-și controleze grijile, le va fi mult mai bine. De fapt, este exact invers! Aproape întreaga epidemie de anxietate se datorează problemelor de sănătate fizică. Când anxietatea nu este singură și însoțește alte simptome de pe această listă, cel puțin o parte din cauza fizică este de obicei cantitatea mare de neurotoxine EBV care saturează și inflamează nervul vag ( care ajunge la creier), împreună cu niveluri ridicate de toxice grele. metale.

În timp ce trauma emoțională poate provoca anxietate în sine, această anxietate persistă adesea chiar și după ce trauma a dispărut de mult și devine cronică din cauza cercului vicios al EBV - perioadele anxioase declanșează valuri de adrenalină bazată pe frică care alimentează virusul. turn eliberează o abundență de neurotoxine care perpetuează anxietatea.

Depresie

La fel ca anxietatea, depresia este adesea identificată ca fiind cauza suferinței fizice a cuiva, când adevărul este că depresia poate fi urmărită până la originile fizice. Depresia nu este un semn de slăbiciune a minții sau a caracterului; este un simptom foarte real care vă poate oferi o perspectivă importantă asupra sănătății dumneavoastră. Dacă depresia însoțește alte simptome din această listă, probabilul vinovat este EBV . Când EBV se hrănește cu cantități mari de metale grele toxice în corpul tău, nivelurile ridicate rezultate de deșeuri neurotoxice saturează creierul, modificând și afectând funcționarea neurotransmițătorilor precum dopamina și serotonina, ducând la o stare depresivă. Aceasta înseamnă că depresia nu este ceva din care cineva poate „scăpa” sau din care să-și dorească să fie îndepărtat, deși cu siguranță puteți găsi o ușurare de la ea detoxificând virusul împreună cu alimentele (inclusiv metalele grele) și deșeurile sale. . Pentru mai multe informații despre depresie, vezi capitolul dedicat acesteia din cartea The Healing Medium .

Anxietate

Senzația de incapacitate de a vă calma sau de a vă relaxa se datorează adesea din nou neurotoxinelor EBV . Dacă aceste otrăvuri se găsesc în organele tale, pot crea o senzație alergică care se manifestă prin disconfort fizic, cum ar fi anxietate, neliniște și senzația de a nu-ți putea găsi locul.

Picioare nelinistite

Sindromul picioarelor nelinistite, adesea diagnosticat ca anxietate idiopatica, misterioasa, este de fapt cauzat de un nivel ridicat de metale grele toxice si de incarcatura virala crescuta in creier sau in alte zone ale sistemului nervos. Acest simptom neurologic, care interferează adesea cu somnul, apare atunci când aceste metale grele și neurotoxine EBV interferează cu neurotransmițătorii și neuronii, determinând impulsurile electrice să urmeze drumuri pe care nu ar trebui, scurtcircuitându-le efectiv. Mesajele primite care au mers prost pot crea senzația neplăcută la nivelul picioarelor sau chiar pot provoca mâini neliniștite sau un trunchi neliniștit.

Dureri și suferințe

Foarte des, neurotoxinele EBV provoacă durere în întregul corp. Atunci când este combinată cu dermatotoxinele EBV, rezultatul poate fi artrita psoriazică - dureri articulare de la neurotoxine combinate cu psoriazisul pielii de la dermatotoxine.

Dureri de cap și migrene

Când EBV produce neurotoxine, acestea se deplasează adesea către creier, unde interferează cu impulsurile electrice, ceea ce poate provoca dureri de cap. Dacă aveți o încărcătură virală cu EBV foarte mare și metale grele toxice în corpul dumneavoastră, atunci acestea pot declanșa migrene ca urmare a inflamației EBV a nervilor frenici și/sau vagi . Când aveți și virusul zona zoster (este posibil să aveți atât zona zoster, cât și un virus tiroidian), acesta poate provoca inflamarea nervului trigemen, provocând migrene care afectează urechea, maxilarul, fața sau partea laterală a capului. (Pentru o prezentare mai detaliată a migrenei, consultați capitolul despre aceasta din cartea Mediul de vindecare ).

