A sosit ziua cea mare și te trezești devreme. Te imbraci cu grija, mananci micul dejun cat iti permite stomacul, lasi un mesaj sefului tau pentru a-i aminti ca vei intarzia. În mașină, în drum spre cabinetul medicului, simți un fâlfâiat de speranță la gândul că data viitoare când te vei urca la volan vei avea un pic mai mult control asupra vieții tale.

Poate vei primi în sfârșit răspunsuri la toate întrebările tale: de ce ai probleme cu somnul; de ce nu-ți poți controla greutatea; de ce suferi de ceață pe creier ; de ce ai impresia ca parul ti se subtie sau esti obosit in mod constant. Speri să obții în sfârșit o explicație pentru bufeurile, mâinile și picioarele reci, unghiile fragile, pielea uscată, palpitațiile inimii, picioarele nelinistite, memoria afectată, vederea încețoșată, slăbiciune musculară, dezechilibru hormonal, amețeli, ace, tinitus, inexplicabil. durere, anxietate și depresie. În sala de așteptare, abia vă puteți concentra asupra revistei din poală în timp ce așteptați să vă spună numele.

Vine momentul. Ești condus în camera de examinare unde iei loc și încerci să respiri încet. Câteva minute mai târziu intră medicul și după o scurtă conversație amicală obțineți verdictul: „Ai tiroidita Hashimoto”.

Există o oarecare ușurare în faptul că ai măcar un nume pentru ceea ce te doare... și totuși acest nume nu dă nicio idee despre care este problema. "Ce este asta?" - tu intrebi.

„Testele de sânge pe care tocmai le-am primit au arătat o prezență crescută a anticorpilor împotriva glandei tiroide. Alături de nivelurile crescute ale hormonului de stimulare a tiroidei (TSH), glanda tiroidă mărită care a apărut la ultima examinare și simptomele hipotiroidiene pe care le prezentați, toate arată că sistemul tău imunitar este în dezordine.Această mizerie se numește o reacție autoimună și înseamnă că corpul tău îți atacă glanda tiroidă ca și cum ar fi un corp străin.Acest lucru inflamează glanda și o distruge în timp, reducându-i treptat funcția ."

Te întorci de la cabinetul medicului și nu simți că ai răspunsuri sau orice control asupra problemelor tale, ci mai degrabă te simți trădat. Cum a putut propriul tău corp să te dezamăgească așa? Ce ai greșit ca să meriti ca un sistem imunitar să te atace? Nu mai știi în ce poți avea încredere când nici măcar nu poți conta pe corpul tău să fie de partea ta.

Poate că scenariul de mai sus nu descrie pe deplin povestea ta cu tiroida. Poate că, în schimb, ați fost diagnosticat cu boala Graves, o boală autoimună despre care medicul dumneavoastră spune că determină suprasolicitarea tiroidei.

Sau vi s-a spus că aveți hipotiroidism primar – o producție insuficientă de hormoni tiroidieni care poate fi detectată printr-un test de sânge sau simțită intuitiv de un specialist în medicină funcțională care poate citi semnele. Poate vi s-a spus că aveți un nodul tiroidian, un chist sau chiar o tumoare.

Poate când ai fost prima dată la medic, analizele și examenele fizice nu au arătat nimic în neregulă. Apoi te-ai dus la doctor după doctor în timp ce ai căutat răspunsuri și tot nu ai găsit niciunul. Ai început să-ți pierzi încrederea în medici și în tine. Pentru o vreme, chiar ai crezut că simptomele erau toate în capul tău. Apoi decideți să vă educați cu privire la cea mai recentă literatură medicală și să trageți propriile concluzii despre ceea ce se întâmplă cu sănătatea dumneavoastră. Ai încercat să schimbi felul în care mănânci și ai simțit o oarecare ușurare, deși zilele tale sunt încă grele și încă nu te simți complet bine.

S-ar putea să fi fost îngrijorat că ați consultat un medic în legătură cu oboseala, anxietatea, ceața creierului și amețeli. Ai citit mai multe articole despre glanda tiroidă și te-ai întrebat dacă aceasta este cauza bolii tale.

Sau sunteți aproape de cineva cu simptome persistente, inexplicabile sau boala tiroidiană stabilită. Priviți de pe margine cât de oribilă este această boală cronică și ți-ai dori să poți face totul să dispară și să ai prietenul sau ruda sănătoasă și vibrantă pe care o cunoști.

