„TESTELE DE DIVINAȚIE” PENTRU GLANDA TIROIDĂ

„TESTELE DE DIVINAȚIE” PENTRU GLANDA TIROIDĂ

De zeci de ani, femeile s-au luptat să fie auzite despre simptomele lor.

Procesul nu a fost ușor. Multă vreme, au fost făcuți să creadă că multe dintre provocările de sănătate pe care le-am acoperit în articolele despre bolile tiroidiene sunt doar în capul lor. Abia când comunitatea medicală a început să definească problemele tiroidiene ca fiind larg răspândite, testarea acestor probleme a ajuns la medicina de masă. Acest lucru oferă o confirmare atât de necesară multor pacienți care obțin în sfârșit dovada prin rezultatele testelor că ceva nu este în regulă cu corpul lor.

Pe de altă parte, ce se întâmplă dacă ești una dintre acele femei (sau bărbați) ale căror rezultate ale testelor sunt „normale”? Există o practică de lungă durată în care medicii generaliști determină sănătatea tiroidei din nivelul de TSH (hormon de stimulare a tiroidei, numit și tirotropină) al pacientului. Ei vor să vadă că aceste valori sunt în intervalul normal de la 0,5 la 5,0, iar dacă sunt, atunci acești medici sunt ghidați de ceea ce li s-a învățat, și anume că tiroida pacientului este în regulă. Poate fi extrem de frustrant să auzi că totul arată bine atunci când știi că ceva nu este în regulă.

Acum există medici care încearcă să investigheze mai amănunțit problemele tiroidiene. Ei văd mulți pacienți ale căror niveluri de TSH sunt normale, în ciuda unui număr de simptome care par să indice contrariul, așa că încearcă să obțină o imagine mai completă a funcției tiroidiene testând hormonii tiroidieni liberi T4 și T3 în același timp. Datorită acestui fapt, femeile sunt luate mai în serios în aceste zile decât înainte.

Chiar și cu această dezvoltare, totuși, suntem blocați în faza de a alege teste tiroidiene învechite, deoarece fiecare test tiroidian este construit pe presupunerea învechită că problema cu sănătatea oamenilor este o tiroida bolnavă. Și după cum știți deja, o glanda tiroidă problematică nu este problema în sine. Este un indiciu a ceva mult mai mare: încărcătura virală Epstein-Barr . Dacă cele mai recente informații pe care le auziți sau pe care le citiți undeva spun contrariul, sursa pe care ați ales-o este depășită și ar trebui considerată o întoarcere la vremurile întunecate sau chiar la vremea dinozaurilor și o relicvă a gândirii depășite.

Până când comunitatea medicală va recunoaște faptul că EBV este adevăratul vinovat al problemelor tiroidiene și nu doar un adjuvant al altor factori despre care se crede în mod eronat că sunt factori de sănătate proastă a oamenilor, cercetarea tiroidiană va rămâne de utilitate limitată. Chiar dacă testele tiroidiene noi, revoluționare apar și vor apărea, nu vor fi suficiente. Cercetarea medicală poate veni cu cele mai bune și cele mai moderne metode de testare a funcției tiroidei și totuși poate fi complet nerespectată. De ce au nevoie cu adevărat medicii și laboratoarele sunt teste EBV mai sofisticate - teste care urmăresc unde se află virusul în corpul unei persoane, felul în care se deplasează prin corpul unei persoane, nivelurile sale în diferite organe și glande și cum mănâncă și mută.

Deci premisa de a testa producția de hormoni tiroidieni în sine nu mai îndeplinește cerințele. Aceste teste induc în eroare profesioniștii din domeniul sănătății și pacienții deopotrivă, făcându-i pe toți să se concentreze pe un efect al virusului (deteriorarea tiroidei) mai degrabă decât pe imaginea mult mai amplă conform căreia este un virus care provoacă aceste daune în timp ce distruge și alte părți ale corpului. Tocmai din aceasta cauza nu vom intra in profunzime in privinta diferitelor teste.

Studii asupra hormonilor tiroidieni

Cu toate acestea, teste precum T4, T3 și hormonul de stimulare a tiroidei (TSH) sunt ceea ce avem în prezent și sunt piese ale puzzle-ului. Dacă obțineți rezultate ale testelor care arată o funcție anormală a tiroidei, iar dumneavoastră și medicul dumneavoastră le interpretați ca semne ale unui virus care vă afectează tiroida, nu că tiroida este slabă și ați greșit, atunci ei vă pot îndrepta în direcția corectă.

