BOLI TIROIDEI - COMPLICAȚII SUPLIMENTARE (PARTEA 1)

BOLI TIROIDEI - COMPLICAȚII SUPLIMENTARE (PARTEA 1)

Persoanele care se luptă cu tulburări tiroidiene suferă adesea de afecțiuni suplimentare de sănătate care sunt confundate cu probleme separate. Poate fi extrem de descurajant pentru oricine să primească mai multe diagnostice. Nu numai că ești asuprit de sentimentul că ceva nu este în regulă cu tine și nu te poți vindeca, dar în același timp trăiești cu teama că ți se va întâmpla altceva - teama că dacă ești diagnosticat cu tiroida autoimună boală, care vă face predispus la dezvoltarea altor boli autoimune.

Nu lăsa aceste griji să-ți mai cântărească mintea. Realitatea este că EBV se află în spatele atâtor probleme de sănătate - multe dintre ele autoimune - încât există șanse extrem de mari ca acestea să nu fie multe simptome și afecțiuni separate, fără legătură, ci mai degrabă că toate provin din aceeași sursă. Toate afecțiunile cauzate de EBV, inclusiv sindromul de oboseală cronică , artrita reumatoidă, boala Lyme, fibromialgia și lupusul, coexistă de obicei cu problemele tiroidiene, deoarece sunt cauzate de același virus. Într-o serie de articole despre glanda tiroidă , v-am oferit informații despre cum să scăpați de virus, să aflați despre instrumentele de care aveți nevoie pentru a aborda rădăcina reală a problemei și, în sfârșit, să vă continuați viața.

Să ne uităm la unele dintre cele mai frecvente afecțiuni care însoțesc problemele tiroidiene. Amintiți-vă că acestea nu sunt răspunsurile standard pe care le veți găsi din alte surse.

Perimenopauza si menopauza

Bufeurile, creșterea în greutate , căderea părului, pierderea memoriei, oboseala, ceața creierului - există încă o confuzie dacă să le atribuiți bolii tiroidiene sau menopauzei. O femeie poate primi un diagnostic de „modificări fizice” împreună cu sau în locul unui diagnostic tiroidian și, în ambele cazuri, simte că corpul ei se răzvrătește și începe să îmbătrânească.

Adevărul este că aceste simptome nu se datorează disfuncției tiroidei, tranziției hormonale sau îmbătrânirii. În cele mai multe cazuri, cauza este EBV - în articolele despre tiroidă citiți despre modul în care virusul este capabil să creeze toate aceste simptome. De asemenea, este posibil ca expunerea la radiații sau pesticide să contribuie la disconfortul asociat clasic menopauzei.

După cum detaliază Anthony William în ediția revizuită și extinsă a The Healing Medium , menopauza nu ar trebui să fie considerată un proces dureros și inconfortabil care marchează începutul îmbătrânirii întârziate. S-a întâmplat că, în trecut, perioada de incubație a EBV, când a început să infecteze glanda tiroidă și să provoace simptome, a coincis cu momentul în care menstruația femeii a început să se oprească, iar această coincidență a fost confundată cu o relație investigativă de cauzalitate. În zilele noastre, odată cu apariția unor tulpini de EBV mai agresive și cu creștere mai rapidă, femeile dezvoltă hipotiroidism mai devreme și nu mai este neobișnuit ca femeile de 25 de ani sau chiar studenții să fie diagnosticate cu perimenopauză. Este o greșeală care lasă atât de multe tinere cu o criză de identitate, simțind că îmbătrânesc prematur, când de fapt problema este virală și, mai ales, gestionabilă.