Sau poate ești un medic căruia i se rupe inima când vezi pacient după pacient cu durere cronică sau disconfort. Sunteți la curent cu noile teorii despre bolile autoimune și sănătatea tiroidei. Citiți bine simptomele, nu acceptați analizele de sânge ca răspuns final, oferiți pacienților cele mai noi instrumente pentru a face față bolilor cronice și asistați când medicamentele nu aduc alinare, așteptând în același timp acea cercetare inovatoare care va rezolva o dată pentru totdeauna misterele glandei tiroide.

Dacă povestea ta este similară cu oricare dintre scenariile de mai sus, nu ești singur – ești unul dintre milioanele care se confruntă cu simptomele misterioase pe care medicina modernă începe să le asocieze cu bolile tiroidiene. În timp ce povestea ta este a ta, iar specificul experienței tale este unic și personal, ai multe în comun cu un grup curajos și neobosit de oameni care nu se mulțumesc cu nimic decât cu adevărul absolut despre sănătatea tiroidei.

De ce s-ar ataca corpul tău? Dacă problemele cu tiroida sunt genetice, de ce au devenit mai frecvente doar în ultimele generații? Cum este posibil ca toată suferința ta fizică să fie o născocire a imaginației tale sau un fel de capriciu al universului?

Credeți că trebuie să existe o explicație mai semnificativă. Trebuie să existe revelații pentru a înțelege totul, ești sigur de asta.

Și ai dreptate.

Fii sigur că simptomele și bolile tale nu sunt vina ta.

Ai auzit?! O vom spune din nou pentru că auto-amăgirea opusă este extrem de puternică: simptomele și bolile tale nu sunt vina ta.

Nu tu ți-ai creat boala. Nu l-ai atras sau provocat. Nu te-ai inventat. Nu ești bolnav pentru că ești nebun, leneș, cu voință slabă, cu defecte sau plictisit. Nu ți-ai provocat simptomele cu gânduri rele sau pentru că te-ai fixat prea mult pe frică. Nu sunteți descendenți dintr-o moștenire genetică defectuoasă. Nu vă rețineți în mod subconștient tratamentul pentru că doriți în secret atenția pe care o aduce boala dumneavoastră. Suferința ta nu este o pedeapsă a lui Dumnezeu sau a universului și nici karma nu se întoarce pentru a te pedepsi pentru ceva ce ai făcut în această viață sau în altă viață.

La fel, corpul tău nu te-a dezamăgit. Simptomele și bolile tiroidiene nu sunt corpul tău răzvrătit împotriva ta. Nu te-ar trăda niciodată. Tot ceea ce face corpul tău este să lucreze non-stop pentru a te susține pentru că te iubește necondiționat.

VIRUS TIROID - VIRUS EPSTEIN-BAR

Agentul patogen pe care Anthony William îl numește „virusul tiroidian” este același care provoacă mononucleoza: virusul Epstein-Barr (EBV) . Un virus care se prinde cu ușurință la facultate atunci când se împarte băuturi și toalete, care este legat de săruturi și poate lăsa o persoană cu oboseală constantă, febră și dureri în gât timp de luni de zile... Sună ca mononucleoză (a.k.a. febră glandulare sau „boala sărutului”)? Pentru că așa este.

Medicina modernă nu a descoperit încă că mononucleoza este doar a doua etapă a acestui virus, că de fapt virusul are patru stadii, dintre care a treia vizează glanda tiroidă, ceea ce explică peste 95% din problemele cu aceasta. (Rămânul de 5% din problemele tiroidiene provin din expunerea la radiații datorată radiografiilor toracice, radiografiilor dentare, tomografiei, contaminării rezervelor de alimente și apă, călătoriilor cu avionul, telefoanelor mobile, radiațiilor moștenite de la rudele noastre, precum și de la emisii continue de radiații atmosferice din dezastre nucleare trecute).

Informații mai detaliate despre virusul Epstein-Barr pot fi găsite în articolele:

Virusul Epstein-Barr (Prima parte)
Virusul Stein -Barr (partea a doua)
Virusurile herpetice

TIPURI DE VIRUS EPSTEIN-BAR

Epstein-Barr este un virus din familia virusului herpetic care există de peste 100 de ani. În acel timp, a trecut prin multe generații de oameni, transformându-se în multe soiuri și tulpini diferite pe parcurs. Aceste tulpini, așa cum spune Anthony William în cărțile sale , numără peste 60 și pot fi clasificate în șase grupe de severitate crescândă, cu aproximativ 10 soiuri în fiecare grup. Până acum, cercetarea medicală și știința au găsit tulpini ale virusului doar în unul dintre aceste grupuri.

