DE CE FEMEILE SUNT MAI SENSIBILE LA BOLILE GLANDEI TIROIDE

DE CE FEMEILE SUNT MAI SENSIBILE LA BOLILE GLANDEI TIROIDE

De ce multe dintre simptomele și condițiile pe care le-am acoperit în articolele despre bolile tiroidiene afectează mai mult femeile decât bărbații? De ce auzim atât de des despre problemele tiroidei și bolile cronice misterioase ca fiind problema unei femei?

În primul rând, o parte din această percepție este greșită. Din punct de vedere istoric, a existat un stigmat mai mare pentru bărbați în admiterea unei boli fizice. În anii 1940 și 1950, când femeile au vizitat medicul pentru a descrie problemele lor de sănătate, bărbații au experimentat și o epidemie de depresie, anxietate, schimbări de dispoziție, transpirație excesivă, fluctuații ale temperaturii corpului, ceață cerebrală, palpitații și multe altele similare . Cu toate acestea, stoicismul a avut o mare valoare pentru bărbați. Au crescut cu mesajul că trebuie să fie puternici și stabili, și atât de mulți dintre ei stau departe de medic și își păstrează simptomele liniștite, creând iluzia că doar femeile suferă. Odată ce simptomele femeilor provoacă destulă agitație în cercurile medicale încât acestea primesc diagnosticul pe scară largă de „menopauză”, simptome similare la bărbați devin și mai greu de recunoscut. Acum omul nu doar ezită să recunoască „slăbiciune”; care oricum îl îngrijorează și se teme prin asociere că experimentează „schimbări fizice” proprii.

Deși nu a fost la fel de evident, EBV a afectat foarte mult bărbații și nu este nimic de care să vă fie rușine. Problemele hepatice, creșterea în greutate, picioarele agitate, hipertensiunea arterială, colesterolul crescut și constipația sunt doar câteva exemple ale acestor simptome pe care probabil le poți recunoaște la cel puțin un bărbat din viața ta. Cancerul de prostată provine și din EBV.

Cu toate acestea, există mult adevăr în observația că femeile se confruntă cu simptome cronice, cum ar fi problemele tiroidiene, la o rată mai mare decât bărbații. În mare măsură, acest lucru are de-a face cu ciclul reproductiv al unei femei. În fiecare lună, corpul ei pune o cantitate uriașă de energie și resurse pentru a-și pregăti corpul pentru posibilitatea nașterii unui copil. Atunci când o femeie are menstruație, 80% din sistemul imunitar activ și din rezervele corpului sunt destinate reînnoirii uterului, ceea ce reduce foarte mult energia pe care corpul ei o are disponibilă pentru a se proteja de boli în acel moment. Și în timpul ovulației, 40% din sistemul ei imunitar și rezervele corpului merg la acest proces - lăsând din nou ușa deschisă pentru ca boala să profite. De asemenea, în acest moment crește producția de cortizol și adrenalină, care trimit combustibil EBV în sângele ei. Toate acestea înseamnă că de două ori pe lună, femeile devin mai susceptibile la amenințări pentru sănătate precum EBV . De aceea, femeile au adesea răceli, gripe, migrene sau dureri de gât chiar înainte sau în timpul menstruației, deoarece sistemul lor imunitar scade.

Ca să nu mai vorbim că în zilele noastre femeile trăiesc cu mai multe așteptări decât oricând. Sub presiunea de a avea o carieră, a conduce o gospodărie, a-și mulțumi partenerii, a empatiza și a empatiza cu prietenii lor, a avea grijă de familia lor și a arăta bine în timp ce o fac, majoritatea femeilor au practic 10, 20 sau 30 de locuri de muncă. Pe lângă costul fizic și mental pe care acest lucru îl aduce, conștientizarea, intuiția și compasiunea necesare pentru a menține totul pot fi, de asemenea, epuizante dacă nu există nicio oportunitate de recuperare. Este foarte ușor să devii epuizat cu toate acestea, iar un sistem imunitar slăbit este una dintre căile preferate de dezvoltare a EBV.

Aceasta înseamnă că femeile nu pot scăpa fără să aibă grijă de ele însele. Dacă ești femeie și ai simțit că ai nevoie de aprobare pentru a-ți face sănătatea o prioritate, consideră că aceasta este permisiunea ta. În special în timpul menstruației, ovulației, sarcinii și recuperării postpartum, luați măsurile necesare pentru a menține echilibrul. Este tot ce poți face pentru cei care se bazează pe tine. Altfel, prea multe lucruri atârnă în balanță.