După cum am explicat deja, mulți medici și pacienți cu resurse au început să observe că aceste teste pot arăta rezultate normale chiar și atunci când toate celelalte semne indică faptul că ceva nu este în regulă. Și din moment ce acuratețea acestor teste de sânge este, din păcate, inconsecventă, Anthony William le numește „teste de ghicire”. Inițial, citirile hormonilor tiroidieni pot varia foarte mult în funcție de ora din zi și de nivelul de stres al pacientului. Acesta este foarte asemănător cu „sindromul hainei albe” pe care mulți oameni îl experimentează atunci când intră în cabinetul medicului și li se ia tensiunea arterială. Doar așezarea sub monitor poate duce la transpirație în palme și la creșterea tensiunii arteriale peste nivelurile normale, afectând acuratețea citirilor.

De asemenea, stând în laborator sau în sala de examen în care îți este extras sângele, poate determina glandele suprarenale să devină active, ceea ce îți schimbă complet chimia sângelui, deoarece brusc adrenalina (cunoscută și sub numele de epinefrină) și cortizolul (cunoscut și sub numele de hidrocortizon) inundă sânge în pregătirea pentru o situație de criză, perturbând homeostazia. Aceste niveluri ridicate de adrenalină și cortizol pot face ca un test de sânge să pară că produceți mai mult decât suficient din hormonii tiroidieni T4, T3 și TSH, indiferent dacă sunteți sau nu cu adevărat. Sau adrenalina și cortizolul vă pot satura creierul și suprasatura glanda pituitară care produce TSH, iar acest lucru poate face ca rezultatele testelor de sânge să devieze de la valorile lor normale.

Chiar dacă vederea acului nu vă deranjează deloc, perturbarea homeostaziei vă poate afecta chimia sângelui. Dacă sunteți o persoană care se confruntă cu stres cronic, este posibil să trăiți cu niveluri crescute persistente de adrenalină și cortizol sau, așa cum am discutat mai devreme, aceste niveluri pot fi ridicate din cauza compensării tiroidei subactive sau este posibil să aveți oboseală suprarenală. În oboseala suprarenală, glandele suprarenale pot produce adrenalină și cortizol în mod neuniform, uneori inundând sângele cu ele și alteori reținându-le. În acest caz, glandele suprarenale pot fi hiperactive atunci când îți extrag sânge, chiar dacă cabinetul medicului este locul tău preferat din lume și astfel rezultatele pot fi din nou inexacte.

Sunt cazuri de pacienți cărora li se face un test de sânge tiroidian într-o săptămână, revin în următoarea pentru a li se testa sângele în alt scop, iar profilele tiroidiene de pe cele două teste ies cu valori complet diferite. Evaluarea rezultatelor unui singur test tiroidian este prea limitantă. Aceasta înseamnă că medicii pot să nu știe dacă un pacient are boală tiroidiană. Pentru tensiunea arterială, mulți medici și asistente au învățat că cel mai bun mod de a face față citirilor inexacte este să luați mai multe măsurători ale tensiunii arteriale într-o singură ședință și să faceți o medie a acestora. O abordare similară ar ajuta și la testarea tiroidei, deși, în realitate, trebuie să vă testați tiroida o dată pe zi timp de 30 de zile și apoi să faceți o medie la sfârșitul lunii.

Ar fi mai util, deși încă nu va rezolva totul, deoarece testele în sine sunt depășite. Sperăm că în câteva decenii comunitatea medicală își va da seama în sfârșit de adevărata cauză virală a bolii tiroidiene și testarea va fi mai bună. Până atunci, profesioniștii din domeniul sănătății și pacienții deopotrivă vor avea de-a face cu teste tiroidiene care au o sferă prea largă și nu țin cont de modificările hormonale subtile care pot semnala boala tiroidiană. „Testele de ghicire” a hormonilor tiroidieni sunt atât de imprecise încât ar fi aproape mai precis să faci un pumn timp de 10 secunde, să-l eliberezi și să vezi dacă este nevoie de mai mult de trei secunde pentru ca culoarea palmei să revină ca o indicație pentru tiroida. problemă.