Unele tulpini de EBV (cele din grupul 1) sunt foarte ușoare și se mișcă lentă. Ele nu pot duce niciodată la altceva decât dureri de spate și nu pot ajunge niciodată la glanda tiroidă. Alte tulpini de EBV sunt mai agresive și cu creștere rapidă. Ei sunt responsabili pentru unele dintre cele mai devastatoare boli ale timpului nostru, inclusiv scleroza multiplă și diverse tipuri de cancer. Dacă doriți să aflați mai multe despre aceste grupuri de EBV, Anthony William le acoperă mai detaliat în capitolul Virusul Epstein-Barr, sindromul oboselii cronice și fibromialgia din prima sa carte, Mediul de vindecare .

Aceste varietăți diferite de EBV explică de ce virusul se manifestă atât de diferit la diferiți oameni. Ele explică, de asemenea, gama largă de probleme ale tiroidei. De exemplu, gușa se dezvoltă ca urmare a primei tulpini virale din grupul 1. Pe de altă parte, hipertiroidismul și boala Graves sunt cauzate tocmai de soiurile EBV din grupele 4 și 5. Acestea sunt tulpini agresive care determină glanda tiroidă să produc țesut tiroidian suplimentar în autoapărare, ceea ce, la rândul său, duce la supraproducția de hormoni tiroidieni. Tulpinile EBV din grupele 4 și 5 sunt, de asemenea, cauza cancerului tiroidian (mai multe despre cum se dezvoltă cancerul tiroidian, urmând în curând într-un articol separat - „Cancerul tiroidian”). Între timp, tumorile benigne, nodulii și chisturile pot fi cauzate de tulpinile de EBV din grupele 2 până la 6. Iar tiroidita și hipotiroidismul lui Hashimoto pot fi cauzate de orice tulpină de EBV din orice grup.

STADIILE ALE VIRUSULUI EPSTEIN-BAR

După cum am explicat deja, EBV are patru etape, iar boala tiroidiană se dezvoltă în a treia etapă. Înțelegerea mai detaliată a tuturor etapelor vă poate ajuta să înțelegeți mai bine prin ce ați trecut și ce doriți să preveniți.

Prima etapă: Etapa latentă

Când o persoană contractă prima dată EBV sau se naște cu acesta, virusul se află în fluxul sanguin și de obicei rămâne latent. Dacă sunteți infectat cu EBV, în acest stadiu incipient, probabil că nu ar fi vizibil. Cele mai severe simptome pe care le puteți experimenta sunt apatie ușoară, oboseală foarte ușoară și o susceptibilitate puțin mai mare la răceli, răceli, dureri de gât și dureri de urechi. La unele persoane cu cazuri ușoare de EBV sau la cele cu un sistem imunitar puternic, virusul va rămâne în acest stadiu latent, latent în fluxul sanguin și provocând disconfort puțin sau deloc, pentru tot restul vieții.

Pentru cei care au contractat tulpini mai puternice de EBV care în cele din urmă provoacă probleme cu tiroida și nu numai, acesta este doar începutul. În aceste cazuri, virusul se înmulțește în tăcere în sânge, crescând zile, săptămâni, luni sau mulți ani, așteptând ca circumstanțele potrivite și declanșatorii potriviți să se dezvolte într-o a doua etapă: mononucleoza, urmată de infectarea organelor precum ficatul. ficatul și splina.

A doua etapă: Etapa războiului

EBV se trezește adesea și intră într-o a doua etapă, care începe cu mononucleoză, atunci când o persoană s-a îmbolnăvit grav. De aceea, facultatea este cel mai bun moment pentru studenții care petrec târziu și învață, și ale căror diete s-au deteriorat de când au plecat de acasă, să facă mononucleoză. Dintre toate bolile care răspândesc în colegii și universități, niciuna nu este mai comună sau mai răspândită decât mononucleoza - cu alte cuvinte, virusul Epstein-Barr în stadiul incipient al doi. Nu se știe că 70% dintre toți studenții contractează mononucleoză în decurs de patru ani de studiu.

Este complet posibil să obțineți mononucleoză înainte sau după facultate. Dacă acum aveți de-a face cu o problemă cu tiroida și nu vă amintiți că ați avut vreodată mononucleoză, luați în considerare posibilitatea să fi contractat-o ​​când erați copil mic. Deși în zilele noastre medicii încep să diagnosticheze mononucleoza la copii la vârsta de 6-7 ani, în mod tradițional acest diagnostic este dat persoanelor în vârstă. În cea mai mare parte, este considerat „greșit” sau cel puțin neobișnuit să se diagnosticheze mononucleoza la un copil sub vârsta de șase ani, indiferent de ceea ce arată analizele de sânge. Aceasta este o problemă clasică de reglementare în medicină care împiedică progresul. La sugari și copiii mici, mononucleoza a fost adesea numită în mod greșit „febră reumatică” sau „febră glandulare”, deși este de fapt aceeași boală: o a doua etapă a infecției cu virusul EBV.