Infertilitate, avort spontan și complicații ale sarcinii

Există o concepție greșită serioasă printre liderii mișcării pentru sănătatea tiroidei că hipotiroidismul cauzează probleme precum avortul spontan, infertilitatea, preeclampsia și greutatea mică la naștere. Există chiar și o teorie conform căreia hipotiroidismul unei mame poate contribui la dezvoltarea tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) la un copil în uter. În anii următori, orice lucru legat de sarcină care este compromis la aproape orice nivel va fi pus pe seama glandei tiroide a mamei. Medicii convenționali se vor alătura comunității medicale alternative în această gândire și, deși această teorie poate părea avansată, ea distrage atenția de la adevărul a ceea ce cauzează toate aceste probleme. Dacă comunitatea medicală încă nu înțelege cum funcționează cu adevărat boala tiroidiană, cum pot face o legătură solidă între aceasta și problemele de sarcină?

Dacă ați auzit că hipotiroidismul este de vină pentru avortul spontan, problemele de a concepe sau pentru o sarcină sau o naștere dificilă și vă stresează într-un fel, nu vă descurajați. Există o explicație foarte reală pentru ceea ce ai trecut și nu e vina ta. Da, hipotiroidismul înainte sau în timpul sarcinii este foarte frecvent. Cu toate acestea, această perioadă nu face ca glanda tiroidă subactivă să fie cauza problemelor de reproducere. Mai degrabă, o problemă cu tiroida ar trebui văzută ca un indiciu sau un indicator al ceea ce se întâmplă cu adevărat, mai degrabă decât ca cauza în sine.

Motivul real este cu totul altceva – ceva care a fost sub-cercetat, trecut cu vederea și neglijat de finanțare de ani de zile. Același agent patogen din spatele bolii tiroidiene se află și în spatele multor probleme de reproducere: virusul Epstein-Barr . Încă unul dintre acele cazuri în care corpul tău își asumă toată vina pentru suferința ta, în timp ce acest agent patogen este adevărata cauză a problemei. În realitate, glanda tiroidă nu este niciodată responsabilă pentru avorturile spontane. Frecvențele sale, similare cu frecvențele radio, susțin sistemul reproducător și copilul în creștere, chiar și atunci când această glandă are probleme. Glanda tiroidă este un organ atât de bine dezvoltat încât poate preveni problemele de a rămâne însărcinată atunci când producția de hormoni tiroidieni este redusă. De asemenea, așa cum am discutat mai devreme, pentru a compensa subproducția, glandele suprarenale produc un amestec de hormoni care imită hormonii tiroidieni ( deși nu va apărea la testele moderne de sânge tiroidien, deoarece chimia sa unică nu creează o potrivire exactă și prin urmare nedetectabil deocamdată ).

Adevăratele probleme apar atunci când EBV vizează sistemul reproducător. Am discutat deja mai devreme că, în a doua etapă a dezvoltării sale, EBV intră adesea în organele de reproducere. Acesta este ceea ce pune terenul pentru problemele ulterioare de fertilitate și sarcină. În momentul în care virusul ajunge la a treia etapă și intră în glanda tiroidă - care deseori provoacă hipotiroidism - uterul și/sau ovarele luptă deja cu virusul de ceva timp, ceea ce face ca problemele să înceapă să apară în același timp cu începerea tiroidei. a reacţiona a virusului. Adesea toate acestea se întâmplă în perioada nașterii copilului, tocmai atunci când poate interfera cel mai mult.

În plus, sarcina și nașterea, cu afluxul lor de hormoni care alimentează EBV, pot determina progresul și multiplicarea infecției cu EBV de grad scăzut sau latent. De asemenea, sarcina elimină energia din sistemul imunitar, făcând o femeie mai susceptibilă la EBV în corpul ei. Aceasta înseamnă că o infecție virală care nu a provocat simptome de ani de zile poate progresa brusc la tiroida sau se poate trezi din repaus și poate deveni simptomatică atunci când o femeie rămâne însărcinată.