Milioane de femei se plimbă fără să știe cu hipotiroidism care nu s-ar înregistra la testele de astăzi. Uneori este nevoie de luni sau ani de viață cu o tiroidă subactivă pentru a se dezvolta până la punctul în care laboratorul o poate detecta. Între timp, trebuie să trăiești cu o stare de sănătate deteriorată și fără răspunsuri pe măsură ce virusul progresează. Pe de altă parte, putem pretinde că totul este bine, dar asta nu va ajuta pe nimeni.

Nimic din ceea ce am discutat până acum nu înseamnă că ar trebui să renunți la testarea tiroidei. Ai nevoie doar de informațiile de mai sus pentru a putea interpreta rezultatele cu perspectivă. Dacă mergi la un test tiroidian, cere să fii testat pentru TSH, T4 liber, T3 liber și anticorpi tiroidieni.

Cercetările asupra T3 inversă (rT3) sunt în prezent un mod asupra căruia nu merită să insistăm. Deși reflectă probleme reale, poate detecta atât de multe simultan, încât este greu de înțeles ce înseamnă fiecare rezultat. Este bine ca medicul dumneavoastră să comande testul, dar este posibil să nu vă ajute să vă determinați starea într-un grad de încredere.

Teste de anticorpi tiroidieni

Testele de anticorpi tiroidieni merită o atenție specială, deoarece toate testele tiroidiene se apropie cel mai mult de detectarea activității virale. Totuși, din nou, totul depinde de punct de vedere. Comunitatea medicală consideră acum că anticorpii găsiți în aceste teste sunt autoanticorpi (numiți și anticorpi antitiroidieni și anticorpi antimicrozomali) - adică. anticorpii pe care sistemul imunitar îi produce pentru a vă ataca propriul țesut tiroidian. Anticorpii sunt luați ca dovadă că corpul dumneavoastră vă atacă glanda tiroidă, motiv pentru care vă oferă un diagnostic autoimun. În realitate, nu asta se întâmplă. Această interpretare se bazează în întregime pe presupuneri. Când oamenii de știință au descoperit pentru prima dată activitatea anticorpilor și nu și-au putut da seama de ce se întâmplă, a fost o teorie convenabilă să spunem că corpul aparent funcționează defectuos. Problema este că nici medicina convențională, nici cea alternativă nu a abandonat încă această teorie. Rămâne o știință nedezvoltată.

Amintiți-vă că corpul vostru nu se atacă doar pe sine. Anticorpii care apar în teste precum testul peroxidazei tiroidiene (TPO) sunt de fapt harul tău salvator. Nu îți urmăresc tiroida, nu afectează glanda la nici un nivel. Acești anticorpi sunt creați de sistemul tău imunitar pentru a-ți viza adevăratul generator de probleme: EBV .

O parte din ceea ce derutează comunitatea medicală este că cercetarea medicală și știința nu au descoperit încă sistemul imunitar tiroidian individual despre care am discutat în articolele despre bolile tiroidiene . Limfocitele speciale despre care am vorbit, care încă nu au fost catalogate, sunt distribuite în jurul glandei tiroide, precum soldații care o păzesc. Deși sunt îndepărtate temporar din glanda tiroidă în timpul trecerii de la a doua la a treia etapă, glanda tiroidă - o glandă foarte inteligentă - trimite un semnal de urgență pentru a returna limfocitele specializate de îndată ce știe că este atacată. Odată ce revin, limfocitele lucrează în simbioză cu anticorpii pe care sistemul tău imunitar îi produce, lăsând acești anticorpi să intre în glanda tiroidă, astfel încât să poată ataca EBV de acolo și să-l scoată din organism. Confuzia aici este că comunitatea medicală, văzând activitatea anticorpilor, crede că aceasta trebuie să fie sursa problemei. Acest lucru este complet greșit. Limfocitele tale speciale și acești anticorpi lucrează împreună pentru a te proteja.

Deci, când te uiți la rezultatele oricăror teste de anticorpi tiroidieni, reține că, dacă apar anticorpi, ei se datorează activității virale din glanda tiroidă, nu unui răspuns defectuos al corpului tău. Dacă nu apar anticorpi, aceasta nu înseamnă că EBV nu este prezent în glanda tiroidă. Ca și celelalte, acesta este un test care este încă în curs de perfecționare. Spre deosebire de testele pentru hormoni tiroidieni, nu chimia sângelui poate confunda testele de anticorpi. Mai degrabă, slăbiciunea testelor de anticorpi este că nu sunt încă suficient de ample sau sensibile pentru a detecta cantități mai mici de anticorpi. Când EBV se află în stadiile incipiente în tiroida, sistemul dumneavoastră imunitar nu și-a folosit încă toate semnalele de alarmă, astfel încât activitatea anticorpilor poate să nu fie suficientă pentru a fi înregistrată în testele de laborator.