Dureri la nivelul articulațiilor

Adesea, EBV în stadiu avansat atacă în mod specific articulațiile, cartilajele și/sau țesutul conjunctiv, inflamând nervii din acele zone pe măsură ce funcționează. Rezultatul este articulații rigide, dureroase, umflate sau chiar deformate (ca în artrita reumatoidă).

Spasme musculare

Un ficat care a devenit lent și gras din cauza EBV și a altor factori precum pesticide, antibiotice, alte produse farmaceutice, substanțe chimice toxice, alimente neproductive și metale grele toxice poate contribui la deficiența de magneziu, potasiu, glucoză și glicogen, deoarece ficatul este destinat ficatului. să fie rezervorul lor și, atunci când este slăbit, își pierde capacitatea de a le reține. Toți acești nutrienți hrănesc mușchii, astfel încât deficiența lor poate duce la crampe.

Slabiciune musculara

Slăbiciunea musculară face parte din oboseala neurologică pe care am menționat-o mai devreme în articol. Când neurotoxinele EBV intră în creier, ele pot provoca o encefalită (inflamație a creierului) foarte ușoară, nedetectabilă, care afectează sistemul nervos și slăbește mușchii. În multe cazuri, medicul dumneavoastră o va diagnostica greșit ca fiind scleroză multiplă (SM) sau boala Lyme. Când cineva are oboseală suprarenală și neurologică în același timp, această slăbiciune se poate agrava. Cu toate acestea, acest simptom poate apărea și ca urmare a oboselii neurologice.

furnicături și furnicături

Când neurotoxinele EBV inflamează nervii, pot apărea amorțeală și furnicături. Dacă aceste simptome apar în zona limbii sau a feței, înseamnă că nervul vag este inflamat . Daca sunt in palme sau in sus pe brate, nervii frenetici care trec prin piept sunt inflamati. Dacă furnicăturile și/sau furnicăturile apar la nivelul picioarelor și picioarelor, neurotoxinele inflamează nervul pudendal, nervul tibial și/sau nervul sciatic. Deși este adesea confundat cu neuropatie sau chiar cu un atac ischemic tranzitoriu (AIT), acest simptom rareori duce la leziuni permanente ale nervilor.

Ticuri și spasme

Când EBV se hrănește cu mercur și, ca rezultat, eliberează neurotoxine cu un conținut ridicat de metilmercur, aceste neurotoxine provoacă un scurtcircuit al neurotransmițătorilor în creier, reducând puterea neuronilor și interferând cu impulsurile electrice din creier. Aceste neurotoxine epuizează, de asemenea, nivelurile de magneziu, sodiu, glucoză, glicogen și vitamina B12 până la o deficiență severă a sistemului nervos care nu poate fi încă detectată prin testele de sânge.

A da mana

Neurotoxinele EBV absorb și împrăștie neurotransmițători, ceea ce poate duce în cele din urmă la deficiență de neurotransmițători, care la rândul său provoacă simptomul mâinilor tremurate. Acest simptom este adesea însoțit de un nivel mai ridicat de metale grele toxice, care uneori este diagnosticat greșit ca un semn al bolii Parkinson . Deficiența neurotransmițătorilor poate apărea și ca urmare a neurotoxinelor EBV, în mare parte pe bază de mercur, care determină supra-acțiunea glandelor suprarenale, iar adrenalina în exces poate arde neurotransmițătorii.