Ceea ce se întâmplă în timpul mononucleozei este că sistemul imunitar al corpului tău luptă cu virusul Epstein-Barr. În acest moment, în loc să fie ascuns așa cum era în prima etapă, când nu a cauzat nicio problemă, EBV începe acum să elibereze o substanță chimică care spune sistemului tău imunitar că există un invadator - este ca un semnal de alertă de război. Scopul EBV aici este de a vă distruge sistemul limfatic, deoarece acesta este mecanismul de apărare al corpului dumneavoastră. Sistemul tău imunitar răspunde trimițând celule de identificare pentru a „eticheta” celulele virusului cu un hormon care le marchează ca invadatori în sânge și limfă. Apoi trimite celule de soldat pentru a căuta și a ucide celulele virusului etichetat.

În timpul acestei bătălii, o persoană experimentează simptomele mononucleozei, de la ușoare la severe, în funcție de tulpina sau varietatea virusului pe care o are. Aceste simptome, cum ar fi durerea în gât, febră, dureri de cap și erupții cutanate, nu sunt semne că corpul tău se răzvrătește împotriva ta. Ele sunt de fapt semne ale forței sistemului tău imunitar care încearcă să te protejeze. Uneori, aceste simptome vin și dispar. Acest lucru se datorează faptului că în anumite momente sistemul imunitar reușește să rețină virusul, apoi trebuie să-și refacă resursele pentru a lupta în următoarea bătălie.

A treia etapă: stadiul tiroidian

În această etapă, unii oameni experimentează ceea ce arată ca un alt atac ușor de mononucleoză. Nu va apărea ca mononucleoză în analizele de sânge, deoarece ați avut deja mononucleoză o dată înainte, așa că, cel mai probabil, medicii vor observa anticorpii care indică o infecție din trecut și, prin urmare, vor determina că aceasta nu poate fi activă în același timp.

Între timp, virusul devine din nou foarte activ, umplând ficatul cu toxine care sunt eliberate în sistemul limfatic și în fluxul sanguin și confundă limfocitele care protejează glanda tiroidă. Acestea sunt limfocite concepute special pentru zona tiroidei (și amigdalele dacă este necesar). Studiile medicale și știința nu au descoperit încă că glanda tiroidă are propriul său sistem imunitar personal și că aceste limfocite specifice tiroidei reprezintă o parte majoră a acestuia. De-a lungul timpului, virusul va distrage atenția și va epuiza întregul sistem imunitar într-o asemenea măsură încât propriul sistem imunitar al tiroidei va fi chemat să se disperseze în alte părți ale corpului pentru a ajuta, în cele din urmă determinând aceste limfocite speciale să părăsească zona tiroidiană. Este ca și cum ofițerii generalului se retrag din tabără pentru a merge la luptă, lăsându-l pe general expus pericolului în cortul său. Cu limfocitele tiroidiene concentrate în altă parte, celulele EBV pot profita și invada glanda tiroidă.

Odată ce virusul își instalează reședința în glanda tiroidă, simptomele mononucleozei vor dispărea pe măsură ce virusul începe să pătrundă adânc în țesutul tiroidian, provocând probleme tiroidiene care sunt atât de des confundate cu îmbătrânirea, bolile autoimune și menopauza. În acest moment, celulele virale mature și-au schimbat de fapt forma, permițându-le să străpungă literalmente țesutul tiroidian, ucigându-i celulele și lăsând cicatrici.

A patra etapă: Stadiul bolii misterioase

Ca și în cazul tranziției de la a doua la a treia etapă, unele celule virale rămân în urmă și provoacă probleme în acest moment, chiar și atunci când celulele virale din prima linie s-au mutat în alte zone pentru a cauza probleme acolo. Cu alte cuvinte, atunci când virusul începe să afecteze o persoană din punct de vedere neurologic, de obicei continuă să afecteze glanda tiroidă și să încarce organele pe care le-a vizat deja în a doua etapă. Epstein-Barr poate trece chiar de la stadiul trei la stadiul patru într-o singură zi, ceea ce înseamnă că poate începe să atace tiroida și sistemul nervos central aproape simultan.

Din fericire, mulți oameni nu ajung niciodată în acest stadiu. Cu ajutorul informațiilor din cărțile Healer Medium, puteți preveni o varietate de EBV în prima, a doua sau a treia etapă să atingă acest stadiu cel mai distructiv. Și dacă ați ajuns la a patra etapă, nu vă fie teamă - aveți ocazia să vă vindecați. Bătălia poate fi câștigată.

