BOALA TIROIDĂ - SIMPTOMELE DVS. EXPLICATE (PARTEA 1)

BOALA TIROIDĂ - SIMPTOMELE DVS. EXPLICATE (PARTEA 1)

După cum am explicat deja, bolile tiroidiene în sine nu sunt simptomatice în măsura în care experții cred că nu sunt cu adevărat problema. Ele sunt doar un semnal, un indiciu, o piesă a puzzle-ului unei imagini mult mai mari care este virusul Epstein-Barr (EBV). (Pentru a afla mai multe despre legătura dintre EBV și glanda tiroidă, citiți articolul „Tyroid Diseases - How It All Begins” .) Din acest motiv, în lista pe care o vom analiza, toate diagnosticele de boli tiroidiene sunt incluse ca simptome. de acesta un virus. La prima vedere, acest lucru poate părea surprinzător. Când îți dai seama de imaginea de ansamblu, vei înțelege de ce are sens.

În această listă veți găsi și acele probleme de sănătate care sunt mai familiare ca simptome precum pierderea memoriei, fluctuațiile temperaturii corpului, frisoane, transpirații nocturne și palpitații. După cum veți vedea, acestea sunt aproape întotdeauna simptome ale EBV . Deși unele dintre acestea pot avea alte explicații (de exemplu, crampele musculare pot apărea și ca urmare a deficiențelor de nutrienți sau puteți dezvolta o febră ușoară din cauza deshidratării severe), dacă ați dat peste acest articol în căutarea unei glande specifice cu probleme tiroidiene sau întâmpinați mai multe probleme din această listă, există șanse mari ca explicația unui simptom specific de mai jos să descrie și ceea ce vi se întâmplă. Înainte de a citi mai departe, este ceva important de reținut: ceea ce vei găsi aici nu vor fi teorii dezinformate sau explicații standard cu informații inutile. Sunteți pe cale să intrați pe un nou teritoriu în ceea ce privește ceea ce cauzează un simptom sau o afecțiune.

Hipotiroidismul

Hipotiroidismul este o etapă ușoară, timpurie, a tiroiditei (inflamația glandei tiroide). Când EBV pătrunde în țesutul tiroidian, este deteriorat și cicatrici, ceea ce face dificilă funcționarea acestuia. În această stare slăbită, numită și tiroidă subactivă sau hipotiroidism, există riscul unei producții reduse și mai puțin eficiente a hormonilor tiroidieni T3 și T4. Hipotiroidismul poate provoca fluctuații ale temperaturii corpului, oboseală sau letargie ușoară și piele uscată, atâta tot. Dar toate celelalte simptome asociate în mod obișnuit cu nivelurile scăzute ale hormonilor tiroidieni? Sunt simptome ale EBV, care distrug ficatul și alte părți ale corpului, în timp ce infectează glanda tiroidă, nu chiar simptome ale nivelului scăzut de hormoni tiroidieni.

Chiar și hipotiroidismul congenital, atunci când un copil se naște cu o glanda tiroidă subactivă, este un rezultat al EBV. În timp ce se dezvoltă în uter, bebelușul este la fel de vulnerabil la infecție ca și noi, iar o tulpină mutantă a virusului poate ajunge în ficatul sau glanda tiroidă a copilului, provocând probleme cu tiroida încă de la naștere.

Hipotiroidismul ar fi mai devastator dacă nu ar fi glandele suprarenale (citiți mai multe despre relația dintre glanda tiroidă și glandele suprarenale în articolul „ Adevărul despre glanda tiroidă” ). Studiile medicale și știința încă nu au descoperit că glandele suprarenale produc un amestec de hormoni pentru a compensa reducerea T4 și T3 - un amestec care seamănă cu hormonii tiroidieni, deși suficient de diferit pentru a se strecura în acele câteva simptome pe care tocmai le-am menționat. Dacă glandele suprarenale nu ar îndeplini această funcție, nivelurile scăzute de T4 din hipotiroidism ar provoca perioade neregulate, lipsă de motivație, niveluri mai mari de apatie și sentimente de tristețe, care nu sunt încă simptomele „clasice” care (incorecte) sunt asociate cu hipotiroidism. Din nou, aceste simptome „clasice” sunt virale sau legate de virus.