Palpitații, ritm cardiac ectopic, aritmie

Foarte des, palpitațiile misterioase, bătăile sărituri și bătăile neregulate ale inimii nu își au originea în inimă. În schimb, ar trebui să ne întoarcem la virusul Epstein-Barr și efectele acestuia asupra ficatului. Exact! Produsele secundare ale EBV și cadavrele virale formează un nămol lipicios, asemănător jeleului, care se acumulează în ficat până când organul devine suprasaturat, moment în care substanța începe să se descompună și este absorbită în inimă. Ca urmare, valvele cardiace, în special valva mitrală, se pot înfunda cu acumularea și încep să se lipească împreună în loc să permită sângelui să curgă liber.

Palpitațiile pot apărea, de asemenea, ca urmare a stadiului patru EBV care produce o cantitate mare de neurotoxine care afectează creierul și nervul vag , ducând la tulburări ale ritmului cardiac cauzate neurologic.

În niciunul dintre aceste cazuri, bataile inimii nu au fost în pericol viața sau legate de tiroida. Sunt mai mult o pacoste cauzate de EBV .

Modificări ale ritmului cardiac

Când sistemul nervos central devine hipersensibil din cauza atacului neurotoxinelor EBV în stadiu avansat, mesajele creierului către glandele suprarenale devin extrem de neregulate. Drept urmare, glandele suprarenale primesc mesaje diferite pentru a le produce fie cu forța maximă, fie pentru a încetini, iar ritmul cardiac crește sau încetinește în consecință, deoarece adrenalina este legată de ritmul cardiac. Deoarece nu este un stimul extern, cum ar fi stresul sau relaxarea, care face ca glandele suprarenale să pompeze mai greu sau mai puțin, modificările ritmului cardiac pot fi considerate aleatorii și inexplicabile. Foarte des, aceste modificări ale ritmului cardiac însoțesc alte afecțiuni legate de glandele suprarenale, inclusiv sindromul Cushing, boala Addison (ambele cauzate de EBV ) și tulburarea de stres post-traumatic (PTSD).

Strângere în piept

Stratul toracic poate fi cauzat de EBV și/sau neurotoxinele sale, care inflamează nervii vagi și frenetici , ducând uneori la anxietate inexplicabilă sau la diagnosticarea atacurilor de panică.

Hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată)

Dacă ați fost diagnosticat cu hipertensiune arterială și medicii nu au reușit să identifice o problemă cardiovasculară care o cauzează, există șanse mari ca explicația să fie un ficat lent sau stagnant . Acest lucru se datorează faptului că inima extrage sânge pur din ficat. Acest proces funcționează fără probleme dacă ficatul – filtrul corpului – este în stare bună. Cu toate acestea, atunci când ficatul este compromis - indiferent dacă este rigidizat de cicatrici (cauzate de afectarea organului EBV), înfundat de o dietă bogată în grăsimi, supraîncărcat cu deșeuri EBV și alte toxine, sau toate cele de mai sus - nu poate filtra acest lucru. bine că în loc să treacă reziduurile toxice către rinichi și tractul intestinal pentru eliminare, se acumulează sedimente care revin în circulație și în sistemul limfatic. Aceasta înseamnă că sângele devine „mai murdar” și mai gros, forțând inima să muncească mai mult pentru a-l pompa.

Pentru a vizualiza acest lucru, imaginați-vă un pahar cu apă. Cât de ușor este să sugi această apă printr-un pai? Destul de ușor. Ce zici de o mașină mică? Deoarece este puțin mai dulce, va trebui să munciți puțin mai mult pentru a trage lichidul în sus. Acum ce zici de un milkshake? Acest lichid este mult mai gros, așa că trebuie să creați mult mai multă aspirație pentru a-l scoate cu paiul. Exact așa funcționează inima, încercând să împingă sânge gros, care necesită mai multă presiune.

Colesterol ridicat

O cauză obișnuită a colesterolului ridicat este un ficat lent, plin de toxine, gras sau gras din cauza unei diete bogate în proteine ​​​​/ bogate în grăsimi și a poverii toxice a EBV .