De exemplu, o femeie care a avut mononucleoză la începutul anilor de facultate poate să fi dezvoltat EBV care a progresat către uter până la absolvire. Dacă virusul s-ar fi depus în acel organ, ar fi putut provoca fibroamele uterine, deși ea nu ar fi știut că sunt legate de mononucleoza din primul curs. Deoarece la vârsta de 20 de ani virusul a trecut între perioadele active și inactive și apoi poate s-a mutat în glanda tiroidă sau mai departe, femeia poate să fi avut alte simptome ale EBV, cum ar fi creșterea în greutate, ceața creierului, dureri articulare, oboseală , căderea părului și piele uscată, crăpată. Și în acest caz, nu ar exista nicio dovadă care să lege acest lucru cu primii ani de facultate sau cu fibroamele, așa că ea nu ar ști că este același istoric medical. Apoi, să presupunem că a rămas însărcinată la 30 de ani și a început să experimenteze acele simptome anterioare în plină forță, chiar și aproape de a pierde copilul. Apoi, medicul ar putea să facă analize de sânge și să o diagnosticheze cu hipotiroidism, explicând că hormonii tiroidieni scăzuti sunt de vină pentru simptome și probabilitatea de avort spontan. În realitate, a avut EBV tot timpul.

Deci nu este o tiroidă compromisă care provoacă probleme de fertilitate, ci un virus în sistemul reproducător care provoacă chisturi, fibrom, menstruații neregulate, trompe uterine blocate, preeclampsie și/sau inflamație ascunsă și nedetectabilă a uterului care poate preveni concepția sănătoasă și sarcina. .

Ultima problemă, inflamația uterului, stă la baza atâtor avorturi spontane misterioase. Când EBV se îndreaptă spre uter, inflamează organul, creând un spasm care este imposibil de detectat și totuși poate întrerupe sarcina. Astfel de avorturi spontane apar cel mai adesea la femeile cu încărcături virale mari și concentrații mari de metale grele toxice care hrănesc EBV. ( Metalele grele toxice din uter și transmise prin spermatozoizi pot cauza, de asemenea, probleme copilului în curs de dezvoltare. Un exemplu în acest sens este tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) – pentru o explicație completă a acestei tulburări, vezi capitolul dedicat The Healer Medium " ).

Uneori, o femeie se confruntă cu simptomele EBV după naștere. După cum am discutat în Adevărul despre declanșatorii de virusuri tiroidiene și tiroidiene, acest lucru se datorează faptului că cantitatea uriașă de hormoni care intră în fluxul sanguin atunci când o femeie dă naștere este combustibil pentru celulele virusului Epstein-Barr . Cantitatea de adrenalină eliberată în timpul acestui proces este aproape la fel de mult ca o viață a unei persoane care nu a născut - suficientă pentru a slăbi sistemul imunitar și a declanșa EBV. Ca rezultat, o femeie poate experimenta oboseală copleșitoare, depresie, anxietate, creștere în greutate și ceață cerebrală pe care medicul le diagnosticează greșit ca depresie postpartum, o problemă cu tiroida sau chiar boala Lyme. ( Dacă proaspăta mamă nu suferă de o infecție cu EBV, ea poate prezenta cel puțin oboseală suprarenală ușoară, apatie, depresie ușoară și letargie pentru o perioadă scurtă de timp în timp ce își revine din dezechilibrul hormonal. ) O prezență mai activă, mai agresivă de EBV înseamnă, de asemenea, că o femeie poate avea mai multe dificultăți în încercarea de a concepe sau de a duce un copil la termen în sarcinile ulterioare. Nimic din cele de mai sus nu înseamnă că ar trebui să evitați încercarea de a concepe și a avea copii. Sarcina și nașterea sunt părți frumoase și miraculoase ale vieții. Trebuie doar să ai grijă suplimentară de suprarenale și de sănătatea generală pentru a fi o mamă sănătoasă și puternică.

Un alt factor major care contribuie la problemele de fertilitate ale multor femei este „performanța” scăzută a sistemului reproducător. Acest lucru se poate întâmpla de la sine, fără activitate virală în organism sau ca urmare a EBV , care epuizează sistemul reproductiv de energia și resursele sale. În acest caz, cel mai bine este să lucrați la reducerea încărcăturii virale și la reîncărcarea corpului și a sistemelor sale. Pentru mai multe informații despre acest subiect, consultați capitolul „Fertilitatea și viitorul nostru” din cartea lui Anthony William The Best Foods .