În plus, există atât de multe varietăți de EBV , cu mutații care continuă să evolueze, iar această diversitate înseamnă că există și diversitate în posibilele răspunsuri și formațiuni de anticorpi pe care le provoacă, unii anticorpi care vizează aceste mutații care nu sunt în viziunea lui. laboratoare de sânge. Testele actuale detectează doar unele dintre aceste reacții și formațiuni sau, pur și simplu, este posibil să aveți anticorpi în organism pe care rezultatele testelor nu îi arată. Acestea sunt soiuri de anticorpi care sunt literalmente „în afara topurilor” deoarece sunt un teritoriu neexplorat - nu au fost descoperiți, așa că laboratoarele de sânge nu îi caută. Dacă un laborator de sânge nu știe că există un anticorp, nu va fi însărcinat să-l caute. Finanțarea și permisiunea sunt necesare pentru a privi în afara cunoscutului, deși nu aveți nevoie de noi să vă învățăm despre birocrație și reglementări. Suntem siguri că le cunoașteți suficient într-un fel sau altul.

Propriul tău expert în tiroidă

Având în vedere că aceste metode științifice de diagnostic sunt încă în dezvoltare, atunci când vine vorba de a determina dacă aveți boală tiroidiană, trebuie să deveniți cel mai bun expert al dumneavoastră. Dacă rezultatele testelor nu vă oferă niciun indiciu, să știți că, dacă vă confruntați cu oricare dintre simptomele în stadiu avansat pe care le-am acoperit în articolele despre bolile tiroidiene , acestea ar putea fi un indiciu major că tiroida dvs. a fost deja afectată de EBV și continuă să fie afectat chiar dacă EBV progresează în corpul dumneavoastră.

Mai presus de toate, amintește-ți că tiroida ta este doar o parte din ceea ce se întâmplă cu sănătatea ta. Deși toată asistența medicală acordată testării tiroidei poate părea opusă, iar rezultatele testelor anterioare te-au făcut să simți că fie inventezi o problemă, fie că tiroida ta este într-o formă groaznică și este vina ta, nu lăsa te doborî. „Testele de ghicire” a sănătății tiroidei de astăzi nu au scopul de a ajunge la rădăcina problemei tale de sănătate și de a-ți oferi răspunsuri. Acestea sunt pentru a determina dacă cineva ar trebui să înceapă să ia medicamente pentru tiroida, un subiect pe care îl vom trata într-un articol separat.

Alte articole despre tiroidă:

„Adevărul despre glanda tiroidă” ;
„Bolile tiroidiene – cum începe totul” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 1)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 2)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 3)” ;
„Cancer tiroidian” ;
„[Video] Ai tiroidita lui Hashimoto? - Vorbește Anthony William” ;
„Anthony William despre viața fără glandă tiroidă” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre iod” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre zinc” ;
„Alimente puternice vindecătoare pentru glanda tiroidă” ;
„Ierburi medicinale și suplimente nutritive pentru glanda tiroidă” ;
„Cum ajută sucul de tulpini de țelină cu bolile tiroidiene” ;
„Ceai pentru tratamentul glandei tiroide” ;
„Culion medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Suc medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Smoothie medicinal tiroidian” .

Publicații similare

[Video] Anthony William dezmintă miturile de detoxifiere
[Video] Anthony William dezmintă miturile de detoxifiere
Ți s-a spus că nu te simți bine pentru că te detoxifiezi?! Ați auzit teoria că detoxifierea prea rapidă este dăunătoare?! Știți de unde înce
Mai multe
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
[VIDEO] ELIXIR DE PIELE DE ANTHONY WILLIAMS - ÎMBUNĂTĂȚEște PRODUCȚIA DE COLAGEN ȘI SĂNĂTATEA PIELEI
Acest elixir este un produs puternic de îngrijire a pielii. Stresul oxidativ poate acumula toxine și poate slăbi baza dermului. Pentru ca pi
Mai multe
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.