Tinitus (țiuit sau bâzâit în urechi)

În etapa a patra, EBV poate viza nervii labirintului urechii interne, iar inflamația și vibrațiile rezultate pot duce la o senzație de zgomot sau de bâzâit în urechi sau chiar la surditate inexplicabilă. Aceasta este cea mai comună explicație pentru tinitus.

Alternativ, neurotoxinele EBV pot inflama nervii urechii interne, iar simpla expunere a acestor nervi la neurotoxine poate crea acest simptom.

Vertij, boala Meniere, ameteli, probleme de echilibru

Acest simptom nu este rezultatul distrugerii cristalelor de calciu sau a pietrelor din urechea internă. Mai degrabă, atunci când EBV părăsește tiroida pe măsură ce trece în stadiul patru, de obicei se mișcă rapid, crește rapid în număr și eliberează adesea o explozie de neurotoxine în sânge. Nervii rătăcitori și chiar frenetici devin hipersensibili și alergici la neurotoxine, provocându-i inflamarea, ducând la „vertij” și alte probleme perturbatoare de echilibru. Când nervul vag se umflă astfel, provoacă strângere în piept și gât și, pe măsură ce nervul trece în craniu, provoacă chiar o inflamație foarte ușoară în partea inferioară a creierului. Această umflare a creierului în sine (care este atât de mică încât nu poate fi detectată la o scanare RMN sau CT) poate agrava problemele de echilibru, ducând la o problemă cronică de echilibru în care simțiți că vă aflați în mod constant pe o barcă sau la bordul unui avion. trecând prin turbulențe.

Informații mai detaliate veți găsi în articolul: „Vertij și boala Meniere – cauze reale și plan de tratament cu suplimente nutritive” .

Guşă

Simptomul gușii în zilele noastre este cauzat de o infecție cu EBV a glandei tiroide, care determină acumularea și umflarea lichidului. Foarte rar, gusa este cauzata de un simplu caz de deficit de iod, ca in trecut.

Strângere în gât

Acesta este adesea un alt simptom al EBV care cauzează inflamația nervului vag . Deoarece nervul vag trece prin zona gâtului, atunci când neurotoxinele EBV îl inflamează sau când celulele virale se atașează de rădăcinile nervoase expuse, poate crea o strângere neplăcută în gât.

În unele cazuri, strângerea în gât este cauzată de glanda tiroidă, care este inflamată și mărită în special de EBV.

Umflarea limbii

Inflamația nervului vag poate crea un lanț de inflamații ale nervilor. Aceasta înseamnă că nervii din limbă pot fi, de asemenea, inflamați de EBV, determinând umflarea organului.

Probleme cu gust și miros

Din nou, inflamația nervului vag cauzată de neurotoxinele EBV sau de celulele virale poate provoca inflamarea nervilor care se ramifică din acesta. Acest lucru poate afecta limba și papilele gustative și/sau cavitatea nazală.

Gust metalic în gură

Când EBV se hrănește cu niveluri ridicate de metale grele toxice, cum ar fi mercurul, și de acolo neurotoxinele virusului din sângele tău încep să conțină niveluri ridicate ale acestor metale grele, poate rezulta un gust metalic în gură. De asemenea, puteți obține un gust metalic atunci când detoxifiați în mod activ metalele grele și acestea nu sunt îndepărtate din corpul dumneavoastră prin completarea alimentelor și suplimentelor pentru gât recomandate pentru aceasta. (Pentru mai multe informații despre detoxifierea metalelor grele, consultați articolul „Smoothies de detoxifiere cu metale grele” ).

Răgușeală sau schimbare a vocii

Inflamația ușoară a glandei tiroide de la EBV este suficientă pentru a provoca acest simptom. O altă cauză comună este refluxul de acid cronic legat de EBV (pentru mai multe despre aceasta, consultați articolul „Tratamentul refluxului acid” , precum și videoclipul lui Anthony William „Aveți reflux acid?” ). În cele din urmă, lactatele, ouăle și grâul sunt alimente care formează foarte mucus și combustibil pentru EBV. Mâncarea acestora determină virusul să producă deșeuri suplimentare care supraîncărcă sistemul limfatic și pot duce la o voce răgușită.