Când aveți hipotiroidism, nu înseamnă automat că întreaga glandă a capitulat. O mare parte din glanda tiroidă încă funcționează normal. Este nevoie de daune reale ale glandei tiroide, care îi perturbă complet funcționarea interioară pentru a o prăbuși cu adevărat. Ai putea crede că acesta este cazul tău. Dacă da, rețineți că foarte rar hipotiroidismul este cauza simptomelor reale. Este nevoie de o combinație de leziuni fizice ale glandei tiroide (cum ar fi sufocarea sau un pumn puternic în gât), probleme serioase de încredere, o pierdere tragică în viață și tone de stres pentru a distruge spiritul tiroidian. (Dacă sunteți unul dintre acei oameni extrem de rari, nu vă pierdeți speranța, vă puteți recupera.) La majoritatea oamenilor, glanda tiroidă, oricât de deteriorată ar fi, își poate continua să-și facă treaba de monitorizare. corpul. De asemenea, restul corpului este capabil să intervină și să compenseze producția scăzută de hormoni, iar rezultatul este că orice simptome pe care le experimentați sunt virale.

Hipertiroidismul și boala Graves

În unele cazuri, în loc să provoace o subproducție de hormoni tiroidieni, EBV face ca glanda tiroidă să le producă în exces. Aceasta se numește hipertiroidism, iar diagnosticul pe care îl primesc multe persoane cu acest simptom este boala Graves, o boală care este definită ca autoimună și îi lasă pe prea mulți pacienți să simtă că corpul lor le-a eșuat. Acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. Boala lui Graves nu este rezultatul unui sistem imunitar confuz care atacă glanda tiroidă.

Mai degrabă, boala Graves și hipertiroidismul apar deoarece o anumită tulpină de EBV - puțin mai agresivă și mai rapidă decât tulpinile care provoacă hipotiroidismul - atacă glanda tiroidă, determinând-o să intre în exces, producând rapid celule și țesuturi noi. Acest țesut tiroidian suplimentar produce hormoni tiroidieni suplimentari, ceea ce duce la simptome precum ochi bombați, o glanda tiroidă mărită, un gât umflat, o anumită oboseală și fluctuații de temperatură. Ca și în cazul hipotiroidismului, majoritatea simptomelor asociate cu boala Graves (cum ar fi transpirația, hipertensiunea arterială și nervozitatea) sunt legate de viruși și nu un rezultat direct al unei tiroide hiperactive.

Deși mai puțin frecvent, este posibil să se diagnosticheze hipertiroidismul împreună cu tiroidita Hashimoto, mai degrabă decât boala Graves. Acest lucru se datorează faptului că o persoană poate transporta două tipuri de EBV în același timp, dintre care unul accelerează creșterea celulelor și a țesuturilor, iar celălalt este distructiv pentru țesutul tiroidian. Acest lucru poate duce cu ușurință la fluctuații mari ale valorilor hormonilor tiroidieni, deoarece o tulpină a virusului poate fi mai activă în corpul unei persoane la un moment dat, determinând dacă glanda tiroidă produce prea puțin sau prea mult hormon.