Pe măsură ce tot mai multe mutații își fac drum în populație, mult mai mulți oameni, la vârste tot mai tinere, vor ajunge aici în Etapa Patru - dacă nu au pe cineva în viața lor care să împărtășească adevărul despre aceste condiții. Atât de mulți oameni în adolescență și la începutul adolescenței se confruntă cu simptome misterioase, cum ar fi oboseală, confuzie, anxietate, depresie, disperare, dureri de stomac și gânduri „de curse”. Uneori, aceste probleme sunt ignorate, uneori sunt explicate ca tinerețe exuberantă și uneori li se pun diagnostice precum tulburarea de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD), tulburarea bipolară, candidoza sau depersonalizarea. Aceste diagnostice sunt adesea însoțite de prescripții, care, totuși, adesea nu ajută, deoarece nu abordează adevărata problemă virală de bază. Într-o serie de cazuri, tinerii sunt diagnosticați greșit și ceea ce se întâmplă cu adevărat pentru mulți bolnavi este că intră de fapt în stadiul patru al EBV.

SCOPUL REAL AL ​​GLANDEI TIROIDE

Această glandă mică din partea din față a gâtului nu este centrul metabolic pe care toată lumea crede că este. Hormonii tiroidieni descoperiți până acum și cei care nu au fost încă descoperiți nu controlează în mod direct greutatea, reglează foamea, aprind libidoul sau îți măresc energia. Acest concept de metabolism este prea simplist și depășit. Metabolismul este pur și simplu numele descoperirii străvechi că corpul este într-o stare constantă de schimb intern și mișcare. Este descoperirea că suntem în viață. Este unul dintre acei termeni generali care ascunde faptul că încă nu se cunosc prea multe despre el.

Adevărata funcție și scopul glandei tiroide sunt de fapt mult mai interesante decât înțelegerea medicală modernă a acesteia. Adevărul este că glanda tiroidă este centrul de informare al organismului. Ea este al doilea creier. Iată ce este cel mai interesant: chiar și atunci când este deteriorată de virusul Epstein-Barr sau îndepărtată chirurgical, glanda tiroidă poate încă îndeplini această sarcină esențială. Deoarece restul sistemului endocrin este la fel de bine dezvoltat, acesta poate înlocui alte părți ale acestuia.

Ca centru de date, tiroida cataloghează toți markerii homeostaziei din corpul tău. (Homeostaza este starea de echilibru fiziologic între diferitele sisteme ale corpului tău – înseamnă totul când vine vorba de sănătatea ta.) Glanda tiroidă înregistrează cum arată echilibrul, cum se simte și funcționează pentru fiecare dintre voi. Mesajele de la fiecare organ și fiecare glandă sunt transmise glandei tiroide – atunci când este necesar, cum ar fi plângerile. La fel ca departamentul de Resurse Umane al unei companii, tiroida procesează aceste rapoarte, colectând și înregistrând date despre ceea ce funcționează bine în corpul tău, ce nu, ce este toxic și ce nu.

Apoi, zi de zi, glanda tiroidă își folosește memoria homeostaziei pentru a trimite unde de tipul frecvenței radio (nedescoperite sau măsurate încă de medicina modernă) care deleg sarcini și responsabilități în întregul corp pentru a menține totul în echilibru. Tiroida ta, care se auto-susține și se auto-susține, își folosește inteligența pentru homeostazia ta personală pentru a o recrea în mod constant pentru tine, astfel încât atunci când un sistem al corpului este copleșit sau compromis, un altul intervine pentru a compensa. Deoarece glanda tiroidă trimite frecvențe diferite către diferite părți ale corpului după cum este necesar, le poate furniza chiar energie - energie care nu a fost încă cântărită sau măsurată de cercetarea medicală și știință.

De exemplu, atunci când ficatul își pierde puterea din cauza bolii, pancreasul trebuie să lucreze mai mult. Tiroida preia acest mesaj și trimite frecvențe suplimentare ficatului pentru a-l realinia și a-l susține, oferind pancreasului energie suplimentară pentru a-l susține.

Chiar și atunci când tiroida în sine este compromisă, ea poate încă îndeplini aceste funcții vitale.

HORMONI TIROIDIENI

Dintre tot ceea ce face glanda tiroidă, sarcina sa cea mai puțin importantă este producerea hormonilor tiroxină (T4) și triiodotironină (T3). Amintiți-vă că studiile medicale și știința sunt doar teoretizează despre efectele T4 și T3 asupra sănătății. Funcțiile acestor hormoni nu pot fi încă cântărite sau măsurate în niciun laborator sau studiu. Scopul fizic al T4 și T3 este încă un mister medical și nimeni nu are dreptul să admită sau să conteste acest lucru. Aceasta este o altă teorie care este considerată adevărată și legea și ușa investigației sale este închisă - asta este ceea ce Anthony William numește o teorie a ușii închise. Deși comunitatea medicală a considerat până acum producția acestor hormoni ca fiind cea mai importantă funcție a glandei tiroide, teoretizând că acești hormoni au un rol în metabolismul fiecărei celule, nu este cazul. Da, tiroida are un rol în reglarea tuturor celulelor tale prin activitatea sa de promovare a homeostaziei, deși aceasta nu depinde în totalitate de T4 sau T3.