Sindromul ovarului polichistic (SOP)

După cum tocmai am discutat, atunci când EBV se mișcă în jurul corpului, poate alege ovarele ca loc de cuibărit. Acolo, virusul poate provoca formarea de chisturi pe măsură ce sistemul imunitar încearcă să blocheze creșterea virusului și continuă să trăiască și să crească în ele. Pe măsură ce aceste chisturi se dezvoltă, ele stresează sistemul imunitar, permițând EBV să avanseze mai rapid la a treia etapă - infecția și perturbarea funcției tiroidiene. Acesta este motivul pentru care PCOS și problemele tiroidiene apar atât de des împreună.

Creșterea în greutate este adesea asociată cu PCOS. Cu toate acestea, nu se datorează PCOS sau unui dezechilibru hormonal - a da vina pe PCOS pentru creșterea în greutate este doar o modalitate ușoară pentru medicina modernă de a ignora adevărata problemă. După cum am discutat în celelalte articole despre simptomele asociate bolilor tiroidiene, atunci când vorbim despre creșterea în greutate , totul este despre ficat și sistemul limfatic. Realitatea este că în aproximativ jumătate din cazurile de PCOS, femeia nu se îngrașă. Femeile care au doar probleme cu chisturile ovariene și nu au probleme cu greutatea sunt adesea mai tinere, cu ficatul relativ neîncărcat și sisteme limfatice mai bune. Pe de altă parte, dacă o femeie a trăit ani de zile cu EBV, deșeurile sale, alte toxine și alimente neproductive care îi supraîncărcă ficatul și provoacă congestie în sistemul limfatic, creșterea în greutate poate fi pronunțată. Doar că EBV provoacă și PCOS în același timp.

Cancer mamar

Adevărata cauză a cancerului de sân este virusul Epstein-Barr . Când EBV trece de la ficat la glanda tiroidă, sistemul limfatic încearcă să-l prindă în zona pieptului. Unele soiuri de EBV, atunci când intră în această zonă, formează tumori, chisturi sau leziuni. Acesta este motivul pentru care cancerul de sân nu se limitează adesea la sân. De asemenea, afectează adesea axile și ganglionii limfatici.

Continuarea articolului din „Boli ale glandei tiroide - complicații suplimentare (partea 2) .

Alte articole despre tiroidă:

„Adevărul despre glanda tiroidă” ;
„Bolile tiroidiene – cum începe totul” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 1)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 2)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 3)” ;
„Cancer tiroidian” ;
„[Video] Ai tiroidita lui Hashimoto? - Vorbește Anthony William” ;
„Anthony William despre insomnie și probleme de somn în bolile tiroidiene” ;
„Sfaturile lui Anthony William pentru tratarea problemelor de somn și de ce visele rele sunt bune” ;
„Terapia tiroidiană de 90 de zile a Healer Medium (Partea 1)” ;
„Terapia tiroidiană de 90 de zile a Healer Medium (Partea 2)” ;
„"Teste de ghicire" pentru glanda tiroidă" ;
„Anthony William despre medicamentele tiroidiene” ;
„Anthony William despre viața fără glandă tiroidă” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre iod” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre zinc” ;
„Alimente puternice vindecătoare pentru glanda tiroidă” ;
„Ce alimente de evitat în bolile tiroidiene” ;
„Ierburi medicinale și suplimente nutritive pentru glanda tiroidă” ;
„Cum ajută sucul de tulpini de țelină cu bolile tiroidiene” ;
„Ceai pentru tratamentul glandei tiroide” ;
„Culion medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Suc medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Smoothie medicinal tiroidian” .

Publicații similare

[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
[VIDEO] CE ESTE ÎN SPATELE BOLILOR DE PIELE ECZEME ȘI PSORIAZUL
În acest videoclip, Anthony William dezvăluie cauza reală a eczemei ​​și psoriazisului, precum și a altor afecțiuni ale pielii. Veți afla ma
Mai multe
[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.