Inflamație, tiroidă mărită și tiroidita Hashimoto

Când EBV vizează glanda tiroidă, sistemul imunitar intră în exces și rezultatul este inflamația. Inflamația este răspunsul natural al organismului la invazie și/sau rănire. Ți s-a blocat vreodată un spin sub piele și în curând pielea din jurul lui devine roșie, fierbinte și umflată? Astfel, organismul răspunde cu inflamație la un obiect străin (invazie) care provoacă deteriorarea celulelor (vătămare). Același lucru este valabil și pentru glanda tiroidă. Dacă EBV pătrunde în țesutul tiroidian, sistemul imunitar devine imediat conștient de prezența sa (invazia) și atunci când începe deteriorarea celulară (vătămarea) glanda devine inflamată. Această inflamație se caracterizează printr-o senzație de durere în gât, presiune la înghițire sau o senzație ciudată în gât. De asemenea, poate duce la o creștere a glandei tiroide. De asemenea, puteți avea o tiroidă inflamată fără niciun simptom, deoarece fiecare persoană este diferită și fiecare caz de inflamație este diferit. Totul depinde de ce parte a glandei tiroide este inflamată - față, spate, sus, jos sau ambele părți - și cât de inflamată este.

Dacă ești diagnosticat cu tiroidită, înțelege că acesta este un semn că sistemul tău imunitar lucrează din greu pentru tine, făcând tot ce îi stă în putere pentru a lupta împotriva virusului. Nu este corpul tău care funcționează defectuos. Inflamația nu apare deoarece sistemul tău imunitar produce „auto-anticorpi” care să meargă după propriul tău țesut celular. Anticorpii care apar la testele tiroidiene sunt acolo, deoarece tiroida duce o luptă între celulele EBV și sistemul tău imunitar. Adică, sistemul tău imunitar produce anticorpi pentru a căuta și distruge virusul Epstein-Barr care provoacă leziuni sau inflamații tiroidiene.

Să ne gândim o clipă la numele de tiroidita lui Hashimoto. Deși poate părea lung și înfricoșător și care provoacă panică, dacă îl priviți în părți, își va pierde o parte din fața uimitoare. Tiroidita înseamnă pur și simplu inflamația glandei tiroide, iar Hashimoto nu este altceva decât numele medicului care a identificat primul umflarea glandei tiroide la pacienții săi. Deși aceasta a fost o descoperire remarcabilă la acea vreme, nu a fost o revelație spectaculoasă a ceea ce se află în spatele inflamației. Mai degrabă, medicul a simțit gâtul pacienților săi, a detectat umflarea glandei tiroide prin atingere, și-a dat seama că deficiența de iod nu explica pe deplin problema și și-a spus: „Ceva nu este în regulă aici!” – deși nu a stabilit ce. Diagnosticul numește doar simptomul inflamației, dar nu și cauza principală. Aceste cazuri inițiale de Hashimoto au fost de fapt primele cazuri de EBV (care s-au transformat dintr-un virus „bun” în dușmanul nostru) profitând de deficitul de iod și de un sistem imunitar slab. Dacă „boala lui Hashimoto” începe să sune ca un diagnostic înspăimântător, amintiți-vă că descoperirea a fost făcută cu mai bine de un secol în urmă. Acum este momentul să faceți următorul pas și să descoperiți răspunsurile.

Abia după publicarea primei cărți a lui Anthony William, The Healing Medium: What's Behind Chronic and Mysterious Illnesses and How to Heal Ourselves, care a inclus un capitol despre hipotiroidism și boala Hashimoto, adevărul despre EBV ca o cauză reală, de bază. în sfârșit, a ieșit la iveală publicului. Este timpul să-ți reiei puterea și să înțelegi că Hashimoto este doar un diagnostic, nu o condamnare pe viață. Cauza suferinței tale nu vine din interior. Sistemul tău imunitar nu este dezordonat și să te omoare. Acest virus provoacă daune, făcându-te să te simți nefericit și împiedicându-ți viața normală. Corpul tău are nevoie doar de sprijin adecvat pentru a învinge virusul.

Noduli tiroidieni, chisturi și tumori

Dacă ați fost vreodată diagnosticat cu un nodul tiroidian sau un chist, probabil că diagnosticul v-a alarmat. La urma urmei, niciunul dintre noi nu vrea să audă că avem o creștere, cu atât mai puțin una care apare în mod misterios fără niciun răspuns cu privire la cum să o facem să dispară. Iată adevărul despre aceste bulgări: ele sunt un alt semn că corpul tău lucrează din greu împotriva virusului Epstein-Barr .