Hormonii tiroidieni cunoscuți nu sunt cei mai importanți. Gândiți-vă: dacă producția insuficientă de hormoni tiroidieni a fost într-adevăr aspectul definitoriu al atâtor boli tiroidiene, atunci de ce boala nu ar dispărea când cineva a început să ia medicamente de substituție hormonală? Întrebați milioanele de femei care iau medicamente pentru tiroida dacă nu se mai luptă cu creșterea în greutate, căderea părului, bufeurile, insomnia etc. de la începutul hormonilor. jos pe listă. Unii dintre ei s-ar putea să fi simțit o oarecare îmbunătățire în timp ce luau medicamentul - în majoritatea cazurilor, deoarece și-au îmbunătățit dieta și programele de exerciții fizice în același timp. Cu toate acestea, marea majoritate a acestor oameni vor spune că simptomele lor nu au dispărut. Asta pentru că aceste simptome sunt virale, nu hormonale, deci hormonii nu le rezolvă.

T4 și T3 joacă încă un rol în sănătatea ta. Știința nu este conștientă de faptul că adevăratele lor funcții sunt de a menține echilibrul sistemului imunitar pentru a preveni reacția insuficientă sau excesivă la stimuli, de a ajuta la menținerea temperaturii corpului și de a susține pancreasul. Cu toate acestea, există foarte puține simptome reale care apar atunci când glanda tiroidă nu produce suficient din acești doi hormoni.

În esență, T4 și T3 sunt compuși steroizi, iar când tiroida este subactivă și slăbită, corpul tău are mecanisme încorporate pentru a compensa această pierdere. Tiroida ta trimite un semnal de ajutor restului sistemului endocrin și altor organe de sprijin. Pentru început, un ficat sănătos și funcțional va avea un „recipient de stocare” de T4 pe care îl poate transforma și în T3, așa că va elibera acești hormoni dacă tiroida este subactivă și se luptă. De fapt, conversia T4 în T3 în primul rând este mult mai mult o funcție a ficatului decât a glandei tiroide. Dacă ați auzit că aveți o problemă de conversie, știți că are legătură cu ficatul dvs. - probabil că este supraîncărcat cu EBV, combinat cu alte toxine precum pesticidele și metalele grele sau medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Disfuncția hepatică este cauza reală a problemelor de conversie a hormonilor tiroidieni.

Dacă ficatul tău este compromis din cauza EBV sau alți factori, pancreasul tău va crește eliberarea hormonului insulină pentru a ajuta la transformarea T4 în T3, precum și producția de enzime pentru a stimula procesul digestiv. În plus, glandele suprarenale vor începe cu propriul lor amestec de steroizi special conceput pentru a înlocui și a imita hormonii tiroidieni redusi. (Acest amestec de adrenalină nu va fi detectat ca hormon tiroidian în testele de sânge, deoarece are o compoziție ușor diferită. Deoarece nimeni nu știe că organismul are acest sistem de înlocuire a hormonilor, testele de sânge nu sunt concepute pentru a-l detecta și ea nu este radar). Rezultatul final este că, în cele mai multe cazuri, sunteți protejat de a simți efectele producției reduse de hormoni tiroidieni.

Hormonii legați de tiroidă, cunoscuți sub numele de hormon de stimulare a tiroidei (TSH) și hormon de eliberare a tirotropinei (TRH), joacă, de asemenea, un rol, iar organismul are, de asemenea, modalități puternice de a-i înlocui atunci când ceva nu merge bine. TSH este soneria școlii care spune tuturor să meargă la clasă. Este produs de glanda pituitară și este responsabilă pentru a spune glandei tiroide să producă T4 și T3. Și TOH din hipotalamus este ceea ce îi spune hipofizarului să-și elibereze hormonul în primul rând.

În acest caz, hipotalamusul este mecanismul de apărare al corpului tău. Dacă se întâmplă ceva care afectează hipofiza, hipotalamusul poate imita de fapt TSH, solicitând tiroida să producă T4 și T3. Acesta este un alt sistem de rezervă al organismului. În cazuri rare, virusul Epstein-Barr atacă hipotalamusul, întrerupând acest proces, dar acest lucru este foarte rar.