Indiferent cine ești, meriți să recunoști orice problemă de sănătate cu care te-ai confruntat cu mentalitatea că nu te înfățișează într-o lumină proastă. Dacă sunteți bărbat, amintiți-vă: simptomele și condițiile despre care ați citit în acest capitol nu sunt doar probleme ale femeilor; EBV este un agent patogen cu șanse egale. Meriți și tu să ai grijă de tine. Expunând EBV pentru ceea ce este, vă puteți vedea lupta într-o lumină cu totul nouă.

Alte articole despre tiroidă:

„Adevărul despre glanda tiroidă” ;
„Bolile tiroidiene – cum începe totul” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 1)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 2)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 3)” ;
„Afectiuni tiroidiene – complicații suplimentare (partea 1) ;
„Afectiuni tiroidiene – complicații suplimentare (partea 2) ;
„Cancer tiroidian” ;
„[Video] Ai tiroidita lui Hashimoto? - Vorbește Anthony William” ;
„Anthony William despre insomnie și probleme de somn în bolile tiroidiene” ;
„Sfaturile lui Anthony William pentru tratarea problemelor de somn și de ce visele rele sunt bune” ;
„Terapia tiroidiană de 90 de zile a Healer Medium (Partea 1)” ;
„Terapia tiroidiană de 90 de zile a Healer Medium (Partea 2)” ;
„"Teste de ghicire" pentru glanda tiroidă" ;
„Anthony William despre medicamentele tiroidiene” ;
„Anthony William despre viața fără glandă tiroidă” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre iod” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre zinc” ;
„Alimente puternice vindecătoare pentru glanda tiroidă” ;
„Ce alimente să evitați în bolile tiroidiene” ;
„Ierburi medicinale și suplimente nutritive pentru glanda tiroidă” ;
„Cum ajută sucul de tulpini de țelină cu bolile tiroidiene” ;
„Ceai pentru tratamentul glandei tiroide” ;
„Culion medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Suc medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Smoothie medicinal tiroidian” .

Publicații similare

[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
[VIDEO] AI REFLUX ACID?
Corpul nostru poate conține diferiți acizi. Există acid clorhidric bun de care avem nevoie, care este o sumă de acizi din stomac. Când nu av
Mai multe
[VIDEO] PROPRIETĂȚI VINDECĂTOARE ALE CEAIULUI REISHI ȘI CHAGA ȘI CUM COFEINA DISTRUGE SISTEMUL NOSTRU IUN
[VIDEO] PROPRIETĂȚI VINDECĂTOARE ALE CEAIULUI REISHI ȘI CHAGA ȘI CUM COFEINA DISTRUGE SISTEMUL NOSTRU IUN
În acest videoclip, Anthony William face ceai din ciuperci reishi și chaga, vorbește despre proprietățile medicinale ale acestei băuturi și
Mai multe

Acest blog, continutul sau si toate materialele aferente sunt prezentate doar in scop informativ si nu inlocuiesc sfatul, diagnosticul, tratamentul sau prescriptia medicala. Nimic din ceea ce este continut in sau accesibil de pe acest blog nu trebuie considerat ca fiind un sfat medical, diagnostic, tratament sau prescriptie medicala, nici o promisiune de beneficii, o pretentie de vindecare, o garantie legala sau o garantie a rezultatelor care urmeaza sa fie obtinute. Nu ignorati niciodata sfaturile medicale sau nu renuntati sa le solicitati din cauza a ceea ce ati citit pe acest blog sau in oricare dintre materialele legate. Prirodnik Ltd si echipa sa nu sunt medici si nu pretind ca ofera servicii de asistenta medicala. Consultati un profesionist licentiat in domeniul sanatatii inainte de a schimba sau intrerupe orice medicamente, tratamente sau ingrijiri curente, sau de a incepe orice dieta, exercitiu sau program de suplimente, sau daca aveti sau suspectati ca ati putea avea o afectiune medicala care necesita asistenta medicala. Administratia pentru Alimente si Medicamente a R. FDA nu a evaluat nicio declaratie, afirmatie sau reprezentare facuta in sau disponibila pe acest blog sau in orice alt material asociat. Continutul acestui blog si orice material legat nu reflecta neaparat opiniile Prirodnik Ltd sau ale autorului principal si nu se garanteaza ca este corect, complet sau actualizat. Acest articol poate contine linkuri catre alte resurse de pe internet. Aceste linkuri sunt furnizate ca citate si ajutoare pentru a va ajuta sa identificati si sa localizati alte resurse de internet care ar putea fi de interes si nu au scopul de a declara sau implica faptul ca Prirodnik Ltd sau autorul principal recomanda, aproba, sprijina, sponsorizeaza sau sunt in vreun fel afiliati sau asociati cu orice persoana sau organizatie asociata cu materialul la care se face trimitere sau sunt autorizati in mod legal sa utilizeze orice nume comercial, marca inregistrata, logo, sigiliu legal sau oficial sau simbol protejat prin drepturi de autor care poate fi reflectat in materialul la care se face trimitere.