Când sistemul imunitar nu poate distruge complet virusul, folosește o opțiune alternativă: încearcă să construiască pereți de calciu în fața virusului. Aceștia sunt nodulii glandei tiroide - pereții de calciu din fața celulelor EBV. Din păcate, acest lucru nu elimină virusul, deoarece (1) majoritatea celulelor EBV scapă de a fi închise și (2) acele celule EBV care rămân prinse își iau reședința în pereții de calciu, continuând să fie alimentate de glanda tiroidă și o epuizează. . Dacă celulele virale cresc prea mult în nodul, îl pot transforma într-o creștere vie - un chist - care pune și mai mult stres asupra glandei tiroide. De asemenea, este posibil să se dezvolte o cicatrice cheloidă pe glanda tiroidă, deși medicii nu o vor identifica ca atare. Acești cheloizi se formează atunci când EBV creează țesut suplimentar la locul leziunii glandei tiroide, fie că este vorba de influențe externe sau de virusul însuși.

Dacă ați avut tumori tiroidiene mai mari care sunt canceroase, știți că acestea sunt cauzate de tulpini rare, specifice de EBV. Formarea lor indică de obicei că o persoană are și toxine, cum ar fi un conținut crescut de metale grele și pesticide în organele sale. (Pentru mai multe informații despre cancerul tiroidian, așteptați un articol special pe acest subiect pe blogul nostru .)

Între timp, tot acel calciu care înconjoară virusul trebuie să vină de undeva. Dacă o persoană cu un nodul tiroidian sau un chist nu are suficient calciu în organism pentru că nu mănâncă suficiente alimente bogate în calciu, atunci sistemul imunitar va trage calciul din oase, ceea ce poate duce la osteopenie sau, mai rău, osteoporoza. Nu vă lăsați induși în eroare când auziți că problemele cu tiroida provoacă osteoporoză. Atunci când hipotiroidismul și problemele de densitate osoasă apar în același timp, asta se datorează faptului că EBV este în spatele ambelor. Pentru informații despre cum să contracarați pierderea de calciu cu alimentele potrivite, consultați articolul „Alimente puternice pentru vindecarea tiroidei” .

Continuarea articolului cu o explicație a mult mai multe simptome: „Tyroid Diseases – Explaining Your Symptoms (Part 2)” .

Alte articole despre tiroidă:

„Adevărul despre glanda tiroidă” ;
„Bolile tiroidiene – cum începe totul” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 2)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 3)” ;
„Cancer tiroidian” ;
„[Video] Ai tiroidita lui Hashimoto? - Vorbește Anthony William” ;
„Anthony William despre viața fără glandă tiroidă” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre iod” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre zinc” ;
„Alimente puternice vindecătoare pentru glanda tiroidă” ;
„Ierburi medicinale și suplimente nutritive pentru glanda tiroidă” ;
„Cum ajută sucul de tulpini de țelină cu bolile tiroidiene” ;
„Ceai pentru tratamentul glandei tiroide” ;
„Culion medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Suc medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Smoothie medicinal tiroidian” .

Publicații similare

[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
[VIDEO] ANTHONY WILLIAMS FACE UN SMOOTHIE VERDE ȘI TERAPIE DE ȘOC CU NOUA PUTEREA IMUNĂ MICRO-C
Adaugă noua pudră Micro-C Immune Power de la Vimergy® la smoothie-ul tău verde sau la Terapia de șoc cu vitamina C pentru o sănătate mai bun
Mai multe
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] SUFERI DE FIBROMIALGIE? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Durerea, rigiditatea, sensibilitatea, oboseala și rigiditatea fibromialgiei rezultă din neurotoxinele din stadiul patru al virusului Epstein
Mai multe
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
[VIDEO] AI TIROIDITA LUI HASHIMOTO? – VORBE ANTHONY WILLIAM
Această afecțiune este cauzată de virusul Epstein-Barr (EBV), care se găsește în glanda tiroidă. Provoacă leziuni celulare pe măsură ce pătr
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.