Cel mai important în activitatea glandei tiroide este funcția sa de memorie instituțională și de pace între toate organele și glandele, iar pentru aceasta nu necesită T4 sau T3 sau semnalizatorii lor TOX sau TSX. Mai degrabă, glanda tiroidă produce doi hormoni tiroidieni suplimentari care nu au fost încă descoperiți de cercetarea medicală și de știință: Anthony William îi numește R5 și R6. (Există șanse mari ca cercetările să le numească și așa, deși chiar dacă le vor da un nume diferit, vor fi aceiași hormoni). Ele joacă un rol cheie în frecvențele radio pe care le emite tiroida în mesajele și monitorizarea organismului.

Mai multe măsuri de siguranță sunt în vigoare aici. Acești hormoni practic nu pot fi epuizați, iar ficatul păstrează o rezervă din ei. Și ca și în cazul altor hormoni tiroidieni, glandele suprarenale pot produce amestecuri de adrenalină care imită R5 și R6 atunci când este necesar.

Tindem să rămânem cu ceea ce știm și să ne concentrăm asupra lui. Este ca și cum lumina soarelui ne oferă o serie întreagă de beneficii pentru sănătate, dar accentul este pus doar pe vitamina D. Fixarea medicală asupra medicamentelor actuale pentru tiroida plus faimoșii hormoni T4, T3, TSH și TOX se vor diminua într-o zi, pe măsură ce apar noi cercetări. despre hormonii tiroidieni suplimentari și funcția adevărată, de bază, a glandei tiroide din corpul dumneavoastră. Chiar acum, suntem încă la nivelul: „Uite, ia porcul ăla sau tiroida sintetică și fii pe drum”. Am ajuns atât de departe în peste 100 de ani. Într-o bună zi, cercetarea medicală va pune cap la cap piesele lipsă din puzzle-ul adevăratului scop al glandei tiroide în organism. Între timp, știi asta, iar acest lucru este esențial pentru vindecarea ta.

RELAȚIA CU GLANDELE ADRENALE

Acum să revenim la virusul tiroidian. Ce înseamnă toate acestea în legătură cu EBV? Că ești extrem de rezistent. În ciuda tuturor perturbărilor pe care virusul încearcă să le creeze prin țintirea glandei tiroide, nu o poate distruge. Tiroida ta și sistemele de rezervă care o susțin sunt prea dezvoltate pentru EBV. Chiar dacă tiroida ta a dispărut pentru că virusul a deteriorat-o atât de mult încât ai fost îndepărtată chirurgical sau „omorâtă” cu iod radioactiv, totuși își poate face treaba.

Toate aceste compensații pe care organismul trebuie să le facă atunci când EBV trece după tiroida creează unele probleme în altă parte. Mai întâi, un atac EBV zguduie sistemul imunitar, apoi începe să-l uzeze. Acesta este unul dintre scopurile EBV: să încerce să perturbe homeostazia și să elimine sistemul imunitar.

Și când tiroida nu produce suficienți hormoni, glandele suprarenale (cea mai importantă parte a sistemului endocrin) trebuie să împingă steroidul de înlocuire pe care l-am menționat mai devreme. Este un proces cu adevărat remarcabil: gândiți-vă la glandele suprarenale ca la cel mai avansat bucătar sau chimist de pe planetă, capabil să formuleze o rețetă exactă pentru a imita ingredientul lipsă. Este cu adevărat remarcabil cum acești hormoni tiroidieni falși sunt de fapt substanțe chimice care schimbă forma care înlocuiesc exact ceea ce are nevoie corpul tău. Acesta este motivul pentru care oamenii se pot plimba cu hipotiroidism și nu pot experimenta un singur simptom - chiar și de la EBV ascuns. Glandele suprarenale compensează nivelul scăzut de hormoni tiroidieni și vă oferă sucul suplimentar pentru a funcționa în timp ce virusul încearcă să vă uzeze. Indiferent cât de epuizate sau obosite sunt suprarenalele tale, acestea vor compensa întotdeauna tiroida. Acest mecanism este încorporat în corpul uman și singurul factor care îl poate preveni este dacă se întâmplă ceva groaznic cu glandele suprarenale și le pierzi complet.

Acest proces de compensare a glandelor suprarenale este absolut necesar. Nu ai putea funcționa fără el. Dezavantajul este că, așa cum am menționat mai devreme, virusul Epstein-Barr iubește toată adrenalină în plus; este una dintre alimentele lui preferate. Deci, chiar dacă corpul tău face o treabă miraculoasă de a se menține în echilibru, astfel încât să poți trece peste fiecare zi, EBV nu este pregătit să renunțe. Îi este încă foame și încă țintește sistemul tău nervos central, cu excepția cazului în care știi cum să-l oprești.