Unghii fragile sau crestate

Zincul este una dintre cele mai importante resurse în lupta împotriva EBV . Corpul consumă rezervele și chiar depozitele profunde de zinc într-un ritm rapid - ceea ce înseamnă că este foarte obișnuit să deveniți deficit de zinc atunci când aveți EBV, dacă nu erați deja. Această lipsă de zinc este cauza problemelor cu unghiile.

Piele uscată, crăpată

Atunci când ficatul nu mai poate funcționa corect ca urmare a unei infecții cu EBV, adesea ajunge la punctul în care nu poate gestiona grăsimea și o procesa sau protejează fluxul sanguin de prea mult. Nivelurile mai ridicate de grăsime circulantă reduc nivelul de oxigen livrat dermului – mai puțin oxigen înseamnă că toxinele nu pot fi îndepărtate corespunzător de pe piele. Aceasta înseamnă că toxinele sunt prinse în piele, provocând inflamații și chiar erupții pe măsură ce pielea încearcă să scape de aceste toxine. Puteți afla mai multe despre subiect din articolul „Sănătatea pielii, părului și unghiilor” .

Constipație

Cea mai frecventă cauză a constipației cronice este un ficat lent, gras sau congestionat , supraîncărcat de o dietă bogată în grăsimi și supraîncărcat de prezența EBV și a metalelor grele. În același timp, streptococii , un cofactor al EBV, se înmulțesc adesea în tractul digestiv, provocând inflamații în diferite părți ale intestinului.

Constipația poate apărea și ca urmare a neurotoxinelor EBV , care călătoresc la creier prin fluxul sanguin, slăbesc sistemul nervos central și provoacă oboseală neurologică, care încetinește semnalele de la creier la colon pentru acțiunea peristaltică.

Diaree cronică

Un ficat bolnav, lent, congestionat sau gras , împreună cu un pancreas inflamat și niveluri ridicate ale cofactorului EBV – o bacterie streptococică din intestin – pot, atunci când se manifestă cronic și pe termen lung, să declanșeze răspunsul excretor al organismului. De asemenea, atunci când ficatul eliberează cantități mari de produse secundare EBV și alte nămoluri în intestin, mucoasa intestinală se poate inflama și poate încerca să le elimine rapid prin diaree. Atât EBV, cât și streptococul se hrănesc cu alimente precum lapte, brânză, unt, ouă, porumb, canola și soia OMG, astfel încât aceste alimente din dietă duc la o iritare intestinală mai mare, permițând afecțiuni precum sindromul intestinului iritabil (IBS), boala Crohn . si boala celiaca.

Pierderea libidoului

Acesta este din nou un simptom non-tiroidian. Mulți oameni cu hipotiroidism și Hashimoto au un libido normal. De fapt, dorința sexuală a femeilor este determinată de puterea glandelor suprarenale. Este un mecanism de apărare al organismului. Dacă glandele suprarenale nu au suficiente rezerve pentru naștere, atunci se declanșează un mecanism de reducere a libidoului. (Bărbații, pe de altă parte, pot avea glandele suprarenale compromise și un libido puternic.)

Cicluri menstruale neregulate

Perioadele și ciclurile neregulate pot apărea din mai multe motive diferite, dintre care niciunul nu are legătură cu glanda tiroidă. Prima cauză comună se datorează infecției cronice cu EBV în uter și ovare. Amintiți-vă că în a doua fază a celei de-a doua etape a EBV, virusul poate pătrunde în organele de reproducere. Indiferent dacă a evoluat sau nu spre a provoca fibroame uterine sau chisturi ovariene, prezența virusului poate perturba funcționarea normală a sistemului reproducător.

Disfuncția suprarenală cauzată de EBV este o altă posibilă explicație dacă aveți cicluri menstruale neregulate. De asemenea, o dietă prea bogată în proteine, grăsimi, lactate și ouă poate provoca probleme menstruale.

Vedere încețoșată și alte probleme de vedere

Când aveți o vedere încețoșată misterioasă pe care o vizită la un optometrist, un oftalmolog și/sau o rețetă pentru ochelari nu o poate explica sau corecta, este probabil din cauza neurotoxinelor EBV din fluxul sanguin care (1) scurtcircuitează și scad neurotransmițătorii și (2) slăbește nervul optic.

Celulele virusului Epstein-Barr pot pătrunde, de asemenea, în ochi și pot provoca leziuni acolo, ducând uneori la dezlipirea retinei sau glaucom. Virusul herpes zoster are, de asemenea, capacitatea de a slăbi nervii optici.

Înnorare în ochi

Neurotoxinele EBV, care inflamează nervul optic, pot provoca experiențe asemănătoare unui miraj cu diferite pete și fulgerări sau tulburări în ochi.

Ochi bulbucati

Acest simptom este asociat în mod obișnuit cu boala Graves și hipertiroidismul, deși trebuie remarcat că nu apare în toate cazurile și că nu corpul tău este cel care cauzează problema. Din nou, principala cauză aici este EBV. Când unele tulpini agresive ale virusului determină glanda tiroidă să producă mai mult țesut, acest țesut suplimentar produce hormoni tiroidieni suplimentari, iar acești compuși steroizi în exces creează umflături care provoacă bombarea ochilor. Aceasta este o reacție cu steroizi. Același lucru s-ar întâmpla cu o persoană care ia continuu o cantitate mare de hormon de creștere uman.

Colorarea pielii

Când aveți de-a face cu o infecție cu EBV de grad scăzut care provoacă disfuncție hepatică, aceasta poate provoca probleme cu bilirubina care nu apar în analizele de sânge, cum ar fi icterul în general. În schimb, tiroida poate fi de vină dacă aveți doar o pigmentare ușoară, extra galbenă a pielii. Nu vă înșelați, acest simptom nu are nimic de-a face cu hipotiroidismul. Este o boală hepatică.

După cum am explicat de multe ori în această listă de simptome, ficatul joacă un rol enorm în sănătatea dumneavoastră. Când ficatul cuiva a fost infectat cu EBV pentru o lungă perioadă de timp, și mai ales când acea persoană a luat și o mulțime de antibiotice sau alte medicamente, ficatul poate fi suprasolicitat pentru a procesa în mod corespunzător bilirubina, pigmentul galben produs atunci când celulele sanguine vechi sunt defalcate. . În loc să fie spălată, bilirubina se acumulează și revine în fluxul sanguin, rezultând o nuanță gălbuie pe piele.

Alte articole despre tiroidă:

„Adevărul despre glanda tiroidă” ;
„Bolile tiroidiene – cum începe totul” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 1)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 2)” ;
„Cancer tiroidian” ;
„[Video] Ai tiroidita lui Hashimoto? - Vorbește Anthony William” ;
„Anthony William despre viața fără glandă tiroidă” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre iod” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre zinc” ;

„Alimente puternice vindecătoare pentru glanda tiroidă” ;
„Ierburi medicinale și suplimente nutritive pentru glanda tiroidă” ;
„Cum ajută sucul de tulpini de țelină cu bolile tiroidiene” ;
„Ceai pentru tratamentul glandei tiroide” ;
„Culion medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Suc medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Smoothie medicinal tiroidian” .

Publicații similare

[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
[VIDEO] CUM SE FOLOSEȘTI MAMA MâINE ȘI ASHWAGANDA PENTRU STRESS - VORBEȘTE ANTHONY WILLIAMS
Întâmpinați dificultăți? Sau întâmpinați în mod regulat dificultăți în viața ta? În aceste momente, corpul nostru are nevoie de mai mult spr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.