Un pas important în înțelegerea EBV suficient de bine pentru a-l opri este descoperirea cum și de ce apar simptomele și condițiile dumneavoastră specifice. Acum că știi declanșatorii EBV, tipurile și etapele sale și cât de puternice sunt tiroida și sistemele care o susțin, acum că vezi că tiroida nu a fost niciodată în spatele bolii tale, este timpul să vezi detaliile despre cum virusul. a fost în spatele simptomelor și stărilor tale de-a lungul timpului. Ești pe cale să descoperi unul dintre cele mai importante elemente despre cum să te vindeci pe tine în sfârșit.

Pentru articol au fost folosite materiale din cartea lui Anthony William „Healing the Thyroid Gland” . În curând pe blogul nostru, mai multe articole pe această temă!

Alte articole despre tiroidă:

„Bolile tiroidiene – cum începe totul” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 1)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 2)” ;
„Bolile tiroidiene - Explicarea simptomelor (Partea 3)” ;
„Cancer tiroidian” ;
„[Video] Ai tiroidita lui Hashimoto? - Vorbește Anthony William” ;
„Anthony William despre viața fără glandă tiroidă” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre iod” ;
„Anthony William dezvăluie adevărul despre zinc” ;
„Alimente puternice vindecătoare pentru glanda tiroidă” ;
„Ierburi medicinale și suplimente nutritive pentru glanda tiroidă” ;
„Cum ajută sucul de tulpini de țelină cu bolile tiroidiene” ;
„Ceai pentru tratamentul glandei tiroide” ;
„Culion medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Suc medicinal pentru glanda tiroidă” ;
„Smoothie medicinal tiroidian” .

Publicații similare

[VIDEO] AI ACNEE?
[VIDEO] AI ACNEE?
Ai auzit că acneea este o afecțiune hormonală? Este o credință larg răspândită, dar nu hormonii noștri sunt cei care provoacă acneea. Perioa
Mai multe
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
[VIDEO] AI SINDROMUL DE OBOSEALĂ CRONICĂ FĂRĂ A ȘTI?
Mulți oameni au această boală și nici măcar nu o știu. Oamenii își maschează oboseala cronică cu ciocolată, cafea, ceai, matcha și alte form
Mai multe
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
[VIDEO] SUPLIMENTE Dăunătoare pentru CREIER – ULEI DE PEȘTE
Popularitatea suplimentelor cu ulei de pește este de neoprit în acest moment. Totuși, este important ca oamenii să înțeleagă ce pun în corpu
Mai multe

Acest blog, conținutul său și toate materialele aferente sunt prezentate doar în scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medical, diagnosticul, tratamentul sau prescripția medicală. Nimic din conținutul sau accesibil din acest blog nu trebuie considerat sfat medical, diagnostic, tratament sau prescripție medicală, nici o promisiune de beneficii, pretenție de vindecare, garanție legală sau garanție a rezultatelor ce urmează a fi atinse. Nu ignora niciodată sfatul medicului și nu întârzia solicitarea acestuia din cauza a ceva ce ai citit pe acest blog sau pe oricare dintre materialele conexe. Prirodnik EOOD și echipa sa nu sunt persoane medicale și nu pretind că oferă servicii de sănătate. Consultați un profesionist autorizat din domeniul sănătății înainte de a schimba sau de a întrerupe orice medicament, tratament sau îngrijire curent sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimente sau dacă aveți sau bănuiți că ați putea avea o afecțiune care necesită îngrijire medicală. Administrația pentru Alimente și Medicamente din Republica Bulgaria nu a evaluat nicio declarație, afirmație sau declarație făcută în sau accesibilă de pe acest blog sau din orice material conex. Conținutul acestui blog și orice material aferent nu reflectă neapărat opinia Prirodnik EOOD sau a autorului principal și nu este garantat a fi corect, complet sau actualizat. Acest articol poate conține link-uri către alte resurse de pe Internet. Aceste link-uri sunt furnizate ca citate și ajutoare pentru a vă ajuta să identificați și să găsiți alte resurse de internet care ar putea fi de interes și nu au scopul de a afirma sau de a sugera că Prirodnik EOOD sau autorul principal recomandă, susține, sprijină, sponsorizează sau sunt în vreun fel afiliat sau asociat cu orice persoană sau organizație legată de materialul de referință sau sunt autorizați din punct de vedere legal să utilizeze un nume comercial, o marcă comercială înregistrată, un logo, un sigiliu legal sau oficial sau un simbol protejat prin drepturi de autor care se pot reflecta în materialul referit.